Kontaktné šošovky pre krátkozraké deti
Máte prosím niekto skúsenosť so šošovkami MiSight pre krátkozraké deti ? Majú mať terapeutický účinok a zastaviť nárast dioptrií u menších detí.
@andriska133 Dobrý deň, ja som zvážila, že do tých šošoviek pri 9 ročnom synovi nepôjdem, ale už sme objednani v Čechách na vysetrenie pre tie japonské okuliare. Kúpime ich v Čechách. Vy ako plánujete?
@kusimo no tento týždeň sa idem lepšie informovať ohľadne šošoviek tu u nás v optike...a asi ich mu vyskúšam a uvidím či sa s nimi skamarati....očná mi písala že potom po 3tyzdnoch mu pozrieť vyšetrenie ostrosti či vlastne s tými šošovkami vidi na 100% ak áno že ich môže nosiť a ak to nebude na sto percent tak ich nosiť nebude. No ak by boli dobre tak super. Aspoň na ten pol rok by som uvidela či to pomáha a od cca septembra že asi sklíčka budú už aj na Slovensku...plus ďalšia novinka že sa na Slovensku skúšajú nejaké kvapky pre deti tak očná čaká či a kedy to schvália...a cenovo vás to koľko vyjde sklíčka+rám plus cesta tam a späť cca...a syn má aké dioptrie? Môjmu sa začal horsit zrak ako nastúpil ako prvák do školy teraz je druhak...v júni mal už -1.00 a -1.25 a teraz po pol roku -2 a -1.75 skoro som odpadlallla
@andriska133 dobrý deň, môžem sa opýtať, koľko vás tie šošovky výjdu? Ďakujem 🙂
@tinusss87 juuuuj aspoň mne veľa.na mesiac 60€
@andriska133 aj my tak, som myslela, ci nie je niekde lacnejsie 😒😅
@tinusss87 asi žial nie.mozno časom. Idem vám napísať poštu.
@andriska133 máme tie najlepšie skúsenosti so šošovkami MiSight. synovi pomohli zastaviť nárast dioptrií. len škoda, že na náš trh prišli neskoro.
@rejama ďakujem.ak sa nemýlim tak tieto mava aj môj syn občas počas týždňa ale inak mu dávam tie špeciálne okuliare s tými inými sklickami....Hoya...len škoda že sú tie šošovky stále také dráhe a u nás sa dajú kúpiť u jedného optika...keby aspoň vymysleli týždenne alebo mesačne tieto špeciálne moznj by cena bola prijateľnejšia
Aj môjmu synovi pomohli. Odkedy ich nosí, oko mu nenarástlo 😊
Naozaj to funguje, v Bratislave je jedna optika, kde sa môžete informovať, tam sa s tým seriózne zaoberajú, robia aj vyšetrenie pre deti. Optika sa volá EyecareOptika

@kusimo Dobrý deň asi nereagoval nikto....vyskúšali ste prosím vás tie kontaktné šošovky alebo stale uvažujete? Nám ponúkla v novembri že sú aj sklíčka ktoré sa ale vyrábajú zatiaľ v Čechách alebo kontaktné šošovky...dnes sme boli na kontrole tak sa rozhodujem či synovi vymením sklíčka za normálne ako mal doteraz alebo vyskúša šošovky...