icon

Kefalhematóm po pôrode u novorodenca

sonia1990
17. nov 2020

Ahojte dievčence máte niektorá skúsenosť s Kefalhematómom u babetka po pôrode. Môjmu malému sa to urobilo a som s toho nešťastná bojím sa aby mu to neostalo.

lilly30
17. nov 2020

@sonia1990 my sme mali tiez a do sest tyzdnov zmizol 🙂

bbebe
17. nov 2020

aj nasa mala, tiez som sa bala a pytala tu na konovi, ma 4 mesiace a uz to nema. zmizlo jej to asi v 3mesiacoch 🙂 ja som aj volala doktorka kvoli tomu ked jej to stvrdlo na kost, ale povedala ze zmizne a zmizlo 🙂

pedroma
17. nov 2020

@sonia1990 aj nas syn mal, dokonca obojstranny :( cca do dvoch mesiacov sa mu oba vstrebali.

mackove
17. nov 2020

Aj moja malinká mala , vstrebalo sa to cca v 4tom mesiaci 🙂

tribaby
17. nov 2020

@sonia1990 to je len kozmetický problém ako modrina, pri pôrode praskla cievka a vytieklo trochu krvi medzi kožu a lebku. Nemá sa to veľmi kde vstrebať, tak to trvá dlhšie, kým sa to rozloží a stratí. Mohlo by sa to ihlou odsať, ale riziko infekcie je veľké. Treba len počkať, všetko bude v poriadku 🙂

sonia1990
autor
17. nov 2020

Joj dúfam ze to bude tak ako píšete to je hrozne keď ešte len také maličké detičky a už bojujú s takimito zdravotn. Problemami. Dúfam že nám to co najskôr zmyzne a nebudeme mat s tým problémy.

aliz1
17. nov 2020

Nám to v nemocnici injekciiou odsali lebo to mal veľké, povedali my možnosti doktori ze môže sa to vstrebať samé, alebo helmicku aby nosil, no nakoniec mu to odsali. A je v poriadku.

sonia1990
autor
18. nov 2020

Ďakujem veľmi pekne za odpoveďe dúfam ze sa nám to pekne vstrebe, no uvidíme co odporučí pani doktorka na novorodeneckom oddelení ale hádam počkáme a uvidíme.

mackove
18. nov 2020

@sonia1990 vstrebe sa to na 100% , nemaj strach a netráp sa kvôli tomu. Ja som sa tiež veľmi bála , všetci sme doma kvôli tomu plakali lebo to nikto nepoznal , ani naše mamky a ich mamky. A stratilo sa to samo. Moja malinká to dokonca mala takè veľke , ako moja dlaň. Hrozná spomienka na to. A stratilo sa to , teraz ma 13m a ani náznak tomu , žeby mala niečo také. Je to veľká šikovnica 🙂 hlavu hore 💕

mariamagdalena22
8. sep 2025

@sonia1990 Pekny vecer.. Viem ze je to s odstupom.. Ale chcem sa spytat.. Zmizol z hlavky ten kefalhematom? Dakujem pekne za odpoved..

lucynda92
20. sep 2025

Môj synček má tiež kefalhematom a pediatrička nám odporúča urýchliť vstrebanie pomocou laseru alebo galvanoterapie. Manžel však odmieta oba zásahy. A je za to čakať, kým sa vstrebe sám. Čítajúc vaše skúsenosti mám malú nádej, že to zmizne aj samo, aj keď obava, že mu zostane šiška, tam niekde stále zostáva....

mariamagdalena22
25. sep 2025
@lucynda92

Môj synček má tiež kefalhematom a pediatrička nám odporúča urýchliť vstrebanie pomocou laseru alebo galvanoterapie. Manžel však odmieta oba zásahy. A je za to čakať, kým sa vstrebe sám. Čítajúc vaše skúsenosti mám malú nádej, že to zmizne aj samo, aj keď obava, že mu zostane šiška, tam niekde stále zostáva....

@lucynda92 Moj syn ma tri tyzdne a zmensil sa mu uz na polovicu.. On ho nemal nejak extra velky,ale ani najmensi nebol.. Velmi som sa bala,ze mu to zostane aj som si poplakala.. Ale ked vidim ako to mizne som stastna prestastna.. Tak verim,ze zmizne aj vam.. 😇🙂🙃