icon

Kedy do školy po covide?

mirkava
14. mar 2022

Ahojte žienky. Syn mal v piatok teplotu, pozitívny domáci test až v nedeľu. Už je v poriadku. Kedy môže ísť do školy? Odkedy sa ráta 5 dní? Už v tom mám chaos.

sintra
14. mar 2022

@mirkava 5 dni sa rata od dna, kedy mal pozitivny test. A samozrejme, nastupit po karantene moze, az ked je opat negativny.

patka06
14. mar 2022

Do školy môže najskôr vo štvrtok, ak už nebude mať príznaky a má negatívny test.
Karanténu riadi lekár, niektorý počíta od prvých príznakov, niektorý až od testu. Zavolaj vašej pediatričke.

mirkava
autor
14. mar 2022

@patka06 takže pediatrická ukončuje karantenu?

patka06
14. mar 2022

@mirkava áno, mala by

lenka7477
14. mar 2022

Moja Lucia mala príznaky každý druhý deň , nakoniec sme potiahli 12 dní - kým nebola úplne fit

mirkava
autor
14. mar 2022

@lenka7477 musela Dr. ukončiť karanténu?

lenka7477
14. mar 2022

@mirkava áno , samozrejme

susannz
14. mar 2022

mne volali z hygieny, karanténu počítaju od pozitívneho testu + 5 dní a teraz....hygiena hovorila, že opakovaný test sa nerobí...pediatrička, že hej... tak si asi máme vybrať.. syn mal našťastie už test po 5 dňoch karantény negatívny, tak som nemusela nad tým rozmýšľať

ika11123
14. mar 2022

@mirkava my sme boli už na 5 deň fit doktorka sa pýtala či je všetko ok a my že áno pýtala som sa či treba robiť test a ona že netreba iba máme nost respirator

lenka7477
14. mar 2022

@susannz Naša mala na 5 deň bielunký test a na druhý deň sa zobudila zachrípnutá a čiarky jak koľajnice bleskovo vyleteli.

susannz
14. mar 2022

@lenka7477 tak snáď keď je už bez príznakov, vlastne okrem teploty dva dni mu nič iné nebolo, tak to bude už ok...

zuzubb007
14. mar 2022

Detska ukoncuje karantenu nam dala 10 dnovu aj napriek tomu ze je 5 dnova takze smer telefonat doktorke

mirkava
autor
14. mar 2022

@susannz jeden deň v piatok teplota a už vystraja 😊 už by som ho najradšej poslala.... už na nervy s tým, aj tak to všetci chytia....

susannz
14. mar 2022

@mirkava 😀 náš dva dni len ležal... ale potom... mama našla aktivity, plus dobiehali učivo 🙂 nám lekárka povedala (vlastne sestrička, lekárka so mnou ani nehovorila), 5 dní karanténa ak bude ok a negatívny test, môže ísť... ospravedlnenku nemám pýtať.. 🙂

zuzubb007
14. mar 2022

@mirkava a mne obe deti len jeden vecer 38 a uz absolutne nic na druhy den fit a aj tak doma 10 dni to bola zabava, ale kedze test mu vysiel nedelu tak by som ho dala az v pondelok do skoly

mirkava
autor
14. mar 2022

@zuzubb007 ouuuu a ja ze si odratam 5 dní a najneskôr v piatok už pôjde.... 😁 naivná som, že to tak jednoducho 😁

lily14
14. mar 2022

Baby a keď si antig.pozit treba ísť na pcr?

mirkava
autor
14. mar 2022

@lily14 to ny aj mňa zaujímalo. Pre istotu som ho objednala... ideme zajtra na PCR