Lekárka odmietla vyšetriť dieťa v Košiciach a zavolala políciu
Čo si myslite o lekárke ktorá odmietla vyšetriť malé dieťa so 40•C ktoré tam čakalo 3 hodiny?
@anonym_autor ja som čítala niečo iné ,s dieťaťom mali ist potom na urgent ,čo im ta lekárka aj povedala
lekárka si s Hippokratovou prísahou vytrela zadok. Zavolala políciu , dorazili 3 hliadky PMJ čkárov a z rodičov spravili blbcov.
Zdravotníctvo totálne v troskách.
@anonym_cb9225 3 hliadky dorazili, lebo tam na detsku pohotovost chodi non stop mensina v tlupach - s jednym dietatom pridu aj dve auta plne - cize ak odtial pride oznam, posielaju posilnene hliadky.
Co sa tyka tej lekarky, ta by uz davno nemala ordinovat, je neprijemna - vyzera ako carodejnica z hrobu, degenerovane ruky, ledva udrzi stetoskop.
Na karticke poistenca zlto cervnym vypisane ALERGIA NA PENICILIN, 2x som im to aj so sestrickou hovorila. A ona - davam vam megamox duo. Reku - haloooo ma alergiu. Tak ci som si to len nevymyslela, lebo teraz si mamicky kadeco vymyslaju 🤣🫠 musela som jej ukazat karticku z kozneho 🫣
Na detsku pohotovost uz ani omylom.
@anonym_autor ja som čítala niečo iné ,s dieťaťom mali ist potom na urgent ,čo im ta lekárka aj povedala
@minenkaa ano, ale matka trvala na potvrdeni z pohotovosti, ze ich posielaju na urgent, lebo ked prides na urgent tak prve co sa pytaju, ci si nemohla ist na pohotovost. Ak mas papier z pohotovosti tak si oslobodena aj od poplatku myslim.
Nic to nemeni na tom, ze detska pohotovost je prinajmensom hrozna, a ta lekarka tam uz davno nema co robit.
@minenkaa ano, ale matka trvala na potvrdeni z pohotovosti, ze ich posielaju na urgent, lebo ked prides na urgent tak prve co sa pytaju, ci si nemohla ist na pohotovost. Ak mas papier z pohotovosti tak si oslobodena aj od poplatku myslim.
Nic to nemeni na tom, ze detska pohotovost je prinajmensom hrozna, a ta lekarka tam uz davno nema co robit.
@banalu to vážne koli poplatku? Však beriem decko a idem
@anonym_autor treba jej zvýšiť plat ako každým lekárom, lebo si zaslúžia 👍😀
@banalu to vážne koli poplatku? Však beriem decko a idem
@minenkaa tak este vraj dostanes monolog s neprijemny tonom 😂 v tomto pripade tu skor asi slo o princip, ze matka sa zatala a bez potvrdenia nechcela odist, co sice chapem, ale ja by som sa vzala a sla so zelanim pekneho vecera (ironia).
Ta pani doktorka je už stará zverejnili jej fotku na FB a taká starká by už mala sedieť doma na starobnom dôchodku pretože už svoju prácu nezvláda fyzický ani psychicky . Nech sa hanbí stará pani doktorka. Nechcela dať rodičom potvrdenie ze dieťa odmieta ošetriť. Miesto toho aby osetrila choré dieťatko zavolala políciu a to dokonca tri hliadky. Veď miesto toho mohla to choré dieťatko vyšetriť a pomôcť mu. Chúďatko malé muselo tri hodiny čakať v čakárni s rodičmi aj tak mu nepomohli. Mňa by zaujímalo ako sa dnes má to malé dieťatko ci mu je už lepšie ?
@anonym_autor a co tomu dietatku nakoniec bolo? Kolko malo rokov? Ake dalsie tazkosti malo? Lebo zase 40 horucka nie je u deti nic zriedkave. A cakat 3h u dr. to radsej doma zrazat, striedat paracetamol s ibuprofenom, vlazna sprcha, tekutiny. Ak ma sklon ku febr.krcom tak podat preventivne diazepam.
Lebo ja mam pocit ze v dnesnej dobe decku vyleti horucka a rodicia prva vec hajde na pohotovost.
To ze dr.vyzera ako keby pani z DSS priviezli na urgent je ina vec. Pohotovost niekto odsluzit musi (lebo zakon), pani diplom ma, zakladne zivotne funkcie tiez tak vybavene. Zodpovedny si ulohu splnil. To v akej kvalite tato pani zdrav.starostlivost poskytuje neriesia lebo nemusia.
@anonym_autor a co tomu dietatku nakoniec bolo? Kolko malo rokov? Ake dalsie tazkosti malo? Lebo zase 40 horucka nie je u deti nic zriedkave. A cakat 3h u dr. to radsej doma zrazat, striedat paracetamol s ibuprofenom, vlazna sprcha, tekutiny. Ak ma sklon ku febr.krcom tak podat preventivne diazepam.
Lebo ja mam pocit ze v dnesnej dobe decku vyleti horucka a rodicia prva vec hajde na pohotovost.
To ze dr.vyzera ako keby pani z DSS priviezli na urgent je ina vec. Pohotovost niekto odsluzit musi (lebo zakon), pani diplom ma, zakladne zivotne funkcie tiez tak vybavene. Zodpovedny si ulohu splnil. To v akej kvalite tato pani zdrav.starostlivost poskytuje neriesia lebo nemusia.
@tykat strašne si mudra. Ja som robila všetko ako ty múdro radis a teplota klesla možno na 30 min a zas 40 C, si predstav , že sme skončili na infuzke
Takze niekedy tu pohotovosť treba pani premudrela
Vôbec neviem, o čo ide, len na margo starej pani lekárky, možno nemá tie pohotovosti kto slúžiť.
@tykat strašne si mudra. Ja som robila všetko ako ty múdro radis a teplota klesla možno na 30 min a zas 40 C, si predstav , že sme skončili na infuzke
@anonym_f772d5 my sme tiez mali podobnu skusenost, ze nesla zrazit teplota, tiez sme sli do nemocnice a moj dokonca nevladal dychat kedze maval aj silnu laryngitidu, my sme sli rovno do nemocnice tam sme neplatili nastastie nic, neviem ci zabudli na to alebo co..Bolo rano asi dve hodiny aj si nas tam den nechali. A druhy pripad bol podobny, ked mal syn 5 dni 40tky teploty uz bol vacsi tusim mal 5 rokov tak som sla na pohotovost a doktor sa ma pyta co chcem predpisat, ze ake lieky, nech mu nadiktujem. Tak som len oci vyplestila reku nie som lekar som uctovnicka
Vôbec neviem, o čo ide, len na margo starej pani lekárky, možno nemá tie pohotovosti kto slúžiť.
@ibrunova tiež si to myslím. Ale viem presne ako to chodí a nás na pohotovosti. Naša pediatrička 68, už hodný čas na starobnom dôchodku. Lekárov je málo a nemá kto slúžiť na pohotovosti. V jej veku byť celý deň v ordinácii a potom ešte isť na pohotovosť.
@anonym_f772d5 chapem, ale nevieme ci toto je ten pripad. Nic take som sa nedocitala, ze dieta bolo v stave ohrozenia alebo ze ho okamzite na urgente hospitalizovali. Vacsinou je to totiz tak ako pisem. Vyskoci horucka, hura na pohotovost a tam cakat x hodin.
@ibrunova tiež si to myslím. Ale viem presne ako to chodí a nás na pohotovosti. Naša pediatrička 68, už hodný čas na starobnom dôchodku. Lekárov je málo a nemá kto slúžiť na pohotovosti. V jej veku byť celý deň v ordinácii a potom ešte isť na pohotovosť.
@anonym_63e844 presne tak, nema kto sluzit, tak tam daju kohokolvek s diplomom kto udrzi pero a moc.
Ta pani doktorka je už stará zverejnili jej fotku na FB a taká starká by už mala sedieť doma na starobnom dôchodku pretože už svoju prácu nezvláda fyzický ani psychicky . Nech sa hanbí stará pani doktorka. Nechcela dať rodičom potvrdenie ze dieťa odmieta ošetriť. Miesto toho aby osetrila choré dieťatko zavolala políciu a to dokonca tri hliadky. Veď miesto toho mohla to choré dieťatko vyšetriť a pomôcť mu. Chúďatko malé muselo tri hodiny čakať v čakárni s rodičmi aj tak mu nepomohli. Mňa by zaujímalo ako sa dnes má to malé dieťatko ci mu je už lepšie ?
@tykat ja s tebou súhlasím. momentálne má moja znovu vysoké teploty a celý život s tým bojujeme. na infúziách skončila, iba ak vracala. ak nevracala, zvládali sme doma a to bol slabý "pijak". ju bolo treba ako dieťa fakt po kvapkách kŕmiť, čo nechcela piť! takže som sa aj 3 dni trápila s podávaním tekutín, zábalmi (my kúpeľ nie radšej - boli tam náznaky kardiologických problémov), ja stále deň-noc takpovediac na nohách - v strehu. s dieťaťom sama. sanitku som volala fakt len v prípade, že sme sa trápili viac ako 3 dni a napokon sa stav predsa len zhoršil, čo sa stalo tak 2x (keď zvracala, možno ešte ďalšie 3-4 razy)...
ja som v tom článku čítala, že ráno dieťa dostalo teploty a večer už leteli na pohotovosť.
a mimoriadne súhlasím s tým, že 3 hodiny mohli dieťaťu pomáhať doma, starať sa oň a dbať na príjem tekutín. ale niekomu je možno fakt jednoduchšie čakať 3 hodiny u lekára, potom sa tam vyvrieskať a ideálne, ak tam dieťa nechajú, veď lekár sa postará...
neviem ako ostatní, ale ja mám s každou lekárkou skúsenosti, že ak sa horúčky nedarí zrážať a stav sa nelepší až po 2-3 dňoch, vtedy navštíviť lekára. pretože teploty a horúčky a žiaľ áno, aj do 40 stupňov, sú pri niektorých chorobách bežné...
@anonym_7c9578 ja si myslím, že 3-hodinový pobyt medzi kopu chorými ďalšími deťmi mu určite nepomohol.
Zazila som si ju ... Moj maly trojrocak cely den kakal. Vravim ok, podietujeme a bude ok. Dalsi den sobota, po dost tazkej noci sa nam objavila krv. Ok hovorim, praskla cievka. No za hodinu sa stav zmenil, zrazu 40 teploty, krv viac ako stolica a dieta totalne malatne. Cize smer pohotovost, kde sme dostali zdrba, ze nam horuckuje len hodinku a ci si neviem poradit s hnackou. Ked jej zacal maly kakat krv na lehatku pochopila. Pre nas sa to este celkom dobre skoncilo. Boli sme odoslany na urgent, kde nas hned zobrali do nemocnici. Ale ten pristup ... Boze
@anonym_autor dcéra ktorá mala vysoké teploty a silný kašeľ, skončila v nemocnici so zápalom pľúc.
@anonym_autor @anonym_autor s tou lekárkou som mala osobnu skúsenosť, pred 4 rokmi, keď nás poslala domov, ze mala má crevnu virozu- ze to môže trvať aj týždeň, moja mama je tiež lekárka o dva dni nám vybavila nech sa na nu pozrú v detskej nemocnici, lebo sa jej to nezdalo- už si nás tam nechali- mala ťažký zapal pľúc so zápalom pohrudnice,, takze pre mna je to taká doktorka, ktorá by si uz radšej mala užívať dôchodok, ako liečiť deti.
O lekárke si myslím že na pohotovosti resp. v práci vo svojom veku už nemá čo robiť. Žiaľ, zdravotníctvo (ako vlastne celý štát ) je v rozklade a nemáme lekarov. Tak chodia aj dôchodcovia. A bude horšie. Kým sa konečne Slováci nepamätajú, alebo nevymrú ficovoliči.
@anonym_f772d5 realne tam kopec deti nema co robit. To ze rodicia utekaju s kazdou horuckou na pohotovost tu pohotovost akurat pretazuje a kvoli tomu tam deti musia tak dlho cakat. Ver mi ze ked prides na pohotovost so zavaznym pripadom tak ta beru hned (vlastna skusenost). A ked sa rodicom nechce ist k ich lekarke tak idu na pohotovost a tam si to odsedia aby dostali kvapky do nosa a sirup od kaslu.
O lekárke si myslím že na pohotovosti resp. v práci vo svojom veku už nemá čo robiť. Žiaľ, zdravotníctvo (ako vlastne celý štát ) je v rozklade a nemáme lekarov. Tak chodia aj dôchodcovia. A bude horšie. Kým sa konečne Slováci nepamätajú, alebo nevymrú ficovoliči.
@martinka13 ficovolici nevymru, ja poznam aj styridsiatnikov, nie su to len dochodci
Na foto je sestrička, nie lekárka.. To ale nič nemení na tom, že pani doktorka by už mala byť doma na dôchodku a odpočívať a nie liečiť..
Presne tak. Stará pani doktorka dôchodkyňa už nemá čo robiť v práci. Pretože v starobe nedokáže pracovať. Starí ľudia už nedokážu a nevládzu pracovať... Radšej hneď vyhľadať lekársku pomoc pre dieťatko ako prísť neskoro. A tiež by som utekala na pohotovosť s horúčkou keby si neviem dať rady a vidím ze sa zdravotný stav nezlepšuje. Pre mňa je zdravie mojich detí na prvom mieste.
@anonym_cb9225 3 hliadky dorazili, lebo tam na detsku pohotovost chodi non stop mensina v tlupach - s jednym dietatom pridu aj dve auta plne - cize ak odtial pride oznam, posielaju posilnene hliadky.
Co sa tyka tej lekarky, ta by uz davno nemala ordinovat, je neprijemna - vyzera ako carodejnica z hrobu, degenerovane ruky, ledva udrzi stetoskop.
Na karticke poistenca zlto cervnym vypisane ALERGIA NA PENICILIN, 2x som im to aj so sestrickou hovorila. A ona - davam vam megamox duo. Reku - haloooo ma alergiu. Tak ci som si to len nevymyslela, lebo teraz si mamicky kadeco vymyslaju 🤣🫠 musela som jej ukazat karticku z kozneho 🫣
Na detsku pohotovost uz ani omylom.
@banalu no aj sesterke pocas covidu, ked mali prisernu deltu v roku 2020, tak jej po telefone predpisala penicilinove ATB, a to jej tiez aspon 3x povedala, ze ich nesmie. Musela volat potom svojej dr., aby jej predpisala nieco ine. Otras.
Presne tak. Stará pani doktorka dôchodkyňa už nemá čo robiť v práci. Pretože v starobe nedokáže pracovať. Starí ľudia už nedokážu a nevládzu pracovať... Radšej hneď vyhľadať lekársku pomoc pre dieťatko ako prísť neskoro. A tiež by som utekala na pohotovosť s horúčkou keby si neviem dať rady a vidím ze sa zdravotný stav nezlepšuje. Pre mňa je zdravie mojich detí na prvom mieste.
@anonym_7c9578 to je síce pravda, že lekári vo vysokom veku by už nemali pracovať, no žiaľ, nemá ich kto nahradiť
@martinka13 ficovolici nevymru, ja poznam aj styridsiatnikov, nie su to len dochodci
@anonym_741d7e ja bohužiaľ aj mladších
Zazila som si ju ... Moj maly trojrocak cely den kakal. Vravim ok, podietujeme a bude ok. Dalsi den sobota, po dost tazkej noci sa nam objavila krv. Ok hovorim, praskla cievka. No za hodinu sa stav zmenil, zrazu 40 teploty, krv viac ako stolica a dieta totalne malatne. Cize smer pohotovost, kde sme dostali zdrba, ze nam horuckuje len hodinku a ci si neviem poradit s hnackou. Ked jej zacal maly kakat krv na lehatku pochopila. Pre nas sa to este celkom dobre skoncilo. Boli sme odoslany na urgent, kde nas hned zobrali do nemocnici. Ale ten pristup ... Boze
@dada13288 ahoj, mozem sa spytat, co bolo tvojmu dietatku s tymito symptomami? Dakujem.
tuto pani doktorku na pohotovosti som zazila aj ja ... naozaj by mala zvazit dochodok...ja uz na pohotovost nechodim vzdy priamo urgent, pretoze som si povedala 3x a dost... a ano preto chodia ludia na pohotovost pretoze okrem toho, zr zaplatia mensi poplatok tak na urgente si vypocujete neskutocne arogantne drze nepotrebne monology ako ste mali ist na pohotvost...raz sa ma pokusili dokonca poslat na pohotovost priamo, ze dceru nevysetria 🙂 pokus dobry...

lekárka si s Hippokratovou prísahou vytrela zadok. Zavolala políciu , dorazili 3 hliadky PMJ čkárov a z rodičov spravili blbcov.
Zdravotníctvo totálne v troskách.