Kedy môže dieťa von po ovčích kiahnach?
Ahojte, vedeli by ste poradiť, neviem sa k tomu dopátrať.
Kedy po ovčích kiahnach môže chodiť dieťa von aj na slnko? Až týždeň po tom ako zmiznú chrastičky? Či dlhšie? A kúpanie doma v bazéne? Tiež by mohol tak po tých 21dňoch?
Malý má kiahne od prvého júla, strašne sa už tešil, že bude teplo a bazén, no a takto dopadol. Je ni ho ľúto. Polka leta v pr... :D :D
Ďakujem za rady, skúsenosti.
@bublinka1426 takze pockat este po tych chrastickach dalsi tyzden a potom by to mohlo byt uz oka? 🙂
tak my sme nemali mzonost kupania vo vlastnom bazene a sme sli na verejne ale to asi az po mesiaci.
a nam sa hojili dost dlho, mala aj hlboke takze preto polka leta v prdeli vyslovene
Hlavne si daj pozor potom tie jazvicky natieraj vysokym faktorom ak nejake ostanu, hlavne na tvari.
pridavam sa, tiez 1.7. potvrdene kiahne.. skoro ma slahlo 🤦♀️
Ked odpadnu chrasty moze sa kupat (nemusi cakat tyzden ani nijaky presny cas), dokladne natriet spf 50 alebo este lepsie dat tricko/overal na kupanie z upf 50. Jazvy treba chranit pred slnkom, aby nevznikli skarede pigmentacie. Hygienu uz s chrastami moze mat normalnu, akurat nesuchat pokozku.
@bublinka1426 och, no nastastie nas ich ani nema nejako vela a dnes sa mu uz ani neurobili dalsie.l, tak som rada. 🙂
@hariet dakujem. 🙂
@anavixy super, toto som potrebovala pocut, haha dakujem pekne. 🙂
@denden77 sucitim s vami, ja mam doma este 5mesacnu, tak sa tesim, ze ozaj cely mesiac v prdeli, ak to dostane tiez, kedze nezabranim synovi kontaktu s nou.
Ale syn to zatial zvlada super a uz som si dnes nevsimla, zeby mal nejake nove pluzgieriky, uz mu pomaly zasychaju, ani ich nema nejako extra vela, tak sa tesim. 🙂
My sme tomali minuly rok najprv dcerka potom starsi chytil cely jul sme boli doma ..hned ako synovi opadali cjrasty sli sme k vode normalne.
@slavomira236 super ďakujem za skusenost, my zrejme budeme rovnako na tom, cakam kedy to zacne aj malej, ale pri nej mi to nevadi, ona sa kupat nemusi. 🙂

pockala by som kym neopadnu chrasty
netreba sa ponahlat moc na slnko ani do vody, macat len v hypermangane