icon

Ľahké tráviace problémy u 1,5-ročného dieťaťa

lucyka149
19. feb 2025

Ahojte
Moj maly 1,5r mal virozu ktoru dostal od starsieho co priniesoˇ zo skolky.
Pol dna zvracal a na deuhy den uz nie ale zacal hnackovat. Hnacku ma tak 1-2 krat za den ale je to uz 4ty den, ale ide vlastne o to ze tym padom pomenej cura.
Boli sme aj na pohotovosti stym a pozreli mu sonom oblicky, aj mu brali krv vraj vcelku ok a poslali nas domov. To bolo pondelok vecer.
Papame suchariny uz od soboty, pripadne zemiaky lebo ryzu mi nechce
Ale ide o to ci ste tym uz niektora presla takymito dlhsimi hnackami, a ci sa deti potom normalne zasa rozcikali.
Pretoze ja mam strach jedine z toho menej cikania
Probio davam enterol ☺️
Dakujem

veverkaa2
19. feb 2025

@lucyka149 skúsili ste Smectu? Rehydratácia, býva roztok Kulisek pre deti. Vodu pije? Aspoň po lyžickach

lucyka149
autor
19. feb 2025

@veverkaa2 ano mam enhydrol len to mi pot nechce tak to ideme po lyzickach jedine
Ale vodu pije normalne klasicky ako vzdy

januska12323
19. feb 2025

Cika menej lebo časť vody odíde s hnačkou.

nana8989
19. feb 2025

U nás si tým práve prechádzame.. Staršia dcéra prisla minuky stredu zo škôlky s tým, ze ju boli brucho, ale bola len 1x na WC, vo štvrtok tiež tak isto, v piatok a v sobotu behala v kuse, uplne voda z nej išla, v nedeľu bola už iba 1x a od pondelku už dobre. Mňa začalo bolieť brucho v pondelok, ale nepreháňalo ma, začalo to až dnes ráno.. Tak som zvedavá kedy ma to prejde.. Volala som s detskou doktorkou a hovorila, že to je taky vírus teraz.. Malej som dávala hylak, probiotika, kulisek a cez víkend som jej dala tasectan a ten jej podľa mňa pomohol.. Drzim palce, nech to u vás rýchlo prejde 🙏

lucyka149
autor
19. feb 2025

@nana8989 Hylak a probio sa mozu kombinovat prosim?

lucyka149
autor
19. feb 2025

@januska12323 ano jasne len ci sa mu nemoze neco stat ked cika menej

lucyka149
autor
19. feb 2025

@nana8989 skusim zajtra kupit teda ten tasecan dakujem

nana8989
19. feb 2025

@lucyka149 dávala som hylak a enterinu, neviem o tom, ze by sa to nemohlo

januska12323
19. feb 2025

Nie len sleduj moč či nie je tmavší.

babydesire
19. feb 2025

@lucyka149 no u malych deti je dehydratacia pri hnackach bezna a nebezpecna,,vzdy ma dr. upozornil ze musi vela pit,strazit to pitie,,davat tie caje ako pisali vyssie atd. Nechcem strasit no to pitie si straz, lebo inak koncia deti na infuzkach aby nedoslo k zlyhaniu obliciek.kazfopadne, taketo virozy su bezne, netreba sa stresovat, dodrziavat pitny rezim a bude dobre uvidis ☺️

lucyka149
autor
20. feb 2025

@babydesire ano sledujem pije tak ako vzdy, a ked aj hldinku ze sa nenapije a nechce tak do neho dam striekacku tekutiny. Cize pit pije. Len teda menej cika tym ze ho teda obcas prezenie, tak som nevedela ci je to ok a pochopitelne tym ze to vyhnackuje…
Mame toto doma prvy krat baby tak som z toho zufala. Starsi 4 rocny doniesol zo skolky az mam sto chuti ho tam uz nedat. Lebo taketo svinstvo … ach 😔