icon

Kožné vyšetrenie v puberte

28. apr 2025

Boli sme na kožnom vyšetrení so synom pubertakom. Má jedno väčšie na lopatky a viac znamienok hlavne na ramenách. Nakoniec mu pozeralawaj medzi prsty na nohách, zadok, aj v slabinách jedno objavila a pozerala ho tým "kukatkom" Hlavne syn bol z toho zarazený. Ako u mňa spokojnosť, že všetko pozrela a odporučila liečbu. Len prístup k pubertakom by mohol byť iný.

viestta
28. apr 2025

Tak ides s pubertakom k doktorovi, treba ho pripravit, ze mu budu obzerat aj take zakutia "kde slnko nesvieti".

janai1
28. apr 2025

Preto ze je pubertiak a rodičia mu nevedia vysvetliť ako prebieha vyšetrenie ho nemá poriadne vyšetriť? Potom by si tu zas plakala ze to odflakla

a_alexandra_a
28. apr 2025

A aký iný prístup by mala voliť k pubertiakom? Čo to je chránený druh? Buď rada, že ho riadne vyšetrila a pozrela všetky znamienka. Tvoja chyba, že si ho nepripravila na to, že lekárka môže pozerať celé telo aby získala komplexné informácie.

autor
28. apr 2025

To som netušila, že sa pozerá celé telo. Myslela som si , že len vrch kde to má najviac.

lenka7477
28. apr 2025

Aký ,,iný,, prístup ?? 🙂 Raz ide na vyšetrenie znamienok - tak bolo treba s tým rátať 🙂

sulavikova
28. apr 2025

Chlapec by mal prijímať prístup lekára ako odborníka. Je profilovaný na dermálne problémy a nie okukovanie kade tade. Áno, je to intímne, ale nutné vyšetrenie. Normálna reakcia chlapca, ale aj rodiča, ktorý mal inú predstavu o priebehu.

vler
28. apr 2025

Tak to si bola riadne naivna-diplomaticky povedane-ked si myslela ze len vrch

patka06
28. apr 2025

No už keď je raz tam, je samozrejmé, že lekár skontroluje celé telo.
Je to normálne vyšetrenie, aký iný prístup by si očakávala.

autor
28. apr 2025

Ja som rada, že všetko pozrela, ale naozaj som to netušila aj syn bol prekvapený

autor
28. apr 2025
@vler

@vler nevedela som, neboli sme tam este.

tinkavvv
28. apr 2025

Akoze melanom a ine kozne ochorenia sa tvoria len hore??

viestta
28. apr 2025

Ty si este nebola na vysetrenie znamienok? Ja som sla s mykozou na nohach a obzreli ma od hlavy az po paty. Na dermatoscaneri som davala dole aj nohavicky

autor
28. apr 2025
@viestta

Ty si este nebola na vysetrenie znamienok? Ja som sla s mykozou na nohach a obzreli ma od hlavy az po paty. Na dermatoscaneri som davala dole aj nohavicky

@viestta Nie nemala som dôvod....aj on si dával spodné dole

deedol
28. apr 2025

Na kontrolu znamienok by sa malo chodit raz rocne. Moj syn ma 7 a bol uz urcite 4-5x. Kym pride do puberty, bude snad zvyknuty. A ano, pozeraju sa vsetky znamienka. Ja vzdy dr aj poviem o vsetkych mojich skrytych…

autor
28. apr 2025
@deedol

Na kontrolu znamienok by sa malo chodit raz rocne. Moj syn ma 7 a bol uz urcite 4-5x. Kym pride do puberty, bude snad zvyknuty. A ano, pozeraju sa vsetky znamienka. Ja vzdy dr aj poviem o vsetkych mojich skrytych…

@deedol Nás náhodou poslala detská z preventívnej, že si to máme dať pozrieť, ale ona hovorila, len o tých vrchných. Preto sme tam boli 1x

deedol
28. apr 2025

Tak hadam to mlady nejako prekusne a uz budete vediet ❤️

luccija
28. apr 2025

To, že on nevedel chápem, ale, že ty si nevedela je zvláštne.Ano, pozerajú sa aj slabiny, semenníky, moja dcéra má medzi prstami na nohe a jedno kde končia nohavičky medzi nohami a pôjde na jeseň von

autor
28. apr 2025
@deedol

Tak hadam to mlady nejako prekusne a uz budete vediet ❤️

@deedol už ho tam nedostanem🙂

autor
28. apr 2025
@luccija

To, že on nevedel chápem, ale, že ty si nevedela je zvláštne.Ano, pozerajú sa aj slabiny, semenníky, moja dcéra má medzi prstami na nohe a jedno kde končia nohavičky medzi nohami a pôjde na jeseň von

@luccija má 2 na vyberanie, jedno na boku druhé na chrbáte. Ale máme sa objednať na chirurgii.
Tiež mu pozerala medzi prstami na nohách aj slabiny aj zadok

autor
28. apr 2025
@vler

@vler boli sme 2 mesiace dozadu na ortopédii tam som mu povedala nech ráta s tým, že pôjde do treniek a stačilo len od pol pása. Toto nás prekvapilo!

autor
28. apr 2025

Ďakujem, tak je to bežné....

bielasovicka
28. apr 2025

No veru ja keď som bola u kožnej so znamienkom, tak mi ostatné nepozerala, len to jedno.

autor
28. apr 2025

To sme si mysleli tiež, že pozrie iba to😁

deedol
28. apr 2025
@bielasovicka

No veru ja keď som bola u kožnej so znamienkom, tak mi ostatné nepozerala, len to jedno.

@bielasovicka to sa robi, ked ides urgent s jednym dvoma podozrivymi. A potom kazdorocne sa pozeraju vsetky

autor
29. apr 2025

Dnes som počula, že zvyknú nechavať spodné prádlo..