Kortikoidová masť pre chlapcov
Prosím ako vyzerala predkožka chlapcov keď vám ju dali ( kortiko masť ) a zabrala ?
Od 1.5r do 3r sme mali asi 3x kortikoidnu masť, popri tom aj všetko ostatné sme poskúšali a aj tak to skončilo obriezkou.
@hsara99 v akom štádiu to mal ?
Cikal balónikom a s veľkými bolesťami. Hrozne. Nám to teda zapríčinila pediatrička, ktorá mu v roku tu predkozku nasilu stiahla a dotrhala. Cele mu to zahnisalo a zjazvilo sa a už sa to nepodarilo vyriešiť inak..
Moj ma 2r a dali nam. Ma zuzenu predkozku, ale nevznikaju mu zapaly ani necika balonikom. Nie je ale este uplne odplienkovany, takze lekar povedal ze kedze nema akutne problemy, tak nech zacneme mastit ked bude bez plienky. Liecba ma trvat 3m, ak sa mu to nenapravi, tak my pojdeme s nim na operaciu.
@milanemila a nechcete to nechať na hormóny? Môj syn mal tiež problémy, detská Dr aj na 6r aj 9ročnej riešila, že máme mastiť a trénovať ale to mne bolo blbé tak veľkému. Tak som to nechala na hormóny a jeho "hranie" a na 11ročnej už mu to išlo stiahnuť 😅🤷🏻♀️ A to na tých preventívnych spomínala, že možno skončí s obriezkou 😁
@tiumen prosím a v akom stave tu predkozku mal že sa mu sama odlepila? Išla trosku ? Ale o mal len malinku dierku
@milanemila vďaka a v akom stave to má ? Ide mu to stihnúť alebo vôbec ?
@hsara99 uf čiže to mal tu tzv sekundárnu fimozu? Spôsobenú niekym ? A nešlo mu to vôbec ?
Synovi nešla vôbec stiahnuť
Ano zabrala triacilomon davala som uplne minumum a fungovala vysledok uz do tyzdna ale treba aj mesiac
mam pocit, ze sa tu riesia dve veci - zuzenie a prilepenie.
na zuzenie (ak nie je nejake extremne) kortikoid moze dobre zabrat. my sme davali mozno mesiac alebo dva (uz sa nepamatam) a pekne sa mu to rozsirilo. nikdy sice necikal balonikom, ale mal raz alebo dvakrat mierny zapal. teraz uz zuzenie nema, resp. ak ano, velmi mierne, takze sa to len sleduje.
co sa tyka prilepenia, tam neviem, ci kortikoid funguje, lebo teda prilepene to ma stale a opat len sledujeme. tam sa to da potom fyzicky oddelit nejakym nastrojom, ale vraj to ma este cas a mozno si to poriesi aj sam. (ma 7r aktualne)
@hsara99 mrzi má to
@zabka79 prosím a v akom stave to mal
@deedol a ako ja zistim čo je zúžené a čo je prilepené ?
zuzenie mas na konci, taky ten akoby prstenec. ak je uzsi ako zalud, tak sa zalud tadial nezmesti. prilepenie je ze cast predkozky je prilepena k zaludu. boli ste u detskeho urologa?
@deedol hej povedal do 3r neriešiť 🙂 ale pedia vytvára nátlak
Môj syn mal prilepenu. Raz v asi dvoch rokoch sme ju boli dať stiahnuť,veľká chýba. Potom sme mesiac liečili a do pol roka znova prilepené. Mali sme mastičky fungicidin,ale iba pre prípady,keď sa mu to zapálili,to bolo tak 1-2 krát do roka. Raz som natrela a bolo dobré.okolo 9-10 roku sa to odlepilo. A už problém není. Bude mať 12 rokov. Ale syn už bol naučený,že každú sprchu dať dole čo najviac,ale nie cez bolesť a poumývať.
Mal prilepenu,tzn že išla mu dolu asi do pol zaluda
pocuvala by som urologa 🙂
Mali sme mini dierku, stiahnutie neslo ani na 1 mm
Ma ju velmi zuzenu, nevidno mu ani kusok zaluda. Ja mu to nasilu pretahovat nebudem, ale bez porusenia by to ani fyzicky nebolo mozne.
@tiumen nie urcite to nechceme nechat tak…boli sme u detskeho urologa a toto zuzenie sa jednudocho “same od seba” nevyriesi ani teraz ani v puberte.

pripnem sa