Kŕče a nepokoj 5-týždňového dieťaťa pri a po dojčení
Ahojte, prosím, potrebujem radu alebo pomoc.
Malá má 5 týždňov, bola plne dojčená, doteraz s tým nebol žiadny problém, no pred cca 10 dňami začali u nej silné kŕče, bolesti a nepokoj pri dojčení. Bolo to hrozné, mysleli sme si, že sú to koliky. Dávali sme espumisan L, probiotiká, mastili sme pupíkom a nič nepomáhalo. Celé dni a noci bolo dieťa nepokojné, každých max 5 minut bola hore, pretože ju zobudili kŕče. Nikto doma nespal, striedali sme sa v noci pri nosení, no nič nepomáhalo. Bola som veľmi unavená, nemala som odsaté mlieko a manžel jej dal umelé, ktoré nám dali ešte pri prepustení z pôrodnice domov, ak by sme náhodou potrebovali. Po vypití UM bol pokoj, spinkala 3-4 hodiny. Na UM sme fungovali celú jednu noc s tým, že ja som si svoje MM odsávala, aby som o neho neprišla. Po tejto uplne pokojnej noci, kedy mala vstávala len každé 3-4 hodiny som počas dňa znovu prešla na MM. A znovu to boli bolesti, kŕče. Mala malá veľké bolesti, krče, cely deň znovu preplakala, kŕčila sa, až jej vybehol von pupok 😭 nechcem, aby ju niečo bolelo, keď nemusí, a preto som znovu vyskúšala UM, či to bola prvýkrát náhoda, alebo jej naozaj robí dobre, narozdiel od môjho MM. A znovu bolo ticho, pokoj, krásny pravidelný spánok. Mlieko si stále odsávam a mrazím, pretože nechcem o neho prísť.
Prosím, máte s tým niekto skúsenosti? Prejde to po 3. mesiaci? Myslíte, že budeme znovu môcť prejsť na MM?? Alebo to bude nejaká alergia ?
Prosím o radu, pomoc. Ďakujem
Ďakujem
@anonym_autor podľa mňa to bude skôr suvisiet s tým co jest ty, čiže vylúčila by som mlieko a mliečne výrobky,prípadne lepok a odsledovala ze po čom ma také kŕče
@anonym_autor moja mala to iste, mala abkm, vyluc zo svojho jedalnicka vsetko mliecne , ale pocitaj s tym ze este take 2 az 3 tyzdne to potrva kym uz budec voje mlieko bez bielkobiny kravskejo mlieka.Ale samozrejme moze to byt aj nueco ine
@anonym_autor moja mala to iste, mala abkm, vyluc zo svojho jedalnicka vsetko mliecne , ale pocitaj s tym ze este take 2 az 3 tyzdne to potrva kym uz budec voje mlieko bez bielkobiny kravskejo mlieka.Ale samozrejme moze to byt aj nueco ine
@kristina82 a zlepšilo sa to časom, či stále nemôže ? Len aj v UM mame laktózu aj bielkovinu kravského mlieka .. a to jej nevadí..
@kristina82 a zlepšilo sa to časom, či stále nemôže ? Len aj v UM mame laktózu aj bielkovinu kravského mlieka .. a to jej nevadí..
@anonym_autor ano , po vysadeni mliecnej bielkoviny uplne ine dieta, a po roku a pol z toho vyrastla a uz moze aj mluecne

tak tu treba urcite test na laktozovu intoleranciu, nas mal potom UM na predpis