icon

Kiahne - čo pomáha?

mama4444
2. júl 2022

Ako a co zabera na kiahne , dieta 1,5 roka

Po tel.mi na pohotovosti povedali ze absoltne NIC !
🤷🏻‍♀️

Dakujem

mon895
2. júl 2022

Ja som syna natierala s tanno hermal a kupala v hypermangane. A od teploty panadol az ked neklesala v pripade nudze som davala nurofen (v pribalovom letaku je nedavat pri kiahnach aj ked dr mi povedala ze mozme tak smr hp davali len ked po panadole stale neklesla ) Skore uzdravenie

romanka_369
2. júl 2022

@mama4444 my sme ich natierali iba betadinom a pomohlo..doktorka tak odporucila, zevraj pod mastickami sa to pari 🤷..

saxana000
2. júl 2022

Od teploty paralen proti svrbeniu fenistil kvapky a hypermanganovy kupel lokalme potierat cistym cajovnikovym olejom.nurofen urcite nie moze zacat grcat najhorsie budu prve 3 dni..potom bude lepsie

daja07
2. júl 2022

tak ako aj u inych deti. pockat kym sa posledny vodnaty pluzgier premeni na chrastu, vtedy uz dieta nie je infekcne a zvykne sa uz citit lepsie. Ak ma teplotu nad 38 alebo bolesti tak daj Panadol (nie Nurofen alebo iny liek s ibufrenom, pise to aj v pribalovom letaku). Ak nema teplotu mozes kupat v hypermangane, ale len kratko. Ja som pomedzi to aj v repikovom odvare kupala. Natierat mozes betadine, teatree, alebo tantum ... neviem ako sa to cele vola. To natieranie dezinfikuje a vysusuje vyrazky. Nenatieraj nicim co nedovoli pokozke dychat. Aj preto sa neodporuca uz tekuty puder, pod nim vyrazky mokvaju. Fenistil proti svrbeniu mozes dat. U nas to nebolo potrebne. Ostrihat nechty, nech sa neskriabe. Na to davaj viac pozor pri tak malom dietati, nech potom nema jazvy.

luliu
2. júl 2022

Kúpanie v hypermangan, antihistaminiká proti svrbeniu, nič viac. Samozrejme žiadne slnko

palculienka40
2. júl 2022

@mama4444 aj kupanie v sode bikarbone pomaha, potom sme natierali aloevera. Nurofen pri kiahnach neodporucaju. Bekomplex treba probiotika. Nam dali antivirotika - chceli isoprinosine, no je na ne alergicka. Dostali sme herpesin v tabletach. Mala tazky priebeh. Ale uz je ok.

01matrioska
Odpoveď bola odstránená