icon

Kodeín pre trojročné deti

kojan
17. okt 2022

Dával niekto kodeín aj vo forme tabletiek deťom vo veku 3 rokov? Samozrejme, že nie celú dávku, ale v menšom množstve? Lebo mne detský predpisoval kodeínový sirup už pred rokom, len ten momentálne nemám a malý ma hrozný kašeľ, tak neviem, či to risknúť aj s menším množstvom tabletky alebo radšej nie

lucia851
Autor odpoveď zmazal
lucia851
17. okt 2022

@kojan kodein môžu deti až od 15 rokov pokiaľ viem

kojan
autor
17. okt 2022

@lucia851 ja viem o tom vekovom obmedzení, ale ten kašeľ je hrozný a hlavne teraz v noci, tak som váhala, či mu nedať aspoň 1/4 tabletky

syslik81
17. okt 2022

neryskovala by som ..

darinkaninka
17. okt 2022

@kojan Prečo ti pediater nedá Trifed sirup? Zelený je na vlhký kašeľ a žltý na suchý. Obsahuje pseudoefedrín, ten má tlmiaci účinok a je aj pre menšie deti. My s ním máme dobré skúsenosti.

darinkaninka
17. okt 2022

@kojan A skús na noc natierať priedušky buď jazvečou alebo aj vlažnou bravčovou masťou. Pomasiruj a prikry plienkou. Odskúšaný recept starých mám.

kojan
autor
17. okt 2022

@darinkaninka My s kašľom v tomto období bojujeme od narodenia, minulý rok sa nám osvedčil sirup ISO prenose, to je nejaké antivirotikum, dovtedy som potierala aj masťou priedušky a nezabralo, ten sirup už užíval aj pred 3 týždňami a znovu sa vrátil kašeľ..

calmmeadow
17. okt 2022

Môj starší mával tiež príšerné kašle cca od 1,5 roka.To ja už keď som ho počula niekedy cez deň zakašľať,už sa mi chlpy stavali,že čo to bude v noci.Väčšinou,keď si ľahol,nedalo sa mu pre kašeľ ani zaspať.Kašľal aj hodinu-dve vkuse,väčšinou kým sa nepovracal.Potom v noci ho zvykol zas chytiť nejaký záchvať kašľa a to sme potom boli väčšinou také dve (niekedy aj 3) hodiny hore,čo len kašlal a kašlal.Ak mal čo,tak sa zase povracal a ak nemal čo,tak ho len napínalo.A tak to bolo väčšinou každú chorobu a nie jednu noc,ale niekedy aj týždeň vkuse.Potom sa vyliečil a o 2 týždne repete.Nikdy som mu ale kodeín nedávala.

blcha123
17. okt 2022

@kojan ahoj kľudne si zavolaj na detské oddelenie a vypytaj si lekára k telefónu ten ti poradí raz dva.... Ako tu na koniku nemyslím to v zlom ale viem si predstaviť ten kašeľ... Ale dávkovanie by som sa nespoliehali na to čo tu ženy napíšu skôr ti on povie skrz KG dieťaťa
Držte sa 🙂

kubobubo
17. okt 2022

@kojan Pleumolysin

kojan
autor
18. okt 2022

@kubobubo tieto kvapky nemôžem nikde zohnať, lebo majú u nás dlhodobý výpadok😑

kojan
autor
18. okt 2022

@blcha123 ďakujem za radu

zabina27
18. okt 2022

@kojan skus fakt volat dr, co ti poradi. syn mal takto pred rokom taky hnusny kasel, ze ho chceli nechat na oddeleni, ze by mu kodein dali (mal 7), ale domov predpisat mi ho nemohli, ze len pod dohladom lekara

saxana000
18. okt 2022

Nam dava dr fenistil.pri dusivych zachvatoch..