icon

Lepíte deťom okluzor do školy?

19. nov 2025

Ahojte, lepite do skoly alebo iba po skole? Ako mate potom kruzky? Sport atd? Dakujem!
Moj ma zatial 4r. lepime na 6 hodin v skolke. Ma 65% zatial. Uz teraz mi hovori kamoska, ze sa jej synovi vysmievaju za okuliare... Neviem, ako by som riesila aj lepenie. Bojim sa. Poviem pravdu. Snad dovtedy uz omblyopia bude fuc... Avsak lekarka povedala, ze do 10r urcite budeme lepit aj na minimum, aby sa nevratila...

sissy27
19. nov 2025

@anonym_autor ja som nosila okluzor pred cca 35 rokmi, normálne aj do školy, tak ako som mala dané od očnej. Akurát teda to bol taký plastový kryt na okuliare. A to posmievanie - bolo to vtedy, je to aj teraz, bude to aj v budúcnosti, či okuliare, alebo vysoký / nizky, ryšavý, tučný, chudý, s veľkým nosom, krivými nohami... vždy si decká niečo nájdu, to nie je žiadna novinka.

anonym_8fdb6e
19. nov 2025

@anonym_autor davala som dcere okluzor na cely den. Kupili sme ten textilny s peknym obrazkom a striedali oci podla potreby. Dodrziavajte to prekryvanie lebo do 6 rokov je ten najdolezitejsi cas aby sa vyvinulo obojocne videnie. Moja nosila do skoly do 8 rokov a teraz ma oci super uz len polcilindra a 0.25 dioptrou a to ma 15. Ked mala rok mala namerane asi trojky dioptrie a nemala obojocne videnie. Nikdy sa jej nevysmievali uz tolko deti nosi okuliare. Oplati sa to dodrzat. Pozrite latkove okluzory.

bolarazjedna
19. nov 2025

@anonym_autor chápem, že vysmievanie je neprijemne. Ale ty vieš, že to je v prospech dieťaťa, vieš aké následky zo môže mať, keď to zanedbáš. Dieťa môžu sikanovat a vysmievať sa jej aj z iných dôvodov. Radšej zvyšuj seba hodnotu a sebavedomie dieťaťa, aby ho taky výsmech od triedy nezlomilo, vysmievajú sa dlhodobo totiž deťom, ktoré sú "vhodné obete", také typy, ktorych zo zranuje.
A keby sa k problému postavíš tak, že vysmievajú sa ti? Tak okluzor nebudeš nosiť.... Alebo vieš čo, preventívne zo nebudeme nosiť, aby sa ti nevysmievali.... Koniec koncom naučís dieťa nebyť sam sebou, ale žiť taky život a robiť to, čo spoločnosť považuje za "vhodné" a správať sa tak, aby som nebol terčom výsmechu. Stojí to za zamyslenie.

dory11
20. nov 2025

@anonym_autor normálne používať ako máte nieje to sranda ide o zrak vášho dieťa a čo vravia iný ide bokom na učiť dieťa že okuliare okuzor a podbne veci niesu hamba ak sa mu bude niekto smiať ma to povedať .
Dcérka má kamarátku škôlke od cca apríla nosí dievčatko okuliare a už sa riešili konflikt že sa jej predskola smial ale keď sa mu to vysvetlilo aj sa ospravednil .proste je to ako keby ma dieťa iný problém .a keď niekto chce tak si nájde nieco zaco šikanovať a podobne .ako aj umna si vždy deti dačo našli aby ma mohli šikanovať a to som nenosila ani okuliare je to proste o výchove detí .