icon

Komplikácie po vybratí krčných mandlí: Skúsenosti a riziká

mkubaskova
3. feb 2025

Ahojte, chcem sa podeliť so svojim nie veľmi dobrým zážitkom s vyberaním kŕčnych mandlí. Mám 17 a mala som chronický zápal kŕčnych mandlí, časté a škaredé angíny. Nakoniec som sa rozhodla, že si ich dám vybrať a keby sa môžem rozhodnúť spätne, v živote to neurobím. Mandle mi vyberali 14.1. - po operácii ma bez komplikácii prepustili domov, bolesti sa zvládnuť dali, ale na piaty deň prišli také bolesti, že som si myslela že nevydržím. Na 8. deň som začala krvácať, podarilo sa to zastaviť. Na 9. deň som znova krvácala, ale už tak veľmi že som šla do nemocnice, kde ma nechali na pozorovanie a ešte v ten večer ma museli akútne 2. x v celkovej anestéze operovať a ošetriť to. O 3 dni nato ma mali pustiť domov, lenže som znova krvácala - 3. operácia. Momentálne je to už skoro mesiac a ja mám stále extrémne bolesti. Pre mňa najviac traumatický zážitok a neviem či sa to vôbec niekomu stalo. Po operácii som si dávala pozor a všetko dodržiavala na 101%. Už nikdy by som to nepodstúpila, ani keby čo bolo. Už mi len ostáva veriť že raz to bude dobré. Stalo sa niečo podobné niekomu?

henii
3. feb 2025

@mkubaskova mala som 20, keď mi ich vyberali, ale bez komplikácií.
Verím že to je hrozné, držím palce nech si čím skôr fit 😊

lienka9
3. feb 2025

@mkubaskova och drzim palce nech si skoro fit.ja sa na to tiez uz skoro rok odhodlavam,tiez mam chronicky zapal,ale mam 2 deti a 10dnove nic nerobenie neprichadza do uvahy..a tvoj pribeh ma od toho este viac odstrasil..verim,ze sa ti skoro polepsi

minenkaa
3. feb 2025

@mkubaskova kazdy vsetko inak zvlada,ja som bola na vybrati v22rokoch a uz na druhy den som jedla vyprazany syr a hranolky.Urcite sa ti to casom zahoji a bude to len zla spomienka.Este su to len dva tyzdne,nejedz nic tvrde a nenamahaj sa,si mlada zvladnes to v ustach sa rany niekedy hoja dlho