Kedy je potrebná operácia plochých nôh u detí?
Baby poraďte mi prípadne sa podeľte o svoje skúsenosti. Syn 8rokov má ploché nohy, chodili sme k ortopédovy na rôzne cvičenia a nič. Vložky do topánok ani nepočítam koľko máme. Chodieva bosí . Všimla som si že pri chôdzi nohy točí ako keby do vnútra ja som z neho už zúfalá. Chodí ako taká baletka 🤦🏻♀️ už neviem čo máme robiť. Myslíte že bude potrebná operácia? Riešime to už niekoľko rokov a výsledky žiadne.
no moja ma dost ploche nohy, aj jednu kratsiu ako druhu okrem vloziek mame aj ortotopanky, ktore su vysoke a drzia prave tie clenky aby sa drzali a nedavalo dieta nohy do vnutra. toto vsetko vie obhospodarit dobry ortoped ono sa to asi nezlepsi uplne ale teda moja prestala padat a podkynat sa o vlastne nohy hoci vlozky ma stale. ine je to ak chodi po spickach, tam moze byt problem tusim so slachami a to sa riesi operaciou. takze sa pytaj u dr. co a ako drzim palceky
Robíte aj podporu brušného svalstva, aby sa nehrbil?
Mimochodom, niektorí ľudia prežijú kvalitný život aj s plochými nohami. To samo o sebe nie je fatálny problém. Môj manžel má úplne ploché nohy a aktívne hrá futbal aj po štyridsiatke.
Navstivte fyzioterapeuta, ukaze vam spravne cviky. Neviem ci vlozky a pevna obuv pomozu. Treba pracovat so svalstvom, posilovat ho a nie ho len podopierat.
Ploché nohy sa riešia operačne??
Prvý krát v živote počujem o operácii plochych nóh.
Tu sa len potvrdzuje, ze ortoped “ploche nohy” nevyriesi. Vyriesi ich fyzioterapeut, ktory sa zameriava na posilnovanie vrchnych etazi tela, svalstvo trupu, chrbta, pretoze ploche nohy = valgozne vbocene clenky, a to je problem zacinajuci ovela vyssie nez v clenkoch. Len male percento ludi ma skutocne ploche nohy (su to dve odlisne dg). Len vlozky do topanok je uplne zbytocne (ne)riesenie problemu. Davno ste mali riesit fyzioterapeuta, tak sa rychlo k nejakemu dobremu (skor sukromnemu) objednajte.
@zlatkab2 ano, skutocne ploche nohy (plocha klenba) sa riesia operacne. To je ale dg, ktoru ma len malo ludi. Plochymi nohami sa nespravne oznacuju valgozne clenky, vbocene clenky, ktore sposobuju to, ze noha vyzera plocho, aj ked v skutocnosti nie je vobec problem v klenbe ale v nespevnenom svalstve a nespravnom drzani tela.
Ma ploche nohy alebo valgozitu? To suvisi s kolenami, ma ohnute kolienka do vnutra? Lebo ty co opisujes mi nepride ako ploche nohy, ked vtaca nohy do vnutra, myslis predok noh? Nas syn ma tu valgozitu tam sa to meria na stupne ma asi 7 a 10 stupnov ci kolko a tam je dobry fyzio jedine..
Presne cvicenie na brusko, chodenie po nerovnom povrchu cviky na nozky s takymi loptami jezko - atd.. konkretne cviky da fyzio a je super ist na podologicku analyzu noh kde Vam to zmeraju a pozru ci tam su naozaj ploche nohy
https://fyzionozka.cz/plocha-noha-x-valgozni-ko...
Pozri si tento clanok
asi ma vpadnute clenky, nie? moj ma 12 a s tymto mame problem tiez..klenbu ako taku ma, ale padaju mu clenky dovnutra, takze stoji na celej ploske nohy...my necvicime, ale mame nejake cviky od fyzioterapeutky, aj rozne balancne polgule, lopticky atd...synovi sa nechce cvicit...uz sa strojime, aj pomocky mame, aj ebook s cvikmi mam..a treba aj stred tela posilnit cvikmi, syn ma aj diastazu
na vasom mieste by som navstivila rehabilitacne centrum Napreduj v trencine. Nam s takymito nohami velmi pomohli.

Nájsť si kvalitného súkromného fyzioterapeuta a doma denne cvičiť🙂