icon

Kašeľ po kojení

flirtana
6. sep 2015

Maminky poradte.stretla ste sa niektora s tym,ze vam dietatko kasle ked sa koji alebo ked sa dokoji?boli sme na krcnom a povedala nam ze hrdielko je v poriadku biele a aj dychanie je ciste.neviem co s tym.maly ma 2mesiace.dakujem za kazde info

jeemima
6. sep 2015

a nemoze byt ze mas vela mlieka a rychlo mut ecie ze nestiha prehltat a sem tam zabehava? alebo nema reflux? kasle hned od zaciatku kojenia?

seahorse27
6. sep 2015

Tiez si myslim, ze mu zabehava, lebo mas silny tok mlieka, u nas to bolo tak isto plus maly velmi hltavo pil, takze sa v jednom kuse dusil, potom vrestal a tak dookola, az som prestala kojit, zacala odsavat a davat z flase 😒

dahra
6. sep 2015

Ja som mala s týmto tiež problém - síce nekašlali stále, ale synovi zvyklo zabehnúť, vtedy sa rozkašlal, pamatám si, ako mu mlieko striekalo z úst ci vytekalo ako pil, ale statocne bojoval. 🙂 Dcéra mala so silným prúdom vacsi problém, takže som ju prvé týzdne dojčila lezmo - ja na chrbte a ona na mne, lebo akonáhle som sa trosku naklonila, slo uz velmi rýchlo. Aj na chrbte to bolo LTT. Jej som po dojcení vzdy pocula, ako jej chrci dakde v dych. ustrojoch, co povdychovala. Ale po chvilke jej to preslo a potom sme si nasli sposob, ako sa tomu vyhnut - lepšiu polohu pri dojčení.

flirtana
autor
6. sep 2015

Zo zaciatku nebol problem.zacalo to iba teraz,tak tyzden dozadu.obcas zakasle pri kojeni.potom kasle aj hned po nom a niekedy kasle aj 15min po nom al medzi kojeniami.skusame aj polohu lezmo vtedy vacsinou chrapka/chrci ale aj tak pokasle.

lilinka007
6. sep 2015

jasny reflux

renca026
6. sep 2015

reflux urcite

flirtana
autor
6. sep 2015

Ale on nic nevyvraca.iba kasle.

flirtana
autor
6. sep 2015

A doteraz to vobec nemal a uz ma 2a pol mes.a reflux je predsa ked sa mu strava vracia ci sa mylim?vy s tym mate osobne skusenosti?ako sa to da riesit?

lilinka007
6. sep 2015

nmusi sa mu viditelne navonok vracat, dokonca nemusi ani zvracat, u niektoryh deti sa prejavuje prave tym zadychavanim pri jedle a po nom, preto kasle, ze sa mu to vracia späť, môj to nemal do 7 mes. az potom pri jedle zacal kaslat a zistili mu to, inak nezvracal kvoli refluxu nikdy

flirtana
autor
6. sep 2015

A potom sa co dialo?ako mu to zistili?a ako to liecili?

lilinka007
6. sep 2015

ides k det.lek.a posle ta na usg a tam ti zistia, ci ma reflux...mam pocit, ze väcsine deticiek to zistia. nic sa potom nedialo, lekar povedal, ze sa to samo upravi.....nebolo to take, ze bymusel brat na to lieky. ked to mali starsie deti, tak museli brat aj lieky, ale oni to mali vo vyssom veku a vracali prudom, takze bud pokojna, ale chod na to usg

flirtana
autor
6. sep 2015

Dakujem za radu.poriesim to s doktorkou.som zvedava co povie lebo uz som to minule spominala a bez odpovede.

renca026
6. sep 2015

Nam zistili napriklad reflux v tatrach na lieceni, obom detom starsia ma sest rokov, a mladsi tri a pol. dovtedy stale kaslali, furt maly aj pol roka vkuse. takze urcite to treba riesit aby sa to nezhorsovalo