Kedy ustúpi bolesť brucha po antibiotikách?
Dobrý deň dámy,
Chcem sa poradiť. Malý, 3 roky užíval týždeň antibiotiká Summamed, skončil teraz v pondelok). Na nejaký druhý deň začal mať redšiu stolicu, ale to väčšinou pri antibiotikách máva, berieme samozrejme aj probiotiká od začiatku liečby. Potom prestal aj papať, iba troška zjedol, pripisovali sme to chorobe, zadné hlieny, sople... Posledný deň užívania už mu bolo evidentne zle, mal hnačku, aj zvracal. Volali sme doktorke, že sú to vedľajšie účinky antibiotík, že treba počkať. Zvracal len jeden deň, a odvtedy ho stále bolí bruško, stále ho nadúva, trápi sa, má riedku stolicu, je nevrlý, má diétu, ale ani mu vôbec nechutí jesť.
Máte takúto skúsenosť s antibiotikami? Kedy vám to prešlo? 🥲
ano, nasa dr kazala vysadit hned na druhy den
Nasad mu hylak a espumisan. Hylak dávaj 3x denne a medzitým ten espumisan, tak aby boli medzi tými liekmi aspoň hodina, dve rozostup. Ak to ale trvá viac ako dva dni, určite by som išla k lekárke osobne
@anonym_autor ok.Vravite,že skončil s ATB liečbou v pondelok,ale je na diéte.Preco?Veď ATB summamed sa používa viac menej na liečbu zápalov HDC.Prikladám info.Či užíva syn ATB,alebo nie,má mať racionálnu stravu.A keď mu nechutí,tak mu treba variť aspoň na prechodný čas jedlo,ktoré má rád.Prečo diétu?
@anonym_autor ok.Vravite,že skončil s ATB liečbou v pondelok,ale je na diéte.Preco?Veď ATB summamed sa používa viac menej na liečbu zápalov HDC.Prikladám info.Či užíva syn ATB,alebo nie,má mať racionálnu stravu.A keď mu nechutí,tak mu treba variť aspoň na prechodný čas jedlo,ktoré má rád.Prečo diétu?
@gabika2287 otázka znela, či ma niekto skúsenosť s vedľajšími účinkami antibiotík a kedy odozneli. Má bolesti brucha a hnačky, tak nemôže zjesť hocičo, keď mi i ide hneď po tom na záchod..
@gabika2287 otázka znela, či ma niekto skúsenosť s vedľajšími účinkami antibiotík a kedy odozneli. Má bolesti brucha a hnačky, tak nemôže zjesť hocičo, keď mi i ide hneď po tom na záchod..
@anonym_autor ja sama ako dospelý človek som tie ATB jedla.Sú to vedľajšie účinky ATB sumamed.A bolesť bruška treba riešiť s dr.Možno treba zmeniť značku probiotík,treba sa poradiť s pediatrom,ktorý vášho syna pozná
@anonym_autor nemoze mat crevnu virozu? Nam zavreli skolu..

Jogurt. Probiotika.