icon

Kašeľ bez iných príznakov u dcérky: Ako postupovať?

30. okt 2024

Dobrý deň , neviem či je niečo vo vzduchu zase alebo čo , no dcérka ma 1,5roka a z ničoho nič mi kašle , teploty nemala , chorá nie je , väčšinou ju akoby drhne pri spaní keď búva.
Zajtra by sme mali ísť k dr. Môžem jej dnes niečo dať ? Nejaký sirup alebo nidco podobne ?

linduskus
30. okt 2024

ja by som si počkala dozajtra ale neviem ako veľa kašle

autor
30. okt 2024

@linduskus Dobrý deň , no dosť vždy keď spí , až akoby sa dusila alebo ako to správne pomenovať .

kris_tin257
30. okt 2024

Dcéra má niečo podobné, od piatka poobede kašeľ ako tuberak veľmi hlboký ale nič iné, ani teplota sople sa nespustaju neubúda na energii ... Inhalujeme 3x denne dávam fenistil kvapky ani antihistaminikum a prospan sirup na vykasliavanie, zlepšuje sa to, keď spí už nekasle 🙏

autor
30. okt 2024

@kris_tin257 fenistil kvapky dávate iba pred spaním ? A nepochopila som teda to antihistaminikum a prospan na vykašliavanie nedávate ? ☺️

nika23t
30. okt 2024

Pri 1 a pol ročnej by som neskusala experimenty, ale počkala na liečbu nasadenu lekárom. Ak zajtra ideš, tak už vydržíš snáď.

kris_tin257
30. okt 2024

Fenistil kvapky dvakrát denne podľa váhy, fenistil kvapky sú antihistaminikum. Prospan dávam ráno a po obednom spánku 2,5ml. Každopádne ako píšu aj ostatné radšej počkajte kým pôjdete k lekárke a čo vám ona povie je to istota 😊

autor
30. okt 2024

@kris_tin257 to áno , ďakujem za radu . Počkám počkám , mňa len trápi ten kašeľ večer , niekedy sa až bojím že sa dusí ked kašle . Preto som sa pýtala či jej nejak neviem pomôcť lebo mi aj malo pospí

kris_tin257
30. okt 2024

Inhalovaním človek nijak neuškodí len pomôže + odsávanie hlienov toto treba robiť od prvého dňa choroby, ona ma to dusenie z toho že jej zatekaju hlieny/sople a preto tak kašle, treba z nej tie hlieny dostať von. Lekári radia dať spať dieťa do vyššej polohy ale moja dcéra sa točí v posteli u nej sa to nedá.

autor
30. okt 2024

@kris_tin257 no dcérka tiež sa točí ako taký hadík , vyššiu polohu má , no a soplíky nejdú z nej , ani maznak soplíka nemá

kris_tin257
30. okt 2024

To nevadí, buď sa jej ešte nespustili alebo má zadné hlieny... Každopádne keď v noci keď spí kašle na 100% jej zatekaju hlieny, ty jej musíš pomôcť sa odhlienit a dostať to z nej.
Keď moja dcéra mala pol roka dostala silnú infekciu neodsala som žiadne hlieny nič jej nevytekalo nakoniec sme skončili na hospitalizácii na antibiotikách kde som pochopila ako veci fungujú...

kris_tin257
30. okt 2024

Ako mi na pľúcnom hovorili najlepšie je inhalovanie 3x denne + nasivin do nosa, oni to tam dávajú každému dieťaťu snáď zaradom

autor
30. okt 2024

@kris_tin257 ďakujem pekne , začnem aj inhalovať