Kúpele pre deti s astmou: Skúsenosti a tipy pre rodičov
Prosím Vás dnes mi dr navrhla pre 5rocnu dceru kupele, ma astmu, alergie a opakovany zapaly priedusiek, aj teraz sa s jednym trapime. Berie ventolin v horsom obdobi a flixotide. Urcite by jej velmi pomohlo ale musim sa odhodlat preto by som potrebovala par info - zvyknete byt na izbach sami ako rodina ? dr mi hovorila ze si mozem priplatit stravu pre 3rocneho a siel by s nami, ale neviem si predstavit zeby mal byt na izbe este niekto cudzi s nami. Kolko Vas to cca vyslo ked ste doplacali napr za seba ako doprovod alebo ? Je na izbe napr chladnicka alebo kanvica, alebo je tam moznost v nejakej spolocnej kuchynke ? Syn totiz nezje hocico a minimalne mlieko a jogurty by som musela mat . Ake procedury tam cca su ? Skusenosti ? Aby som to upresnila mladsi je autista, a teda ist sama s nimi na mesiac mi pride dost vyzva, preto sa snazim zistit popredu ako to vyzera ci by som to dala.
Pozri stránku ústavu Starý Smokovec, maju tam vela info, vieš si aj vybrať izbu, termín, je tam cenník, detaily k procedúram.
My sme boli min roka v Hornom Smokovci. Doobeda procedúry- cvičenie a inhalacia za hodku to mate vyriešené a mate voľný program. Cenník ubytovania je na ich stránke. Izby pre rodičov s deťmi preplatený cez ZP je jeden rodič ale len 5€/den a stravu+ parkovanie platis. Výhodou je ze zvyšnú sumu si vieš dat preplatiť u zamestnávateľa cez rekreačný poukaz. Strava ok ak niesi na bezlaktozovej - som slintala 🙂 dá sa priplatiť za osobu naviac tam sú izby väčšie...
Sice to bolo pred 8r, ale bola som so synom v Stose - 3 tyzdne. Mal necele 4 roky. Procedury vam odskrta lekar, ktore by ste mali absolvovat, je ich dost na vyber. Mal nejake inhalacie, kupel, biolampu, speleoterapie (v jasovskej jaskyni) a neviem co este. Mne moj vseobecny doki tiez vypisal nieco ako ustavnu liecbu a tym padom som 2 tyzdne mala hradene poistovnou, tiez procedury, stravu. A tyzden som si doplacala ubytko a stravu, aby som mohla este tyzden ostat so synom. Manzel za nami chodil na vikendy, neplatili sme za neho nic, aj ked sme nahlasovali, ze ostava na vikend 😁 Izbu sme mali sami dvaja, ale uz si nespominam, ci tam bola aj chladnicka na izbe. Kamaratov si nasiel on aj ja, jedlo bolo fajn.
Skus sa aj ty opytat svojho dr, ci by ti nevedel vystavit nejaky poukaz na kupele.

a este da sa vybrat si aspon cca termin ? lebo super by bolo to mat v lete, ekd bude mat aspon muz ľ tyzdne dovolenky