icon

Kedy začne opäť hovoriť moje dieťa?

katka269
14. jan 2025

Dobrý deň,maminky! Chcem sa spýtať,stalo sa Vám,že Vaše dieťa keď začalo samé chodiť,tak prestalo hovoriť?A ked áno,tak kedy sa mu reč vrátila? Mam skoro 16 mesačného syna,v 13 mesiacoch začal sám chodiť. Dovtedy hovoril mama,tata,baba,brm brm a odvtedy to už nehovorí. Pýtala som sa na to pediatra a on na to povedal,že určite to začne znovu hovoriť,že je zdravý a tak nevidí dôvod prečo by nehovoril.Mna zaujíma,že ak sa Vám to stalo,tak v ktorom mesiaci začali Vaše detičky znovu hovoriť? Ďakujem za odpoveď 😉

gelifil
14. jan 2025

Stalo sa, ze detick prestali hovorit po ockovani, nie ked zacali chodit...

svetlonos
14. jan 2025

@gelifil
presne to iste som chcela napísať

katka269
autor
14. jan 2025

@svetlonos hm,ja si to nemyslím,ale tak každý má právo na názor...

maminkamartinka6
14. jan 2025

@katka269 ja som sa na to pýtala pediatricky, povedala, že ešte nám pojde na nervy, keď zas začne hovoriť 🤦 a mala pravdu.. vraj je to úplne normálne, keď sa dieťa začne sústrediť na niečo iné, napríklad na chodenie, odplienkovanie atď

katka269
autor
14. jan 2025

@maminkamartinka6 Super,ďakujem 😃 Už sa na to veľmi tešíme 😁

ankare
14. jan 2025

@katka269 kedy bol naposledy ockovany?

gelifil
14. jan 2025

@katka269 myslis alebo nemyslis...to je jedno... sedi to casovo?

svetlonos
14. jan 2025

@katka269
co si v tomto pripade myslíš ty, je uplne jedno. Ja si to nemyslím, potvrdila mi to detská lekárka. Nas maly na čas tiez prestal hovorit zaužívané slova, dokonca bol týždeň tichý a apatický.
Teda nejdem ti ti dávať prednášku o neockovsni - keďže mame obe deti očkované.
Ale toto sa realne stáva ako následok očkovania niektorého. U nášho starsieho to bolo z mmr.

gelifil
14. jan 2025

@katka269 inak...celkom divne reagujes...najprv sa pýtas , ale chces citat len to, co si TY myslis...tak naco sa pytas?

gelifil
14. jan 2025

@katka269 v niektorých pripadoch sa , zial, aj nevratila...

mamutka
14. jan 2025

@katka269 to je veľmi zvláštna reakcia, keď na situácie, ktoré sa reálne stali ty napíšeš “ja si to nemyslím” 👀
S chodením to ťažko bude mať niečo spoločne, kľudne môže začať hovoriť v dvoch rokoch, dáva si asi pauzu.

kacena4
14. jan 2025

ahojko vyvin reci sa sklada z viacerych oblasti jednou je vyjadrovanie a druhe porozumenie, deti okolo roka zacinaju preferovat ucenia sa porozumeniu a tak menej komunikuju, po par tyzdnoch sa to takmer vzdy zlepsi a deti prejdu na dalsiu fazu vo vyvine a spoja porozumenie s vyjadrovanim. drzim palceky

katka269
autor
14. jan 2025

@gelifil Nie,nesedí.Bol ockovany v 10 mesiaci naposledy.Chodit začal v 13 mesiacoch atroch dňoch. Odvtedy nehovorí.Je v tom súvislosť?

gelifil
14. jan 2025

@katka269 akoze zacal chodit a na druhy den prestal rozpravat?

katka269
autor
14. jan 2025

@gelifil Nie,hneď na druhý deň,ale postupne.

dotka04
14. jan 2025

@katka269 nas tiez po objaveni chodze na cas stichol - nepamatam si uz dokedy, ale trvalo to… celkovo ked zacal chodit, tak napr prestal zaujem o knihy, o ukazovanie na obrazky, zrazu neznasal hojdaniev hojdacke, chcel len vsetko prenasat z miesta na miesto a chodit, chodit, chodit🙈 Po par mes preslo, ale ku kniham sa vratil az ako vvyyyyse 2 rocny. A to ich miloval od mala.
A rec on bol slabota, mama tata bolo okolo roka, ale potom to plietol, potom nas prwstal oslovovat, prwstavsl pouzivAg slova ktore vedel, no zacinal nove…. Recov az od 22.-23.mesiaca zacal raketovo napredovat a zrazu uz nic “nezabudal”, len siel vpred.