Kostné výrastky u detí
Dobrý deň ,8rocna dcérka má asi kostne výrastky ,jasné pôjdeme k doktorke ale chcela by som vedieť váš názor že čo to môže byť a keď sa stým niekto stretol tak ako sa to riešilo ?ďakujem

@kacena4 ďakujem skúsime ,
Môžu To byt výrastky ale môže aj byt že lsi napr uzke topánky v pomere k nohe.
@veronika1290 dobry den, boli ste s tym uz prosim vas u doktora? Mam s dcerou podobny problem, tak by som rada vedela co vam povedali. Dakujem
@veroniccas moj ma kostne vyrastky. je to exostozova choroba. multiple hereditary exostoses tak to najdes.. dg.potvrdia na genetike. ide o mutaciu v gene EXT1 alebo EXT2
@veronika1290 ahoj, riesim momentalne to iste. chcem sa opytat, ako ste s tym nakoniec dopadli u dr? dakujem.
@alenka7777 dobry den,.poslali vas aj na genetiku?
@krkavcia_mater este som nebola u dr., len vcera som si to vsimla. pravidelne chodime na ortopediu a rehabilitacne, ale doteraz nic take dcera nemala.
@alenka7777 aj my tak chodime.. pozrite na nete multiple hereditary exostoses, ci to moze byt ono. Moj ich ma na rebrach, nohach aj rukach. Na FB je skupina https://www.facebook.com/groups/548698065224636...
@krkavcia_mater dakujem.
@veronika1290 dobry den, prepacte, ako ste dopadli s tymi vyrastkami? Prave dnes mi nieco take iste ukazala sedem rocna dcerka, tak neviem, ci utekat k doktorovi.... Kudne aj do spravy... Dakujem velmi pekne...
@mata1984 dobrý deň . Môžem sa spýtať ako ste dopadli s dcérkou? Aj moja dcéra dnes ukázala na nohe niečo podobné ...ďakujem za odpoved
Dobry večer, ja som dneska našla také synovi. Kto ste s tým boli u dr čo vám povedali ?
@ka_ti mojmu potvrdili aj geneticky exostozovu chorobu

nie som obdobrnik ale mne to skor pride ako plocha noha kedy naslapuje viac na vonkajsiu stranu nohy ??!! neviem z tych fotiek posudit nech sa skusi postavit na papier s nakremovanou nohou a spravi si odtlacky noh hned si ich obkreslite ceruzkou kym sa nerozpije krem po celom papiery a uvidite ci nema ploche nohy t.j. obkresli sa cela (vacsia cast) slapy potom by som to riesila s ortopedom a ortovlozky aby ju neboleli nohy a chrbat ... ak je to ine soory za zbytocny koment - drzim pacelky