icon

Kde vykonávajú skrátenie uzdičky u detí?

tamia00
21. okt 2024

Ahojte, chcem sa spýtať kde robia nastrih uzdicky pod jazykom. Môj syn má 4,doteraz som sa pýtala či mu to netreba lebo sa mi to nezdalo, vzhľadom na to, že nevie celkom jazyk zdvihnúť a vadí mu to pri výslovnosti. Ale doktor vravel, že z toho "vyrastie." Až teraz mu vypísal výmenný lístok, že áno má to, vraj mu to len nastrihnu 2 min záležitosť. Vôbec neviem kam s ním ísť a bojím sa či ho to nebude bolieť. Má niekto s tým skúsenosti, prípadne vie odporučiť dobrého doktora? Ďakujem

minesasubu
21. okt 2024

Ja som bola s malym na orl , zisti si v tvojom meste ake su dostupne ambulacie a obvolaj si ich

ssimusska
21. okt 2024

@tamia00 z osobnej skúsenosti, ako decko som nevedela R, tiež uzdička a že z toho vyrastiem. No, nevyrástla som, a R mi robí stále problém. ( vyslovil ho len niekedy) 😄 čiže určite do toho choď čím skôr

teddustok
21. okt 2024

@tamia00 treba ist na Orl, tam zvazia ci je potrebne chirurgicky odrezat uzdicku, a ten zakrok je naozaj 5 minutivy, dieta ma prvy den trochu bolesti a potom v pohode uz.. Urcite to reci len pomoze

ronie338
21. okt 2024

Aj zubar chirurg spraví,my sme robili, vraveli sme ze ideme jazyk naučiť r. Bacha krváca to brutálne po tom, je to prekrvena oblasť ale dá sa to v pohode a nič tvrdé jest aspoň 4 dní. A bude to v poriadku. A liek od bolesti dat prvý deň. Pripadne aj druhy a môže zmrzlinu. Aspoň to zachladi.

teddustok
22. okt 2024

@ronie338 u nas podjazykovu uzdicku stomatochirurg nerobi, robi to len orl. Stomatochirurg robi hornu uzdicku

tamia00
autor
24. okt 2024

Všetkým veľmi pekne ďakujem, držte palce, ja mám z toho strach ako to zvládne, ale vraj na orl mu to spravia tak dúfam, že to bude rýchle a hlavne nech ho to nebolí 😒

tamia00
autor
1. nov 2024

@ronie338
@teddustok
@teddustok takže nič sa robiť nebude, boli sme na Orl, doktor síce povedal ze na novorodeneckom to zanedbali a ma ju trochu, ale že je veľký na to aby sa mu to len stihlo, že teraz sa to robí tak, že ho musia uspať a tak strihať a šiť v tomto veku, ale zároveň malý na to, aby sa nenaučil hlasky aj s tým. Že pokiaľ mu to nebude robiť problémy nič sa strihať nebude. Mame potom keď bude predškolak ísť k logopedicke, ktorá zhodnotí či treba na to ísť alebo nie. Tak trochu mi odľahlo, lebo popravde toho uspavania sa bojím, nechcem veľmi takéto operácie...

teddustok
1. nov 2024

@tamia00 syn mal takto pod narkozou. Ale on ma 2 a pol roka.