icon

Koľko ml Nurofenu podať 18 kg dieťaťu?

8. feb 2024

Prosim vas, mam doma nurofen 20mg/ml. Viem, ze podla krabicky sa neorientovat, ze je to tam poddimenzovane, ale pocitat podla vahy. Dieta ma 18kg. Mne to vychadza 9ml. To skoro 2cele "tycinky" mam do neho vtlacit? Len pre moju spokojnost sa pytam skusenych maminiekk, kolko im vychadza pri 18kg dietati

domininini
8. feb 2024

Ano tak mas podavat, vaha deleno 2, a tuto davku mozes podat 3x v priebehu 24 hodin, kazdych 8hodin

danielahamar
8. feb 2024

Presne tak ako píšeš, deleno 2, preto kupujem ten pre staršie deti 😬

saxana000
8. feb 2024

Ano presn tak.ja som mala doma nenacaty s expiraciou 2025 dcera nebola dva roky chora a ma uz 30 kil.tak ho aspon minieme.ked uz ho mame doma.natahovala som 15ml teda 3x celu ampulku a zaberal jej normalne..

nykkushka
8. feb 2024

Áno, mal by dostať 9ml. Ja sa riadim schémou 10mg lieku na kilo a Paralen 15mg lieku na kilo...to je jedna dávka 🙂.
ja som včera nášmu 4r kúpila už detský tabletkový paralen a žuvací nurofen, tie sirupy ma už obťažovalo naťahovať :D

luliu
8. feb 2024

Preto by 18kg dieťa malo užívať už silnejší sirup, aby nemuselo vypiť také množstvo

luliu
8. feb 2024

@domininini každých 6h sa dá ak je to potrebne

anavixy
8. feb 2024

Ano, bud das 9ml slabsieho sirupu alebo si kupis silnejsi teda 4mg/kg a budes davkovat vaha:4. Pre takto velke deti je ten slabsi sirup naozaj nevhodny uz. Teda skrz to velke mnozstvo, inak samozrejme je to to iste.
A k tym 6h, ano, da sa davat kazdych 6h ale len 3x za den, maximalnu dennu davku (co je 30mg/kg) nesmies prekrocit.

svetlonos
8. feb 2024

Neexistuje. Kamaratka dala synovi 10 ml, ma 30 kg a klesla mu teplota z 39,5 na 35. Nas maly ma 17 a davam mu 5 ml. Super zaberie. Vyskusaj radsej tak.

evkamotka
8. feb 2024

Do buducna radim to co ostatne, kup si sirup pre vacsie deti, aby si ho nemusela davat tak vela. Teraz mame dokonca dospelacky sirup aj dospelacky mucosolvan (deti su skolkari) upravujeme samozrejme podla váhy

bubububacik
8. feb 2024

@luliu pri 40mg sirupe nurofen sa delí váha 4. Pri 20mg delíme 2.

elbejo
8. feb 2024

Ja sa riadim týmto.

luliu
9. feb 2024

@bubububacik a? Ja som sa nepýtala....

henka123123
9. feb 2024

Ano presne tolko mas dat ked je to nurofem od 3 m.nedavaj menej lebo nemusi mu zabrat....kup najblizsie nurofen od 6 rokov a ten deleno 4 a tolko daas....

chillibubble
9. feb 2024

mne jedna lekarka vravela, ze mam davat 8mg nurofenu na kilo hmotnosti dietata a na davku. co pri 20mg nurofene a 18kg dietati vychadza 7,2ml. menej by som nedavala, lebo potom deti koncia v nemocnici, ze "nejde" zrazit teplota a ked dostanu spravnu davku, tak uz zrazu teplota klesa.