icon

Koľko platíte za detský rám a šošovky?

1. júl 2025

Syncek musi mat okuliare s +7 dioptriami a ze 600e.
Skoro som sa prevratila dozadu zo stolicky.
Mame vseobecnu poistovnu. Volala som im, ze vratia 100 na ramik a 100 na sklo. Dala som ziadost na vratenie tych 200 a tam ma nepusti iba 80e lebo sme vyuzili na ockovanie.

Tak podla Vas vratia iba 80e alebo fakt tych 200e?

Dakujem

caramellka
1. júl 2025

https://prihlaska.vszp.sk/penazenka-zdravia/naj...

Vrátia 80 € (a píšu ako podmienku, že okuliare môžete zakúpiť iba v optike, s ktorou má VšZP uzatvorenú zmluvu).

"Príspevok pre deti 100 € platí samostatne na okuliarový rám a aj na okuliarové šošovky pre deti?
Nie, príspevok pre deti 100 € na okuliarový rám alebo okuliarové šošovky pre deti je len jeden. Bez ohľadu na to, či sa jedná o preplatenie rámu alebo okuliarových šošoviek. To znamená, že dieťa má nárok na preplatenie príspevku v maximálnej výške 100 €.
V prípade, že poistenec žiada v jednej žiadosti o preplatenie príspevku v sume nižšej ako 100 € nemá nárok na podanie druhej žiadosti na zostatok sumy do výšky 100 €. Zároveň nie je možné kumulovať úhrady z viacerých očných optík."

kleopatra32
1. júl 2025

Len taká rada do budúcna, radšej sa choďte popýtať do viacerých optík, koľko by stáli okuliare a potom sa rozhodnúť, pretože v poslednej dobe už niektorí nevedia čo pýtať a nahovoria a nasľubujú ľuďom bársčo. U mňa by ste za 600 eur mali dvojo až trojo okuliarov pre chlapčeka...

bubuzu
1. júl 2025

Určite záleží od dioptri, my sme akurát kúpili, jedno oko +1,25 a druhé +2,25 sklíčko, obe antireflexné, rám ku ktorému je aj taký ten magnetický klip slnečných okuliarov a platili sme 89. Doteraz vždy 60-70 za obyč rám so sklami. 6 ročný syn. Som zvedavá, či ti tu napíšu maminy, ktorých deti nosia vyššie dioptrie, či je to tými dioptriami, alebo si proste narazila na dráhu optiku. Pretože 600 eur mi príde veeeelmi veľa.

autor
1. júl 2025
@bubuzu

Určite záleží od dioptri, my sme akurát kúpili, jedno oko +1,25 a druhé +2,25 sklíčko, obe antireflexné, rám ku ktorému je aj taký ten magnetický klip slnečných okuliarov a platili sme 89. Doteraz vždy 60-70 za obyč rám so sklami. 6 ročný syn. Som zvedavá, či ti tu napíšu maminy, ktorých deti nosia vyššie dioptrie, či je to tými dioptriami, alebo si proste narazila na dráhu optiku. Pretože 600 eur mi príde veeeelmi veľa.

@kleopatra32
@bubuzu
Ach jaj.... :( nabuduce uz idem niekde inde, len optika bola priamo pri ocnej lekarke. Aj sme si hoborili, ze je tupozraky, ma iba 4, a tietonokuliare musi mat 3 roky, tak nech ma najlepsie... A tym, ze +7,5 a treba naj stensenie, atd atd. 😏 jaj a este, ze pri takychto dioptriach sa moze iba okruhle sklo. To je pravda?

maryetta
1. júl 2025

Mame tiez 4-rocneho. Tiez ma cca take dioptrie. Aj upravene sklicka. A platili sme tusim 150-200€.

autor
1. júl 2025
@maryetta

Mame tiez 4-rocneho. Tiez ma cca take dioptrie. Aj upravene sklicka. A platili sme tusim 150-200€.

@maryetta kde?

maryetta
1. júl 2025

Zilina.

kleopatra32
2. júl 2025

Teraz som to v práci pozrela. Najväčšie tenšenie 1,74 + nejaky detský rám by vyšiel tak do 400 eur. Ako na 3 roky to má mať? U nás sa stretávam s tým, že deti majú kontrolu každý polrok a dioptria sa väčšinou zmení, takže ja by som šla do menšieho tenšenia a tým pádom cena by išla ešte dole. Je to síce výroba, lebo túto dioptriu už nemajú skladom, len v základnom tenšení, tá je skladom. A všetky ,,sklá" keď prídu,tak sú okrúhle, my si to ďalej brúsime podľa tvaru rámu. Pri plusových dioptriách je okrúhly tvar rámu najlepšia voľba.

lili2015
2. júl 2025

Ahoj, urcite sa opýtať vo viacerých. Ja ako dopelá mám -6,5 dioptrie, cylinder, atď. naposledy som platila okolo 350. Presne kvôli cene nemám to najväčšie zväčšenie, ale teda viem si predstaviť, že pre dieťatko mozu byť tieto okuliare trochu ťažké. U mňa sú vždy sklíčka drahšie ako rám. A aj u nás sú tak obrovské rozdiely v cene.

lenka188
2. júl 2025

Fuuha, tak 600eur je uz fakt dost. Moja ma minuskove dioptrie -5. A ma specialne defokusovane skla, stensene a vsetko k tomu a platili sme 400-500eur aj s ramom. Ale to vyslovene kvoli tomu defokusu. Inak ram samostatny stal asi 80eur. Ma nano vista okuliare.
A vszp nam nepreplatila ani euro, pretoze sice sme kupovali okuliare v zmluvnej optike, ale lekar zmluvny nebol, takze odpoved bola, ze nam nepreplatia nic. Ked som sa opytala ako som sa mala dostat k zmluvnemu, ked vsade najblizsi termin najskor o pol roka, tak bez odpovede... a kontrola by mala byt kazdeho pol roka, dioprie sa u deti menia. Ak ma pluskove, tak mu rastom najstasie budu klesat. U nas je to zial naopak.

janka1234321
2. júl 2025

Ahoj, ja som dospela, mam ram jeden z najlacnejich asi 80-90€, dioptrie mam vyse osem, 1 oko tupozrake, skla tiez stencene, skla zeiss (tie velmi navysuju cenu), odhalcene, antireflexne vrsty, cena 650€, MT, minuly rok... skuste sa este prezistit, ake su tie sosovky (skla). Dietatu, ktoremu este oko rastie, dioptrie sa mozu menit, mozno postacuju aj "obycajne" okuliarove sosovky (skla).