icon

Kedy môže dieťa späť do školy po chorobe?

9. apr 2025

Ahojte,
po akej dobe púšťate po chorobe dieťa späť do kolektívu? Školák, piatak, pracujúci rodičia...

a konkrétna situácia :
Mal sople, kašeľ, bez teploty ... Štvrtok poobede sa začali príznaky objavovať (bolesť hrdla, druhý deň kašel, neskôr 1-2 dni sople) , od piatku ostal doma, do školy išiel opäť v stredu (skoro 6 dní), občas si odkašlal, nos už nefúkal.
Išli na plavecký výcvik, kde sa pár detí nakazilo (niečim) a decku to teraz spolužiaci vyčítajú, že on ich nakazil, jeden musel už druhý deň prerušiť výcvik. A on má z toho zlý pocit.
díky za názory

biglovemom
9. apr 2025

Ked jej je lepsie ide hned do skolky - tzn bez teploty 24h , Alebo ziadny dusivy kasel a pod.

autor
9. apr 2025

@biglovemom takže normálne, aj s občasným kašľom by išiel do školy, nenechávaš doma ešte pár dni/týždňov, kým príznaky vymiznú, však? Lebo ja viem tak, že kašeľ sa môže predlžiť aj na dlhšie, ale vtedy už človek nie je ani infekčný

biglovemom
9. apr 2025

Nie kdeze … aj s doznievajucim kaslom ide .ale nezijem na svk , u vas (co citam na konovi) je to normalne Dieta nechat doma „pre istotu „
A Presne Ako pises kasel po chorobe moze trvat este dlho☺️

martinka13
9. apr 2025

Keď je bez teploty, po 2 dňoch do školy.

lindusss2016
9. apr 2025

Bez teploty a 6 dni doma, nehrozi... Spoluziaci mu to vycitaju nepravom, pokojne si mohli nieco doniest aj z plavárne, to je hotovy raj pre bakterie

autor
9. apr 2025

ďakujem baby za názory, ja viem,že toto nemohli mať aspoň dvaja z nich od nás, kedže jeden bol chorý už pred nami a druhý mal bacila a my virus ... ale piatakom to asi nevysvetlím, aj keď som to už odkázala po synovi, aj tak mu to stále vyčítajú 🙄

tana85
9. apr 2025

Teraz je uplne vsade rychly covid, vseho vsudy tyzden, posuvaju si to ludia v obchodoch, busoch, vsade. Staci, ze sa telo vycerpa a choroba ho polozi, ale ta tam bola uz v tele. U nas bola inkubacna doba 5 dni, aj ked to je virus. Myslim, ze dost nepravdepodobne, ze to mas od neho, zrejme uz bol nakazeny skor