Kašovitá stolica u 3,5 ročného syna
Ahojte, chcela by som sa poradiť nakoľko mám dlhodobý problém so synom, teda konkrétne s jeho stolicou. Absolvovali sme už niekoľko vyšetrení a podľa lekára je zdravý. Ide o to, že syn máva často kašovitú stolicu. Podľa doktora je to v poriadku, aj keď mne sa to nezda. Dnes mal napríklad na desiatu tmavé horzno a jablko a do 6 hodín v na záchode a tam boli kusy nestraveneho jablka a hrozna. Akoby tá strava jeho telom len prebehla. Na vlastnú žiadosť so mu dala urobiť rozbor krvi. Vyšla mu intolerancia na mlieko na základe pozitívnych protilátok IGg a IGa. Podla našej gastroenterologicky intolerancia na mlieko na základe týchto protilátok neexistuje. Mlieko sme na 2 mesiace vyradili ale stolica býva napriek tomu často kašovitá. Ja už neviem ako mu pomôcť.
intolerancia na mlieko neni, len alergia na kravsku bielkovinu.vtedy sa musi upene vylucit.
Intolerancia laktozy existuje, u 3rocneho velmi malo pravdepodobne lebo tu ide o deficit enzymu ktora sa vekom straca.
dieta moze mat Syndrom drazdiveho creva, cize netoleruje ziadne fermentovane oligosacharidy, priklad jablko, hroznovy cukor, vsetky semiacka...viac sa dozvies ked vyhladas FODMAP strada/dieta.Pozna to malo gastroenterologov ale syndrom existuje a nemoze sa ignorovat.
Ked si bezradna, objednajte sa na FOODtest.
@alexandra2010 ďakujem, večer si to pozriem. A je to stravovanie vhodné pre 3,5 ročné dieťa?
@zuzikazuzika samozrejme je vhodne. Moja dcera ma taku stravu uz 8 rokov a je jedna z najzdravsich deti v kolektive. Ignoracia alergenov v strave a potlacanie symptomov liekmi a mastami na ekzemy je velmi nebezpecny pre organizmus, vo forme chronickeho zapalu.
ano , poznam pripad , ked u 3rocneho len ten Foodtest dokazal na co ma alergiu a preco je stale chory. Ta rodina bola na tom odbere v madarsku. Mojej dcere to dokazal odber u pediatricky/koznej ked mala 5 mesiacov.

@zuzikazuzika robili synovi testy na celiakiu?