Koľko Vigantolu 5 mesačnému dieťaťu?
Štandardne 2 kvapky
@anjelik420 2 kvapky, ale nedávaj do mlieka potom to deťom nechutí, normálne jej kvapni priamo do pusinky, ja som tiež dávala do mlieka a nechcela mi to potom papať, zabav ju aby otvorila pusinku a šup jedna kvapka druhá kvapka a je, tiež mam 5 mesačnú dcérku
@kaciatko321 odporuca sa davat do mlieka lebo je rozpustne v tukoch
2 kvapky na bradavku pred dojčením. Malá z toho má obrovskú zábavu vždy 😁
@anjelik420 2 kvapky aj ja davam ma lyzicku do mlieka co si odstreknem
@kaciatko321 od narodenia mu to davam na lyzicku do mlieka jednak preto, ze je rozpustny v tukoch a teraz aj vdaka tomu, mi uzasne je prikrmy, lebo je uz na tu lyzicku zvyknuty a automaticky otvara usta 🙂 ale tak chapem, ked nechuti tak nechuti, nas napr. nema problem (zje aj mna o chvilu)
@kaciatko321 to ako dávaš vigantol ty,nemá žiadny efekt.
Opýtaj sa lekárky a uvidíš. To akokeby si ho nedávala vôbec,je jedno,že hneď za tým dáš mlieko
Treba dať trošku mlieka na lyžičku,dve kvapky do toho a šup do lyžičky
@anjelik420
@jana005 práveže mi to doktorka povedala, prečo by to nemalo efekt? Véd to zje tak či tak
Viem že je rozpustný v tukoch, ale dieťa to v tom mlieku cíti
@kaciatko321 no nema to efekt lebo je rozpustny v tukoch = ak to nedas do tuku, tak sa nevstrebe 🤷♀️ preto aj D pre dospelych je napr. makka kapsula s obsahom oleja atd. lebo inak je zbytocne si ho dat, lebo telo ho nevie spracovat
@petamich no to neviem odkiaľ máš teda
Myslím že keby sa to nevstrebalo tak asi mi to doktorka nepovie aby som to tak robila, no neviem ty si možno múdrejšia ako doktori, ale tak každý má iný spôsob a iný názor
A čo sa s tým stane keď sa jej to nevstrebe? Zatiaľ nemala žiadne zápchy,bolesti bruška ani nič iné a to ma už 5 mesiacov
@kaciatko321 tak neviem akú máš doktorku,ale keď nevietaku základnú vec,tak asi taká dobrá nebude.
Moja dcéra mala pred rokom zistený nedostatok vitamínu D,lekárka mi pre ňu predpísala vigantol,a keďže vtedy mala 12,tak jej hovorím,že radšej jej kúpim nejaké tabletky,lebo že ona mi mlieko nevypije. A ona hneď na to,že jej ho mám nakvapkat na maslo,čo má teda vôbec nenapadlo.
Čiže jednoznačne musíš dávať vigantol na nejaký tuk,ináč nemá zmysel ,že ho berie.
Veď to máš aj v pribalovom letáku napísané
@kaciatko321 a ináč vigantol nie je proti bolesti brucha , ani proti zápche
@jana005 viem načo, aj ja som ho brala
@kaciatko321 ale nepochopila ale v pohode
@kaciatko321 ja to mam od mojej pediatricky a ortopeda rovnako ako x zien, ktore sa vyjadrili v tejto diskusii 🙂 staci si vygooglit par informacii alebo precitat pribalovy letak a skutocne to nemyslim v zlom, mne moze byt na konci dna jedno ako to svojmu dietatu davas, len asi to chce dogooglit par informacii ked si myslis, ze vitamin D je proti bolesti brucha a zapche 🤷♀️
@petamich ja som nepovedala že je proti bolesti brucha a zápche 🤦♀️
@kaciatko321 napisala si, ze zatial nemala ziadne zapchy a bolesti brucha, tak som to asi nepochopila dobre, ze ako si to myslela, ospravedlnujem sa 🙏🏻 to ze sa to nevstrebe znamena, ze proste akoby si to nedala, na nic ine to vplyv nema - to ako ked si das napr. vitamin C 1000 - cast sa vyuzije a cast vycika, zbytocne vysoka davka
@petamich prepáč, bolo to myslene že keď sa to nevstreba tak by mohla mať bolesti bruška alebo zapchy
@anjelik420 Starsiemu synovi som tiez davala Vigantol 2kv do odstriekaneho mliecka, ked som po 11r porodila dalsie dieta, pediatricka mi odporucila davat skor DeVit namiesto Vigantolu, vraj je lepsi, tak teda davam DeVit a velka spokojnost 🙂

@anjelik420 vigantol 2 kvapky do mlieka