icon

Kŕče pri zaspávaní

kifliiik
20. sep 2020

Dobry den, mam 6tyzdnoveho synceka ktory sa pri zaspavani stale budi. Akonahle pusti dudlik zacnu ca mu nekontrolovane hemzit rucky a nozky, cele telo, obcas aj hlavicka a zobudi ho to do placu. Nie je to morov reflex, nespusta sa to na zvuk ani iny podnet, skor ked uz uplne zaspi. Vyzera to ako ked je hore a klasicky sa hemzi ako babatka, pohybuje ruckami nozkami, akurat takto pri spanku je to doslova nedobrovolne, akoby krce. Nepomaha ani objatie iba pevne zviazanie v perinke e eaj cez nu sa hemzi. Rychlo rastie, z 51cm je uz na 57cm a z vahy 3300 je uz na 5400g. Myslela som ze to suvisi s nervovou sustavou. Dakujem

zuzana_ilkova
20. sep 2020

@kifliiik ahoj a nema krce v brusku? Vies kolika zastavene prdiky... nemoze to robit preto ze ho boli brusko?

babuli
20. sep 2020

podla mna kolika, nas 10 dnovy robi to iste

kifliiik
autor
20. sep 2020

@zuzana_ilkova nie, toto sme uz podchytili, toto je doslova akoby nevedel ovladat rucky nozky a musel nimi metat...

kifliiik
autor
20. sep 2020

@babuli tiez nam to robi od malinka ale predtym len obcas a menej silne hemzenie a teraz ho koli tomu nevieme uspat...koliky uz mal vyzerali inak, teraz je spokojny, v klude zaspava a zrazu sa zacne hemzit a az tak sa zobudi a zacne plakat doslova z nervov na vlastne telo...opakuje sa to niekolko x

silvinka_c
20. sep 2020

@kifliiik môže sa jednať aj o febrilne kŕče, tie su najčastejšie u malých detí. Sú to kŕče z horúčky. Skus mu merať preventívne teplotu. Pripadne to môže byť aj nejake iné ochorenie. Neviem di predstaviť v akej intenzite ten trás je. Ako aj zienky písali, môže to byť aj z kolíky ale vtedy to je ze dueta akoby stuhne a trasie rukami nakoľko stláča brucho dôsledkom koliky. Skus ešte zistiť či náhodou nestina podnebia k sebe, pripadne mu nevyvracia oči fo hora. Viem jr to len krátky stav ale teba ako matku to veľmi vystraši. Snáď to nebude nič vážne.

babuli
20. sep 2020

@kifliiik a je to len vecer alebo v noci? nas cez den kludne spinka a papa, spinka a papa...pride vecer a zacne to....cely je nervozny, hemzi sa, toci sa, krci sa...stale akoby hlada jedlo...pritom je napapany...puci sa...placka..je nervozny...zmenili sme teraz umele mlieko a trosku to pomohlo....nebola som s nim hore 4 hod ale dnes len 1.5 hod kym to vecer mal...

kifliiik
autor
20. sep 2020

@silvinka_c teplotu ma ok, tiez som si myslela ze je to to, ale nie...on sa totiz netrasie, on hemzi nozkami ruckami ako babatka ktore su bdele a pohybuju sa tak bezne...len on to robi doslova ked zaspi a pusti dudlik akoby sa vtedy spustil mod "hybeme sa akoby sme boli hore"

kifliiik
autor
20. sep 2020

@babuli tymto sme si tiez presli a este stale to robi pred vstavanim, zacne sa pucit ale to je preto ze sa chce vykakat a nejde mu to...tiez sme mali zle um co mu nesadlo a davame dokopy samostatne kakanie bez teplomeru

kifliiik
autor
20. sep 2020

@kifliiik zakazdym

babuli
20. sep 2020

@kifliiik a ake UM vam teda vyhovuje?

kifliiik
autor
20. sep 2020

@babuli beba, uz dokonca aj raz za den sam kaka, doteraz na nutrilone sme mu museli pomahat s teplomerom a mal desne krce v brusku...teraz uz neplace obcas sa puci ked sa chce vykakat ale uz sa to podstatne zlepsuje...ja som skor myslela ci to nieje nieco nervove ked tak rychlo rastie...

eveline88
6. feb 2025

@kifliiik Ahoj viem, ze stara didkusia ale prosim ta o odpoved ci to preslo? Moja 8 mesacna to teraz ma :( neviem co s nou je