icon

Kedy môže dieťa von po ovčích kiahnach?

4. júl 2024

Ahojte, vedeli by ste poradiť, neviem sa k tomu dopátrať.
Kedy po ovčích kiahnach môže chodiť dieťa von aj na slnko? Až týždeň po tom ako zmiznú chrastičky? Či dlhšie? A kúpanie doma v bazéne? Tiež by mohol tak po tých 21dňoch?
Malý má kiahne od prvého júla, strašne sa už tešil, že bude teplo a bazén, no a takto dopadol. Je ni ho ľúto. Polka leta v pr... :D :D
Ďakujem za rady, skúsenosti.

bublinka1426
4. júl 2024

pockala by som kym neopadnu chrasty
netreba sa ponahlat moc na slnko ani do vody, macat len v hypermangane

autor
4. júl 2024

@bublinka1426 takze pockat este po tych chrastickach dalsi tyzden a potom by to mohlo byt uz oka? 🙂

bublinka1426
4. júl 2024

tak my sme nemali mzonost kupania vo vlastnom bazene a sme sli na verejne ale to asi az po mesiaci.
a nam sa hojili dost dlho, mala aj hlboke takze preto polka leta v prdeli vyslovene

hariet
4. júl 2024

Hlavne si daj pozor potom tie jazvicky natieraj vysokym faktorom ak nejake ostanu, hlavne na tvari.

denden77
4. júl 2024

pridavam sa, tiez 1.7. potvrdene kiahne.. skoro ma slahlo 🤦‍♀️

anavixy
4. júl 2024

Ked odpadnu chrasty moze sa kupat (nemusi cakat tyzden ani nijaky presny cas), dokladne natriet spf 50 alebo este lepsie dat tricko/overal na kupanie z upf 50. Jazvy treba chranit pred slnkom, aby nevznikli skarede pigmentacie. Hygienu uz s chrastami moze mat normalnu, akurat nesuchat pokozku.

autor
5. júl 2024

@bublinka1426 och, no nastastie nas ich ani nema nejako vela a dnes sa mu uz ani neurobili dalsie.l, tak som rada. 🙂

@hariet dakujem. 🙂

@anavixy super, toto som potrebovala pocut, haha dakujem pekne. 🙂

autor
5. júl 2024

@denden77 sucitim s vami, ja mam doma este 5mesacnu, tak sa tesim, ze ozaj cely mesiac v prdeli, ak to dostane tiez, kedze nezabranim synovi kontaktu s nou.
Ale syn to zatial zvlada super a uz som si dnes nevsimla, zeby mal nejake nove pluzgieriky, uz mu pomaly zasychaju, ani ich nema nejako extra vela, tak sa tesim. 🙂

slavomira236
5. júl 2024

My sme tomali minuly rok najprv dcerka potom starsi chytil cely jul sme boli doma ..hned ako synovi opadali cjrasty sli sme k vode normalne.

autor
5. júl 2024

@slavomira236 super ďakujem za skusenost, my zrejme budeme rovnako na tom, cakam kedy to zacne aj malej, ale pri nej mi to nevadi, ona sa kupat nemusi. 🙂