Kedy môže dieťa po kiahňach do bazéna?
Ahojte dievčatá, chcem sa opytať može chodiť dieťa po 2-3 tyždňoch od kiahni medzi ostatne deti, na ihrisko, do bazenu? Keď je ešte vyhadzané, nenakazí ich?
Ahoj.
Nam doktorka povedala, pokial nezmizne posledna kiahna/chrasta, stale je infekcne. Mna ani nenapadlo niekam ist s detmi, oni same nechceli sa tak pred niekym ukazat, ako vyzeraju. Aj do MS a ZS isli az pokial vsetko nezmizlo, a to doktorka volala na kontrolu, chcela ich pozriet po 3-4 tyzdnoch, aby ich vypisala.
Ide o to že sused ma na prázdninách neter a volal našu dcéru nech sa zahrajú a okupu v bazéne, potom prišli zase k nam a ako som ju vyzliekala pozeram ,že ma kiahne a ani sl pustil ju k nam kupať sa
Si si istá,že sú to kiahne?
Som tam hneď išla, že čo to ma. Sused že jej ty si si to všimla...no mala kiahne pred par tyždnami.
Pozor - lebo kiahne - piata choroba - siesta choroba sa dost mylia
Aj to dieta mi povedala že ma kiahne a preto nechodi do školky.
Je jedno čo ma ale keď mam vyhadzané dieťa nepošlem ho na druhy koniec republiky na prazdniny. A ešte ho budem pchať susedom kde maju 2 male deti s tym či si to všimnem. Tak ma to naštvalo. Podla Vas to je normalne?
Decká tam už nepustím a ani oni k nam nepôjdu. Len som sa chcela uistiť či neprehaňam. Oni mi ešte predtym povedali že su unavení lebo ta neter do 2 v noci plače za mamou tak či si ich na chvilu zoberiem, mala som včera 4 deti pred nočnou a ešte zistim, že ma kiahne...Hneď som tam išla len už som sa musela baliť do roboty tak som im len povedala že naši kiahne ešte nemali a keď to dostanú tak im poďakujem za pekne leto.
Tak to je celkom sila, dosť nezodpovedny pristup, po prve nechať ich kupať v takom stave a na slnku, po druhe kupať a hrať s inymi deťmi s vedomim ze ich mozu nakazit a neoznamit do druhemu rodicovi, akoze asi nemozu byt normalni ked nic nepovedia a potom sa este tvaria ze ty si si to vsimla🫣 dosť divní ľudia ti poviem..
Kiahne su infekcne kym nezaschnu vsetky vyrazky, ked uz su vsetky prekryte chrastou, dieta by nemalo byt infekcne (nemusia byt odpadnute, len zasusene). Ani tak ale nie je ok poslat take dieta k cudzim ludom, nepovedat im o tom a este ho nechat sa u nich kupat. Nezodpovedne (hlavne voci tomu dietatu s kiahnami) a aj trochu nechutne. 😬
Po zaschnuti poslednej kiahne uz dieta nie je infekcne. Bezne chodia deti po 2-3 tyzdnoch do skolky. Moze vsak trvat dlho,kym chrasty odpadnu. Viem, nevyzera to pekne, najma ak bol tazsi priebeh. No mali vam o tom povedat a ak ma toho este vela, na slnko by chuda ist nemalo.
Ak ma zaschnute vyrazky nieje infekcne dieta. Moja isla do skolky na11sty den a este mala chrasty hlavne vo vlasoch dlho

Kym neopadnu chrasty treba sa stranit slnka,mozu vzniknut jazvy a flaky