icon

Kašeľ u dvojročného

andreatytler
17. nov 2021

Ahojte. Poradtde prosim. Nemam ziadne skusenosti s kaslom a tak neviem posudit situaciu.
2 rocny syn zacal minuly piatok mierne kaslat. Ziadne ine priznaky. Ziadne sople, teplota, unava, malatnost, nechut do jedla. Kasel je hlienovity a odkasle si asi 1-2x za hodinu. Dnes v noci mu zacalo piskat a chrcat pri vydychu a trvalo to celu noc. Budi sa castejsie ako normalne.
Idem volat doktorovi a ideme tiez na Covid test, ale to bude trvat par dni, kym budu vysledky.
Myslite ze je dovod sa bat a mala by som to urgovat? Clovek cita a pocuje o tych pripadoch kedy ludia idu z mierneho kasla na ventilator v priebehu jedneho dna. Najhorsie je ze on mi nevie povedat ze ci sa mu tazko dycha alebo ci ho nieco boli na hrudi. Sprava sa uplne normalne. Je plny energie a stastny. Len v tom veku je to asi normalne ze deti ignoruju chorobu a ked uz lezia malatne a bezmocne, tak je uz velmi zle.

kika831
17. nov 2021

@andreatytler skuste nasadit sirup na vykasliavanie, aby mu to pripadne ´ nestieklo ´ na priedusky a urcite objednat k lekarke nech ho popocuva. Drzim palce

andreatytler
autor
17. nov 2021

@kika831 Dakujem. Idem pozriet nejaky ten sirup.

00ivi00
17. nov 2021

Môj malý keď začal kašľať, tak som hneď nasadila Cčko a voľnopredajný sirup na vykašlavanie. Je obdobie prechladnutí, vďaka tomuto "úžasnému" počasiu. Tiež mi chrapči pri dýchaní ale za to že sa mu naplno spustili hlieny a takéto malé detičky si nevedia odkašliavať ako my 🤷🏼‍♀️ ak by sa mu to nezlepšilo počas užívania toho sirupu, zobrala by som ho k pediatričke aby ho popočúvala 🤷🏼‍♀️

andreatytler
autor
17. nov 2021

@00ivi00 Ved to, ze vsetky deti v jasliach kaslu... len to chrapcanie ma vydesilo. Ideme dnes na Covid test a k lekarovi v piatok.
Nenapadlo ma nasadit Ccko... a ritom si tak ja robim ked nieco chytim. Len mu davam surove ovocie. Budem vediet nabuduce. Dakujem.

hennyinnsbruck
17. nov 2021

Chrcanie moze byt len nevykaslany hlien … cez den davaj nieco na vykasliavianie👍😊

andreatytler
autor
17. nov 2021

@hennyinnsbruck Dakujem za radu.

ritta86
17. nov 2021

Ak chrapci a piska treba ist k dr na popocuvanie. Moze mat zapal priedusiek. Treba rozlisit ci piskanie ide z nosa alebo z hrudnika. Isla by som k dr hned zajtra nech sa to podchyti. A nieco na riedenie hlienov urcite nasadit. Drzim palce

andreatytler
autor
22. nov 2021

Napisem ako sme dopadli, ak by mal niekto podobny problem...
Covid test bol negativny a lekar potvrdil ze dychanie ma ciste. Ze to chrcanie bolo skor chrapanie v nose a hrdle ako piskoty, ktore idu z hrude ked ma clovek zapal pluc alebo priedusiek.
Na vykaslavanie poradil med. Tu kde zijem sa detom na vykaslavanie neodporucaju ziadne lieky do 6 rokov. Med synovi celko zachutil🙂, aj ked zje len tak pol malej lyzicky po veceri. Kasel sa uz medzitym zlepsil.
Rste raz dakujem za rady.