Kedy prejde tichý reflux u bábätka?
Čaute mamičky idem sa opýtať, prišli sme na to že malinká má tichý reflux príznaky boli už dlhšie ale keďže som prvorodička a o tomto refluxe som nepočula predtým tak som si tieto príznaky nepripisovala k tomu. Malinká má 2 mesiace a posledné 3 dni mame deň a noc nonstop kŕče a plač, nespíme a mame problém sa aj najesť, tak isto iná poloha ako rovno na rukách neprichádza do úvahy tak isto ani nepomáha vyvýšenie. Dostala som od lekára nutrilon na zahustenie mliečka mám ho od dnes takze zatiaľ žiadna zmena. Ale tie kŕče sú extrém a nedal mi nič doktor na tie bolesti ani pri tom jej plači som si nič nepýtala samozrejme zajtra idem snou znova a niečo si vypýtam ale neviem ako prežijeme dnešnú noc tak mám doma len nutrilon rozmýšľam dať jej aspoň ten možno jej trochu uľaví od bolesti. Máte niekto skúsenosť ? Ako dlho trvá reflux kedy jej zmizne týždeň ? Mesiac ? Som na prášky z toho ako ju to bolí a nedokážem jej pomôcť 🥲
V prvom rade si utried nazvy, lebo pises dvakrat o nutrilone a mam pocit ze ani jedno z toho nie je Nutrilon. Prve je Nutriton a druhe..? Snad nie Nurofen.
Nic od bolesti pri refluxe neexistuje, zbytocne ci pojdes zajtra nieco pytat. Mozes kupit volnopredajny Sab simplex alebo Espumisan ak ju trapia prdiky, kvapky babycalm a hlavne zahustovat mliecko a dodrziavat rezimove opatrenia. To, kedy reflux zmizne ti naozaj nikto nepovie, mozno za par tyznov, mozno za par mesiacov. Drzim palce 🍀
u nas x mesiacov ako babatko......nakoniec vyklulo sa z toho intolerancia na laktozu a skryty reflux opatovne diagnostikovaný v 6 rokoch
@veverka429 presne v 6 mesiacoch to odznelo a vedela som ju uspavat a tisit aj inak ako vo zvislej polohe, co som musela od jej narodenia.
@veverka429 Okolo tych 6m to uz bolo ovela lepsie. Vrcholilo to okolo 4m, ked sa zacal davat na brusko a bol vela na nom.
Strasne obdobie🙈 nerada spominam...drzim palce nech prejde cim prv...u nas sa to zaclo lepsit okolo 7.mesiaca...
2m babo nemozes dat nic od bolesti mozes tym narobit viac skody ako uzitku . Zlepsi sa to okolo 4-6m
@anavixy áno presne ako ste napísala nutriton mame na to zahustenie. A niečo od bolesti predsa musí byť, ma síce len 2 mesiace ale má 6,2 kg a nurofen je od 3 mesiacov alebo 5kg
@veverka429 no od bolesti je paralen/panadol alebo nurofen, ale nie pri refluxe a kolikach. Nurofen, pokial viem, je od 3m A 5kg, nie alebo.
@anavixy bola som dnes znova pri doktorovi tak mame do toho aj streptokoka takze aj antibiotiká sme dostali a nurofen mi povedal že mozem dávať od bolesti v pohode
@veverka429 a to budes teraz akoze dokedy a ako casto davat nurofen? Cudne.. ale tak keby to pomohlo tak super
@anavixy tak samozrejme nieje to na dlhodobé používanie ale pri takých fakt že silných bolestiach mi vravel že mozem dať
Niektore babatka si trochu odtrpia prve mesiace, su uplakane a casto nevies ze z coho. Nemusi to byt ani reflux, potrebuju sa prisposobit svetu. Je to tazke, je to hrozne ale urcite to prejde.

Moje obe dcéry mali skrytý reflux. U prvej trval 5 mesiacov a u druhej necelé 4 mesiace. Bolo to šialené, nonstop plakali. Prajem veľa síl 🙏