icon

Kiahne nemiznú

27. máj 2023

Viete niekto poradiť, čo s tým? Dcéra má už 2tyzdne kiahne. Na tele, na tvári už má chlasty, ale na rukách má stále biele veľké pľuzgiere. Vôbec sa netvaria, žeby už chceli zaschnúť. Predpokladám-stále je infekčná? Dá sa to nejak urýchliť? Prepichnúť?
Už sme 2 týždne doma a obom nám už chýba spoločnosť.

autor
27. máj 2023

😅 *chrasty

katica06
27. máj 2023

Prepuchnúť, to neodporúčam, moja bola doma 3týždne + jarné prázdniny

sense
27. máj 2023

Ja ako dieťa som mala 3 týždne vodnate pluzgiere

filili
27. máj 2023

Ahoj, ako sa o ne tie 2 týždne staráte? Kúpete v hypermangane? Striekate Tantum Verde? Chodíte na slnko?

autor
27. máj 2023

@filili Kúpeme v hypermangane, týždeň sme potierali s betadine ale plakala,že ju to štípe tak teraz s olejom Tea-Tree. SLNKU sa vyhýbame. Hovorím,že pľuzgiere má už len na prstoch.

autor
27. máj 2023

@katica06
@sense
Pozdravujem mamičky čo po týždni dajú dieťa do MŠ, že už je OK!!!
Nechápem,že niekto verí tomu ze bol po týždni v poriadku 😡😡😡😡
My sme to chytili presne vďaka takej hviezde,ktorá nás všetkých presviedčala, že po týždni je jej chlapec zdravý.
Takže je to bežný priebeh,ďakujem. Ja že čo robím zle?...

kp7333
27. máj 2023

Skuste natierat s Tano hermal

beata_k
27. máj 2023

Nepotieraj jej to olejom. Kiahne musia schnut. V oleji im je fajne.

lenka7477
27. máj 2023

kiahne musia uschnúť, teraz je teplo a kiahne sa môžu stále robiť .

veronikavaneska
27. máj 2023

Ahoj skús klasický tekutý púder s mentolom. Kúpiš v lekárni super vysuší. Mám teraz 4 deti s kiahnami doma, dcérka mala takú tvár na zaplakanie... Úplne zapalenu kiahnu na kiahni nepomohol hypermangan ani sóda bikarbóna nič .. a toto úplne super už po pár hodinách oveľa lepšie 👍🥰 a po dvoch dňoch je už krásna a malinkymi chrastickami.

mirkava
27. máj 2023

My sme posielali Tanohermal, nesprchovali - starý spôsob a pekne sa zahojilo

sorayaardente
27. máj 2023

My máme opačný prípad,mamička dva týždne nechala malu doma a po dvoch týždňoch,kedy začala byť infekčná,tak dala do škôlky a samozrejme sa to prejavilo v ten 14ty deň v škôlke,že už mala pupence 😏 ide má poraziť...čakáme,či sa prejavia...bohužiaľ mám aj 9mesacneho doma a muža,čo kiahne nemal ..normálne mi rozum neberie,že ju dala do škôlky,ked inkubačná je 14-20dni a ona ju dala presne na 14ty deň...jej brat totiž mal.kiahne..

thoughtfulweirdo
27. máj 2023

No moja dcéra mala presne taký priebeh, že po týždni už mala len jednu zaschnutú chrastu 😁 zato syn je osypaný už tretí týždeň, ešte nemá všetko zaschnute, hold iná imunita, iný boj organizmu, iná dĺžka trvania. Kúpem v hypermangane a čakám, hoci tiež mi to už lezie na nervy.

pehavcek
27. máj 2023

Kiahni je teraz strasne vela.Neustriehnete kde sa dieta nakazi kedze su infekcne uz pred vysevom.Ja vam napíšem nasu skusenost.Synovi sa robili nove kiahne sest dni.Doktorka mi kazala volat ked sa mu tri dni nespravia nove.Tak som volala.Zavolala nas na kontrolu Prisli sme. Prezrela ho a povedala ze sa krásne hoja, su suche, ze uz infekcny nie je a dala mu papier, ze moze ist do skolky.Po desiatich dnoch.Ja som bola ako dieta doma tri týždne kym posledna kiahna neodpadla.Ono aj tie doktorky maju rozne nazory.

sense
27. máj 2023

Vieš ono to ze ma tvoje dieťa ťažší alebo dlhší priebeh neznamena to ze aj ine deti majú. Každý zvláda kiahne inak. Keď mal napr môj brat kiahne mal par pupakov a keby nemá tých pár na tvári a rukách tak nikto by ani nevedel. Ja som sa trápila cez 3 týždne.
Moja dcéra mala tiež par a po týždni mala aj chrasticky už len také mini. Teplotu absolútne nie. Takze u nej napr nebol problém ist po týždni do kolektívu.podla nášho lekára dieťa ak nemá teplotu a ma už len chrasty tak do kolektívu môže.
Skoré utmzdravenie prajem.
A nepozieraj jej to olejom, ja som malú natierala tanno hermal lotion

autor
27. máj 2023

@beata_k ja viem, ale Tea-Tree vysušuje. To nie je ako klasický olej. Toto nám naozaj pomohlo. Len z tých rúk to nejde ani za pána. Skúsim ten tekutý púder

slniecko87
1. dec 2024

My máme rovnaký problém. Syn už má po celom tele chrasty. Niektoré už odpadli a jedna jediná kiahňa medzi prstami na rukách nie a nie zaschnúť 🤷‍♀️ ako to vtedy u vas dopadlo? Čo vam pomohlo? Ja síce syna nechcem davať este do škôlky ale bola by som rada keby už mohol ísť aspoň von.

timka156
25. máj 2025

Viem, že je to stará diskusia. No chcem sa opýtať, ak si pamätáte..co vám pomohlo na vysusenie kiahni. Máme podobnú situáciu. Takmer všade uschnute, ale na krku má toľko veľkých bielych pupencov...nerozumiem prečo to neuschyna. Ďakujem za radu.

sorayaardente
27. máj 2025
@timka156

Viem, že je to stará diskusia. No chcem sa opýtať, ak si pamätáte..co vám pomohlo na vysusenie kiahni. Máme podobnú situáciu. Takmer všade uschnute, ale na krku má toľko veľkých bielych pupencov...nerozumiem prečo to neuschyna. Ďakujem za radu.

@timka156 každý pupenec sa vyskytol v iný čas,preto aj v onu čas zmizne. Ja som striedala tea tree olej s betadinom. Tea tree ich ale najviac zahojil. Ono,niektori doktori sú za,nedávať nič. Prešiel inak už mesiac a ma ešte stále fľaky na niektorých miestach.