Klebsiella u mesačného bábätka
Ahojte dnes mojej dcérke zistili túto pliagu. Má s tým niekto nejaké skúsenosti? 🙏🏻
@petrak1998 moja mala opakovane zápaly obliciek a mala kliebsiellu a dlho sme sa jej nemohli zbaviť, využívala rôzne antibiotika ale bola voči nim rezistentna až potom jej našli tie správne a odvtedy mame pokoj. Klop klop
@4stanka4 no moja dcérka má za chvíľu dva mesiace od pôrodu sme ešte neboli doma lebo sa narodila s gastroschizou už mala druhú operáciu do toho jej zistili štítnu žľazu a teraz táto baktéria takze sme izolované od všetkých ja som sa to dnes dozvedela a nezvladam to veľmi dobre. Ona si už toľko toho vytrpela :( ale dávajú jej nejaké antibiotiká tak verim že sa z toho dostane. Aj keď mi povedala doktorka že keď bude niekedy hospitalizovaná v nemocnici ešte tak že musím ich oboznámiť s tým že má toto a že stále bude izolovaná.
@petrak1998 och to mi je ľúto ze sa musíte takto trápiť ☹ nie je veru nič horšie ☹ moja ma vrodenú anomaliu na oblicke, do roka bol pokoj a od roka doteraz sme sa trápili- ma 3r+2m. To som nepočula ze treba izoláciu pri Klebsielle ale sú zrejme rôzne kmene. Držím prsty nech je malička čím skor zdravá, nech ste rýchlo doma a tebe veľa síl aby si to zvládla 🙂
@4stanka4 Klebsiella Pneumoniae takto presne sa to volá čo má moja dcérka. Nemá žiadne príznaky nemá horúčku ani kašeľ ani nič proste takze to znamená vraj že cely život bude prenášač. Ďakujeme už sme tu velmi dlho veru už chcem ísť domov po psychickej stránke som úplne mimo. Ešte že aspoň na niektorý víkend idem domov aby som si oddýchla trochu.

@petrak1998 riesi sa to atb s ucinnou latkou: ciprofloxacin a/alebo gentamicin, viac napr.:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10685245/
Treba zvysit hyfygienu, najma ruky atd. Ostatne by som to konzultovala s pedi. Tiez zavedenie Biogaia a Cevitko a ci zvysit vit D. Ja osobne som aj za homeo a dcere to pomaha pred ockovanim a pocas, ja davam Thuya Occidentalis 15CH, a ked bola chora dostala najvyssie, 30CH (rozpustila som s Lucka vodou v skumavke a z nej naberala tou sklenenou pipetou z Baby calm kvapiek na prdiky).