icon

Liečba atopického ekzému u 16-mesačného dieťaťa

eli289
21. mar 2025

Zdravím! U môjho syna sa pred niekoľkými týždňami začal prejavovať atopický ekzém, včera mu kožná lekárka predpísala Jarischov roztok, tanini pastu a fenistil. Práve som sa ale dočítala, že Jarischov roztok by sa nemal používať u detí pod 10 rokov. Má niekto skúsenosť s takouto liečbou? Ďakujem za každú odpoveď.

sara07
21. mar 2025

tam pri tom roztoku ide o to hlavne , aby si dieta miesta natreté ním neoblizovalo alebo neprenieslo do oči
čiže aplikovat presne na plochu, jemne a tak aby nemal možnost si to obliznut alebo preniest do oči, nad 10 r to dieta chape
na ukludnenie je to fajn,

eli289
autor
21. mar 2025

@sara07 Ďakujem

sara07
21. mar 2025

@eli289 len fakt opatrne a maličké množstvo a každy jeden pripravok akykolvek najskôr aspon 24 hod na malé miesto natriet až potom nejak na všetok
vyrad okrem jogurtov mliečne ak sa dá alebo obmedz

eli289
autor
21. mar 2025

@sara07 Mne lekárka kázala ho tým doslova umyť 😄, tak len tampónom nanesiem trošku a natriem tým púdrom. To by snáď galibu robiť nemalo.

sara07
22. mar 2025

@eli289 však sama uvidíš ale podla seba viem že najlepšie začat jemne a troška, ja som atopik od 3 r, a pozor na očkovanie mal by ho mat vyliečeny uplne alebo aspon očkovat pod dozorom čo je ambulancia pre kontraindikacie očkovania ,

eli289
autor
23. mar 2025

@sara07 Ďakujem pekne za dobré rady, očkovanie som stopla hneď, to sa aj kožná vyjadrila, že teraz v žiadnom prípade. Ešte sa chcem spýtať, či je v poriadku s dieťaťom navštevovať bazén. Chodíme na plávanie už rok a nerada by som mu to stopla, ak to nie je potrebné.

sara07
23. mar 2025

@eli289 ja chodím ako kde pre chlor, najradšej do liečivych tie dávam a tie su fajn
ale klasika vyslovene ak je malo chlorovany
tak ak mu to nezhoršuje u vás bazen tak prečo nie, osprchovat hlavne
inak ak dávaš telovy olej alebo krém tak na mokru pokožku nie suchu lepšie sa to vstrebe

sara07
23. mar 2025

@eli289 to som rada že na to sk mudr aspon čast prišla, lebo ja čo som si zažila po očkovaní v 18 tak to bol brutus, to až mokval normálne a nebolo to stravou ani stresom žial a ešte bolo aj v lete