icon

Krvavé pery u ročného dieťaťa

mitama
8. sep 2020

Dobrý deň mamicky, viete mi poradit? Mám syna, má rok a tri mesiace a pár dni má krv na vnútornej strane pier, aj hornej aj dolnej. Zdá sa mi, že sú aj trosku opuchnuté, ale nie sú popraskané. Myslela som, že je to soor- žabka, ale nemá biely povlak v ústach. Cumle má stále tie iste, často vyvarame. Nevšimla som si, žeby si ich okusoval.
Nemáte s niečim takým skúsenosť?
Ďakujem za rady

kittykat22
8. sep 2020

@mitama myslim, ze by si to mala riesit s pediatrom. Staci ked mu zavolas a poradis sa. Nasa napriklad povie, nech posleme fotku pokial ide o ekzem a tak. Ja tam totiz nechcem trajdat so zdravym dietatom. Na zaklade nej casto poradi, a ak ma pocit, ze je to nutne, tak objedna na konzultaciu mimo ordinacne hodiny kedy su tam len zdrave deti.

katka2505
8. sep 2020

Skús dať komentár aj s foto tu na MK do skupiny zdravotníci na MK.Sú tam doktorky,poradia ti

mitama
autor
8. sep 2020

Ďakujem dievcata, skúsim sa tam poradit a zajtra zavolám dr, radšej

ivangeline
8. sep 2020

Nebuchol si niekde ústa? Náš tak mával, keď spadol na niečo a udrel sa. Krvacalo a opuchlo. Vnútorná strana. Kvôli zubom, ktoré pritlačili pri buchnuti na ústa/pery.

mitama
autor
8. sep 2020

@ivangeline akože padá často, predsa ta chôdza nie je dokonalá, ale žeby to až tak dlho trvalo? Má to
Od soboty, niekedy sa mi zdá, že už lepšie, inokedy ako na začiatku. Ale toto mi veru nenapadlo, že z pádu, aj keď to dáva zmysel. Ale vŕta mi hlavou, či to môže byt až tak dlho, nakoľko v puse by sa to malo hojit rýchlejšie kvôli slinám, napr. skôr ako na kolene/lakti atd. Či?

dzulik_
8. sep 2020

Moja to mala, keď cucala peru, akoby cucflek 😁 tiež som bola zdesená, ale v skupine baby poradili, že je to z toho a samé to potom zmizlo. Ale pre pokoj na duši brnkni dr 😉

thoughtfulweirdo
8. sep 2020

Moja mala v tom veku nonstop rozhryznute pery, nestihlo sa jedno zahojiť a už mala ďalšie. Ale určite sa spýtaj Dr, bude lepšie vedieť

uhgara
9. sep 2020

Mozno sa len niekde buchol, alebo ze by ich mal vycmulane, aj to ma len tak na rychlo napadlo. Fotka by podla mna bodla, nech sito clovek vie lepsie predstavit

mitama
autor
9. sep 2020

No, tak to ste ma upokojili, super 😁 snažila som sa to sfotit, ale nedalo sa. Dnes to je už lepšie. Keď som mu pozerala do pusy, tak má tam akoby take biele, no neviem to ani vysvetlit ale zabku už mal, tak si pamätám ako to vyzeralo. Skôr to vyzerá fakt akoby ohryznute, ale nič som si nevšimla. Nemôže si to tam dráždiť nejak s cumlom? Že ho tak cuca, že až do krvi?
My sme aj kúpili nedávno pastu elmex pre deti od 1 zubku, pretože mal z ant. neskutočne zafarbené zuby, už mu ju ale nedávame, tak aj to mi napadlo, či mu ta pasta nemohla podráždiť pusu nakoľko nevie ešte vypľuť, ale pasty bolo naozaj malinko, úplne len trosku na stetiny.

ivangeline
9. sep 2020

@mitama skôr by som povedala, že pomalšie, keďže je tam vlhko a nie každému sa boja rany rovnako. To je ako modrina v ústach. 🤷 Určite to sleduj, zistíš časom, čo to je.

simca06022011
9. sep 2020

No podla mna sa v ustach prave vsetko dlhsie hoji, tak ak spadol, tak by som sa priklanala prave k tomuto.. urite z cumla to nebude... skor od zubov ako sa udrel, alebo zahryzol.

mitama
autor
9. sep 2020

@simca06022011
@ivangeline
Ďakujem pekne baby 🙂

semper888
29. aug 2022

@mitama Ahoj, môžem sa prosím opýtať, čo sa nakoniec vykľulo z tých krvavých pier? Bola to nejaká choroba? Liečilo sa to, či to zmizlo samé? Ďakujem 😊

mitama
autor
30. aug 2022

@semper888 ahoj, už si presne nepamätám, najskôr nejaký zlozvyk 🙂 zmizlo to, žiadna choroba, vsetko ok