icon

Kedy ísť s dieťaťom k lekárovi pri horúčke?

6. feb 2025

Ahojte.. Chodíte s deťmi pri horúčke aj bez iných príznakov k Dr.? Mali sme celá rodina črevnú chrípku, syn 3 ročný hnackoval a teplota 3 dní. Potom už len dieta. No jeden deň v škôlke a večer teplota, po 9 dňoch od skončenia teplôt. Už ju má druhý deň, ale iné príznaky niesu, a nurofen zaberá aj na 10 hodín. Trosku si len od kašle sem tam. A rozmýšľam ci treba ísť ci nie, na crp a moc aspoň?

colsami
6. feb 2025

Ak dieta nema ziadny iny problem ako teploty, idem k Dr. vtedy, ak teplotuje vkuse 3 dni a nejde to dole, napriek tomu ze teplotu doma aktivne zrazame vsetkymi moznymi sposobmi (a lieky vo dne v noci striedanie kazde 4 hodiny, cize ziadne take ze dam Nurofen a drzi mi 10 hodin, ved to je super).

Toto co Ty popisujes by pre mna osobne nebol stav a indikacia, ze by som isla k doktorke.

deedol
6. feb 2025

nie, cakala by som. pripadne mozes zatial urobit domaci test na chripku A, B a covid. keby zas teplotoval tri dni a neprechadzalo by to, tak by som sa jej ozvala, ze ci mam prist. (ak sa rozostupy medzi podanim liekov zvacsuju, je to na dobrej ceste, naopak, ak teplota stale pretrvava a stav sa zhorsuje, treba ist.)

autor
6. feb 2025

@colsami ved práve že doteraz sme to tak tiež vždy riešili, že tam vlastne ani nechodíme. Len uvažujem ci tam nemôže byť dáky zápal v tele, či vlastne to môže byť tak ze po sebe po 9 dňoch zase teplota. Síce to bola zas črevná viroza. A teraz zas hneď chrípka? A teda strašiak víkend ide.

colsami
6. feb 2025

Ano stava sa aj ze dieta ide z choroby do choroby.

deedol
6. feb 2025

kludne mohol v skolke chytit chripku, ta sa vie prejavit rychlo a este bol aj oslabeny. ale chapem ta, tiez som podobna a nechcem nic podcenit. pockaj este aspon dozajtra, uvidis. drzim palce

autor
6. feb 2025

Tak to som chcela vediet, že či je to možné takto po týždni schytat zas chrípku, či sa predsa nemá niečo preliečiť ATB a ci teda nurofen stačí, keď účinkuje na horúčku. No hneď behali vonku v zime, a hovoril ze aj smädný bol, tak asi mu to ešte nebolo treba... Ďakujem Vám 🩵