icon

Krivé nôžky u dvojročnej slečny

majka2307
1. apr 2019

Dobry den. Chcem sa poradit moja 2rocna slecna ma tvar noziciek tzv. do "y". Preddispozicie v rodine n to nema. Upravi sa to alebo je nejaka mozno jej upravu podporit? Vdaka

pribinak
1. apr 2019

najlepsie urobis ak pojdes ukazat dcerku ortopedovi

lindusss2016
1. apr 2019

@majka2307 ake su to do y? Ja poznam len o a x, ani si do y celkom predstavit neviem

majka2307
autor
1. apr 2019

@lindusss2016 spojene stehienka az po kolena a potom smerom k chodidlam rozsirene

majka2307
autor
1. apr 2019

@pribinak to aj mam v plane ale objednal nas az o pol roka. Tak skor som chcela poradit ci mal%nemal niekto podobnu skusenost a rada

lucyluv
1. apr 2019

@majka2307 kým budete mať termín u ortopéda, choďte na konzultáciu fyzioterapeutovi. Vedia kadečo pekne poriešiť. osobnú skúsenosť však nemam

evkao
1. apr 2019

@majka2307 a nemaju to tak vsetky deti? 😀 lebo aj nas drobec ked stoji, da nohy k sebe a ma stehienka pri sebe a od kolien nozicky od seba, ani ma nenapadlo to riesit, moja mama vravela, ze aj my (ja so surodencami) ked sme boli deti, sme tak mali nohy (a teraz mame vsetci rovne nohy, ani X ani O), ani svokra sa nad tym nepozastavovala

majka2307
autor
1. apr 2019

@evkao ja som to tiez nejak najskor neriesila ale upozornila ma na to svokra a aj mama. Tak predsa je tk dievcatko a nech ma pekne nozky v dospelosti.

majka2307
autor
1. apr 2019

@lucyluv dakujem asi skúsim fizio

pribinak
1. apr 2019

@majka2307 v BA je mrte ortopédov, skus ineho, ktiry vam da termin skor

renab
1. apr 2019

Davajte pozor, aby nevykrucala pri chodzi nozky do vnutra, nelyzovat, nekorculovat. Sedavat v tureckom sede. Este je mala a isto sa to upravi, len sa treba vyvarovat niektorych sportovych aktivit.

drimonna
5. apr 2019

Nedáš sem fotku?......

Asi by si snou mala ísť k ortopédovi

valeriana
5. apr 2019

@majka2307 Do 3 rokov je to normalne. Aj nasa mala taketo nozicky ako dvojrocna a ako rastla sa jej uplne vyrovnali.

katarina5194
5. apr 2019

Moja mala kolienka pri sebe. Ale až moc. Chodili sme na ortopédiu a do nemocnice na rehabilitácie. Dali nám nejaké cviky. Na noc sme museli dávať bandáže ktoré nám každého pol roka vyrábali na mieru. A sedieť v tureckom sede. A musím povedať že nám to strašne pomohlo. Ani by som nepovedala ze mala také krivé nožičky.