icon

Kožné vyrážky u 5 mesačného bábätka

simona85200
4. jan 2022

Dobrý deň chcem sa poradiť nemáte nejaké skúsenosti s takýmto výsevom u 5 mesačného baba plne kojene
Má to po tváričke krku na brušku

Kožné vyrážky u 5 mesačného bábätkaKožné vyrážky u 5 mesačného bábätka
petamich
4. jan 2022

nemal pred tym horucku? mohla by to byt siesta choroba, ta pride tak scista-jasna

pripadne alergicka reakcia na nejaky pripravok, krem, nieco co si zjedla - nam sa tak vysypal z kremu, co mu predpisala lekarka na take suche flaky po tele

simona85200
autor
4. jan 2022

@petamich skúšala som prikrmovať iba mrkvu ale tak neviem či to môže byt s nej teda ale teplotu nemal určite

petamich
4. jan 2022

@simona85200 skor nie hoc akoze moze, ked tak to bude skor nieco co ty si jedla - nas maly ma atopicky ekzem a po dlhom patrani z coho to vyzera na hrozno (par dni dozadu som jedla hrozno, pila vineu a vysypal sa ale on ma flaky), taketo vyrazky mal po tom kreme ale zmizli same asi za dva dni, ani ho to nesvrbelo nic, pediatricka vravela, ze castokrat ten vysyp nie je hned, my sme ho 4 dni kremovali a az potom, skusim najst fotku ci to je to iste

petamich
4. jan 2022
simona85200
autor
4. jan 2022

@petamich Vineu pijem aj ja ale on to má už asi 2 týždeň a pediater nám nato prepísal iba fenistil kúpať v čistej vode ale žiadne zlepšenie zatiaľ nevidím a tu Vineu som začala až teraz tak teda neviem

luc308
4. jan 2022

@petamich siesta choroba vyzera inak, pri nej nie su tie flaky vystupene a myslim, ze su len na chrbatiku a brusku a dokonca si nie som ista ci 5 mesiacov este nie je na siestu chorobu skoro.

simona85200
autor
4. jan 2022

@luc308 šiesta choroba to nieje určite pretože nemal horúčky a čítala som že vtedy majú deti aj 39-40 vylúčila som aj jedlo čo som zjedla ja dávam si pozor na to čo jem aby mu to nejako neublížilo ešte jedine niečo kontaktné z oblečenia alebo tak

luc308
4. jan 2022

@simona85200 ano ano, nas to tak mal, z nicoho nic 39, vygradovalo 40,1..a stvrty den akoby utalo a za dva dni vyzeral takto.
Mozno avivaz, praci prasok..?

simona85200
autor
4. jan 2022

@luc308 od narodenia počúvam práci gel persil sensitive nemyslím si že s toho kozmetiku detto tu co používam od narodenia

ivik111
4. jan 2022

@simona85200 och....vybav termín na kožnom.u tak malých bábätiek to môže byť reakcia na nejaký alergén.Najčastejšie bielkovina krav mlieka,lepok, vajíčka...mala by si prejsť na eliminačnú dietu.kúp len v čistej vode,ev.obklady z čierneho čaju,repík ,slabý roztok hypermanganu.na zasušenie červených ložísk Zinková masť,sudokrem,žiadne vlh.utierky,....len žiadne oleje!mohlo sa to rozbehnúť aj po očkovaní,alebo prekonaní choroby...na FB je výborná skupina Atopický ekzém...neviem v čom peries,ale vynechaj aviváž a kúp niečo pre citlivú kožu.

simona85200
autor
4. jan 2022

@luc308 hm tak to som nepočula aby take malé babo bolo už alergické na tieto veci . Stále som ho natierala buď s olejom alebo mliekom prečo teraz žiaden olej ?

luc308
4. jan 2022

@simona85200 asi si sa chcela spytat @ivik111..ale ma pravdu, moze byt kludne.
Olej prave podporuje vela takychto koznych chorob.

ls85
5. jan 2022

@petamich nebol v poslednej dobe ockovany?

petamich
5. jan 2022

@ls85 nas? nie 🙂 ale ja viem z coho to mal

ls85
5. jan 2022

@petamich aha, myslela som autorku 🙂 moze to byt aj reakcia na ockovanie. A z coho ste to mali? Inak robili ste imunologicke okienko do ukoncebeho 5 mesiaca?

petamich
5. jan 2022

@ls85 nas to mal z kremu, co nam dala obvodna na take suche flaky, z ktorych sa neskor vyklul atopicky ekzem 🙂 tak zas ten sme potom riesili ale uz som zistila, ze mu vadi hrozno a veci z neho (kedze kojim), no a jasne, ze bol vyhadzany furt, lebo vsak mala som menej mlieka sup hroznova stava (chudak)

ja som sice je kojeny zacala s prikrmom skor, lebo je maly valibuk a hypnotizoval nas, ked sme jedli a prehltal na prazdno a to imunologicke som nejako extra neriesila ale do toho 24. tyzdna som mu dala aspon par kvapiek pomarancovej stavy, kusok masla do prikrmu (laktoza), zuzlat rozok (lepok) a to je asi vsetko a inak len zeleninu a tak co sa odporuca zavadzat pri prikrmoch prvych

karmen118
5. jan 2022

@simona85200 môže to byť kľudne alergická reakcia na mrkvu, vyzerá to ako žihľavka, a ty si nejedla niečo, čo si predtým nejedla, ako kojíš?

simona85200
autor
5. jan 2022

@karmen118 rozmýšľala som nad tou mrkvou ale alergická reakcia na potraviny vraj trvá 3 dni a potom zmizne

karmen118
5. jan 2022

@simona85200 to je pravda postupne reakcia mizne (niekedy to môže trvať aj viac ako tri dni - záleží to aj od toho ako veľmi zareaguje telo na alergén ), ak sa tá potravina ihneď prestane jesť, takže ak ste mrkvu po vyhodení vyrážok ihneď vynechali z jedálnička a neustupuje to dlhšiu dobu, tak to bude asi reakcia na niečo iné, príp. ešte ma napadla skrížená reakcia - mrkva s nejakým iným alergénom. Možno sa k tomu ani nedopátrate teraz, že z čoho bola taká reakcia, treba to len pozornejšie sledovať, či sa to po zlepšení stavu nebude ešte opakovať - pomôcť môže aj zapisovanie, čo nové bábo papalo a či bola nejaká reakcia v ten deň.

adela94
Odpoveď bola odstránená
janca2262
18. júl 2022

@simona85200 ahojte, uz viete co ste to mali? My to mame , ale objavilo sa to 5 dni po ockovani, ma aj teploty, prehana ho...

ivanaa346
18. jan 2024

@janca2262 Dobrý deň .Prosím Vás zmizlo vám to ,ten vysyp na tele. Aj my to máme .

janca2262
19. jan 2024

@ivanaa346 ahoj, áno zmizlo, tuším sme dávali fenistil kvapky a...

ivanaa346
20. jan 2024

@janca2262 Ďakujem aj my ich dávame ,hádam tiež pomôžu

evka160
21. feb 2024

@simona85200 ahoj moj 8 mesačny syn ma take iste vyražki aj presne na tih miestach na kozne som objednana až v marci možem sa spytať s čoho malo tvoje babetko tie vyražky už som zufala na pohotovsty povedali že vraj kiahne a na infekčnom my povedali že to nie su kiahne prosim ked budeš mať čas odpiš my už neviem čo mam robiť

victorie2002
12. apr 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať , či ste nemali niečo podobné? Lekár povedal , že to má ekzém dal mu iba do kúpeľa a excipial ... bola som stým aj na pohotosti tam že má potničky ... nezdá sa mi to má to už 8 dní a stále horšie a rozširuje sa to má to aj pod krkom na rukách a už aj na tvári a hlavičke.... na fotkách to nie moc vidno ale má to docela červené a ako keby už fľaky aj sa svrbí ..