icon

Kedy je výplach nosa konvičkou nevhodný?

13. nov 2024

Ahojte, sú prosím vás na takýto výplach nejaké kontraindikácie kedy je to nevhodné alebo zakázané?
Ďakujem

jaskolka
13. nov 2024

Keď je začínajúci alebo už rozvinuty zápal stredného ucha, cysty ,či polypy v nosovej dutina a vybočena nosova priehradka

deedol
13. nov 2024

ked uz je clovek chory, tak sa to neodporuca, lebo si roznosis virusy/bakterie po celych dutinach. je to skor ako prevencia.
plus niektorym ludom to nerobi dobre, bolia ich z toho usi a pod. (suvisi to s tvarom dutin)

bg92
13. nov 2024

pri zapale dutin mi to doktor vyslovene zakazal, vraj to zanasa dalej infekciu a zhorsuje to priznaky.

tana85
13. nov 2024

napisem skusenost s detmi - konvickujeme kazdy den, aj ked idu zlte/zelene sople, ani jeden jediny raz nemali z toho pridruzenu infekciu usi alebo niecoho dalsieho. z choroby na 2 tyzdne vdaka konvicke je to len tyzden. kazdy nech si robi podla seba, ale u nas aj v chorobe.

fidea
13. nov 2024

@tana85 pridavam sa k tomuto názoru, nikdy nám žiaden lekár nezakazal vyplachovat pri chorobe, ani žltých/zelených sopľoch.. lekárka nám to dokonca odporúča a je to často jediná naša "liečba" spolu s Nasivinom a dacim na rozpustanie hlienov.. a moja skúsenosť je, pokiaľ sme mali takéto zlé sople, bol problém, keď ostávali v nose, dutinách.. vtedy aj bolia uši.. ja som tak raz mala silný zápal dutín s dočasnym oslabením sluchu.. pokiaľ to vyplachneme von, nikdy sa nám to ďalej neroznieslo.. kanvickujeme pri každej chorobe.. či ja, či syn.. Ale každý musí podľa seba.. poradiť sa s lekármi prípadne a naučiť sa, ako sa to má robiť správne.. este dodam, mame obaja krivu nosnu prepážku, vybočenú do strany

autor
14. nov 2024

Ja som sa pytala lekarky co ma to hovori tak celkovo, ona na to ze ok, ale iba na zaciatku, ked to nie je rozbehnute, tak teraz uz chapem co tym sledovala...
A @fidea toto s oslabenym sluchom sme zazili viac krat s dietatom aj casto fukaju nos a nic nevyjde ale pocujem ze im to tam brble...prave koli usiam sa pytam aj na tu kontraindikaciu..
Naucili ste sa to robit samy podla videi alebo vas to niekde ucili?

autor
14. nov 2024

A este sa smpytam je nejaka naozaj prakticka a lebo je to jedno?

cucica
14. nov 2024

Moja osobna skusenost. Ja som si tym rozniesla infekciu do celych dutin. Do par hodin zapal oka aj ucha.

marketa7584
14. nov 2024

Orl detska lekarka na kramaroch nam naopak odporucila proplachovat zelene a zlute sople a nikdy z toho nemela horsi stav nebo jiny zapal napr.ucha. naopak od te doby nemame zapal prudusek nebo ucha a to uz par let proplachujem

tana85
14. nov 2024

Rhino horn - detska aj dospela, obe vyskusane a u nas funguje. skusali sme aj Respimer, ale nefungovalo to a nebolo to uplne komfortne

deedol
14. nov 2024

@tana85 suhlas

autor
15. nov 2024

Dakujem vsetkym. Dam tomu sancu🙂

fidea
15. nov 2024

Mame aj my a použivame Rhino horn, Respimer sa nam neosvedčil..
Ja som ten strasny zapal dutin s oslabenym sluchom mala, keď som ešte nevyplachovala.. mala som z toho potom chronické problémy, a vtedy mi ORL odporučila vyplachovať.. len vravela, že ak to neviem, tak pri problémoch to nemám robiť, radšej vystriekavať morskou vodou.. tak som sa to potom učila neskôr, podľa videí na sebe. Keď som to už dobre vedela, aj mala vyskúšané pri chorobe, pýtala som sa ešte pre istotu lekárky, či možem synovi kanvičkovať, keď má farebné sople.. odsúhlasila to, tak sme to potom skúšali aj so synom.. naučil sa to celkom rýchlo a dokázal to potom robiť aj sám.. Jedine raz som sa bála preplachovať keď mal trochu chytené ucho.. Dostal lieky a bolo dobre. Nemal nikdy zápal stredného ucha alebo nejaký vážnejší zápal dutín či uší.. vďaka Bohu..