icon

Ktoré probiotiká sú najlepšie pre deti?

20. máj 2025

Ahojte maminky, máte skúsenosť s tými dvoma probiotikami? Myslíte, že sú dosť vstrebateľné na obnovu črevného mikroflóru pre dieťa?
Prípadne odporučte nejaké dobré, ktoré sa dajú kúpiť v lekárni. Ďakujem.

Ktoré probiotiká sú najlepšie pre deti?Ktoré probiotiká sú najlepšie pre deti?
nikpa
20. máj 2025

Ako staré je dieťa? Ja dávam od 3 rokov probiotika pre dospelých, majú viac kmeňov. A vstrebatelnost som nikdy neriešila. Probiotiká by mali obsahovať rôzne kmene baktérií, ktoré majú rôzne účinky na trávenie, imunitný systém, atď... Ďalšia dôležitá vec je, že probiotiká musia prežiť tráviaci proces, aby mohli mať účinok na trávenie. Toto sú veci, ktoré by mal výrobca deklarovať a su podstatné.

domiklik
20. máj 2025

Probio fix, normálne vyprázdniť kapsulu do mlieka

autor
20. máj 2025
@domiklik

Probio fix, normálne vyprázdniť kapsulu do mlieka

@domiklik vdaka, ano radila som nakoniec aj s umelou inteligenciou a odporucila mi probio fix inum, kedze je maly alergik a ma ekzemy, tak by mu to tiez mohlo zmiernit priznaky po dlhsom uzivani, kedze obsahuje ten kmen probiotik, ktory potrebuje na podporu, tak ideme testovat. 🙂

autor
20. máj 2025
@nikpa

Ako staré je dieťa? Ja dávam od 3 rokov probiotika pre dospelých, majú viac kmeňov. A vstrebatelnost som nikdy neriešila. Probiotiká by mali obsahovať rôzne kmene baktérií, ktoré majú rôzne účinky na trávenie, imunitný systém, atď... Ďalšia dôležitá vec je, že probiotiká musia prežiť tráviaci proces, aby mohli mať účinok na trávenie. Toto sú veci, ktoré by mal výrobca deklarovať a su podstatné.

@nikpa áno uz to mam nastudovane, vdaka 🙂 maly ma 5r a ideme nakoniec do ineho probiotika :D