Krivé nôžky u dvojročnej slečny
Dobry den. Chcem sa poradit moja 2rocna slecna ma tvar noziciek tzv. do "y". Preddispozicie v rodine n to nema. Upravi sa to alebo je nejaka mozno jej upravu podporit? Vdaka
@majka2307 ake su to do y? Ja poznam len o a x, ani si do y celkom predstavit neviem
@lindusss2016 spojene stehienka az po kolena a potom smerom k chodidlam rozsirene
@majka2307 a nemaju to tak vsetky deti? 😀 lebo aj nas drobec ked stoji, da nohy k sebe a ma stehienka pri sebe a od kolien nozicky od seba, ani ma nenapadlo to riesit, moja mama vravela, ze aj my (ja so surodencami) ked sme boli deti, sme tak mali nohy (a teraz mame vsetci rovne nohy, ani X ani O), ani svokra sa nad tym nepozastavovala
Davajte pozor, aby nevykrucala pri chodzi nozky do vnutra, nelyzovat, nekorculovat. Sedavat v tureckom sede. Este je mala a isto sa to upravi, len sa treba vyvarovat niektorych sportovych aktivit.
Moja mala kolienka pri sebe. Ale až moc. Chodili sme na ortopédiu a do nemocnice na rehabilitácie. Dali nám nejaké cviky. Na noc sme museli dávať bandáže ktoré nám každého pol roka vyrábali na mieru. A sedieť v tureckom sede. A musím povedať že nám to strašne pomohlo. Ani by som nepovedala ze mala také krivé nožičky.

najlepsie urobis ak pojdes ukazat dcerku ortopedovi