icon

Kedy je vhodné navštíviť lekára pri horúčke u dieťaťa?

22. jan 2025

Ahojte, kedy ma dieťa vidieť lekár? Je 1x chorý.
O mesiac má dva roky...
Včera okolo 16:00 sa mi zdal byť teply, ruky studené, tak ze odmeriam teplotu a bum 38.5 po odcitani
Dala som nurofen.
O 20:00 paralen, opäť mal teplotu
V noci každú chvíľu hore. Malý spal, ja som spar nevedela, kontrolovala som ho, horúčka sa udržiavala na 38 stupňoch.
Teraz ráno o 8:00 39.1, dala som nurofen.
Mam ísť k dr? Čítala som tu, že až po troch dňoch sa chodí, lebo ze by nič nevyšlo z crp. Inak je ok.

luckajozko21
22. jan 2025

Ja by som este nesla. Ak zaberaju lieky na teplotu a nic ine sa nedeje, tak len zrazat. U nas to vacsinou prechadza cca po 2 dnoch, semtam nejaky vysyp na 1den a nic viac, dieta ide na plno, ziadne priznaky. Ja keby idem k nasej dr./volam, tak mi len povie, aby som zatial riesila priznaky a uvidi sa o par dni. Aby ste si z cakarne nieco horsie nepriniesli.

jaskolka
22. jan 2025

Moji bývajú chorí málo,ale ak sú,ja som obvykle zavolala doktorke a s ňou sa poradila. Väčšinou mi kázala prísť,popočuvala ich,urobila crp,ak bolo nízke,dala symptomaticku liečbu s tým,že aj do dvoch troch dní sa nezlepší, tak volať a napíše ATB.

anavixy
22. jan 2025

Kedze ide vikend, tak v piatok, ak sa stav nezlepsi.

simca06022011
22. jan 2025

popravde, ked moja dcerfa mala horucky, chodila som hned. Na tvojom mieste by som isla najneskor zajtra rano = ak neprestanu (lebo napr. u nas platilo, kazda teplota 3dni a dost). Potom som sa ukludnila a riesila som to aj doma, ak neboli vysoke horucky cakala som = nakolko velakrat sa priznaky ukazali neskor u nas. Cize mne dcera dostala teploty a vacsinou az o den dva zacali nejkae viditelne prejavy choroby, aby sme vedeli s dr co vobec liecit. Ale jasne, ked nap.r som letela s 39,5 na pohotovost, tak ked pozrel lekar hrdlo videl ze nie je dobre, ale na vonok a moj rychlo pohlad bolo vsetko v pohode.. tak to je tiez take...

mariska1989
22. jan 2025

3 dni pretrvávajúce teploty by sa malo až ísť . Od teploty striedaj nedávaj stále jednu značku. Hlavne až dostatočne pije

autor
22. jan 2025

Ďakujem všetkým. Zajtra jej zavolám.. Zatiaľ zvláda ok. Najvyššia bola 39.1 a teraz ma 37.8...
Striedam paralen s nurofenom.
Zatial iné príznaky nemá, nesťažuje sa na nič, hra sa, akoby mu nič nebolo. Pije dosť, papa..

autor
22. jan 2025

A ten nešťastný nurofen... Malý ma 12.3kg = 6ml nurofenu?

kleopatra114
22. jan 2025

3 dni zrazitelnych horúčok je uplne normálny stav pri chorobe. Tá sa totiž vývija. Crp už dokáže relatívne dobre ukazat , či sa jedna o baktériu alebo virus. Choroba je už v rozpuku, tak dr. Už vie s väčšou istotou stanoviť diagnozu a nasadit správnu liecbu. Pri prvom dni teplôt ti zvacsa ani ten najspickovejsi doktor nedokaze povedat, lebo príznaky sú rovnake pri rôznych diagnózach. Moje deti bývajú častejšie choré ako je zvykom u bežných deti, majú imunideficity , astmu , alergie - ale atb užívali len ozaj pri závažných prípadoch, ktoré sa nedali liečiť inak- mykoplqzmy, chlamydie , čierny kašeľ, pyogenny streptokok. Pri zapaloch priedusiek spôsobené vírusom atb nemávaju.

anavixy
22. jan 2025

Ano, Nurofenu od 3m davaj 6ml. 🙂

autor
22. jan 2025

@anavixy ďakujem

lossless
22. jan 2025

Nikdy nechodime hned, ani by nas hned MUDr nevzala. Po troch dnoch ked sa stav nezlepši. Ona ti ani nema ako inak pomoct ked mu lieky zaberaju. Staci ze teplota sa po lieku sníží, nemusí ist pod 37.

luckajozko21
22. jan 2025

'Nurofenu od 3m davaj 6m' - urcite nie. Riad sa vahou dietata. Tu si to zadaj https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/nur... a 'vypocita ti ml'. Ak das malo, tak nezaberie a dalsiu mozes dat az o niekolko hodin. Pozor na to davkovanie.

luliu
22. jan 2025

Išla by som v piatok, ak len teplota

vladi4444
22. jan 2025

Taktiež odporúčam ísť po 3 dňoch. Pokiaľ sa teplota dá zraziť a pije dosť tekutín.

jamidea
22. jan 2025

My chodime po 4-5 dnoch, ked ma horucku stale, resp.pri bolesti ucha, hrdla, brucha...vtedy by som sla na 2-3 den. Vacsina chorob je virusovych, lepsie neist medzi 30chorych deti. Cize my sa dost vyhybame mudr.

jamidea
22. jan 2025

@jamidea este teraz "ta" citam, ze37,8 si zrazila. Toby som iste nesla k lekarke, ak takto dobre reaguje na antipyretika

autor
22. jan 2025

No aktuálne spi, o 12:00 mal 38.4 dala som paralen cipok.
Ach neznasam tieto stavy. Inak je hravý, v pohode, smeje sa, pije veľa vody, pekne papa.

kukulienka83
22. jan 2025

Ak neprestanú samé, pred víkendom určite ísť k dr.

anavixy
22. jan 2025

@luckajozko21 ved vyssie pise vahu a pyta sa ci ma dat na 12kg tych 6 ml 🤷🏻‍♀️

luckajozko21
22. jan 2025

@anavixy Mas pravdu, beriem spat