icon

Liečba kiahne v kútiku oka

22. mar 2025

Dobrý deň prosím tam mu co môžem dať? Dakujem

nevenka
22. mar 2025

No asi nic. Dcera mala v oku, boli sme na ocnom kvoli tomu. Nic sme jej nedavali. Ak je to uplne ze skoro v oku, tak nic, co sa dava na kiahne, tam nesmie...

anavixy
22. mar 2025

Davaju sa kvapky ocuflash alebo o.septonex a niekto odporuca aj mast ophtalmo framykoin ako prevenciu bakterialnej infekcie (je ale na predpis).

autor
22. mar 2025

@anavixy takže mu môžem dať ocuflash ako prevencia?

anavixy
22. mar 2025

Ano, mozes.

sims122
22. mar 2025

Lekárka nám predpísala očný framykoin

autor
22. mar 2025

Prosím.Vas malý strašne place keď ho natieram betadinom .. trha mi srdce mam to za niečo iné vymeniť? Takéto strašne to ma

autor
22. mar 2025

Bol mi poradenstvo tento sprej.. pripadne mam ešte tamtum verde doma myslíte že to bude lepšie ako betadin?

anavixy
22. mar 2025

V prvom rade je treba aplikovat hypermangan (kupel 1-3x denne podla potreby, nesmie ist do ust a do oci, na tvari aplikovat len namocenym tamponikom, alebo kludne aj viackrat denne aplikovat tamponikom vsade ). Na vyrazky potom kludne tantum verde, tanno hermal mlieko , ale kludne mozes davat aj cica sprej - osobne mam najradsen La roche posay cicaplast baume b5c (je sprej aj krem) ale aj Bioderma je ok, no davala by som az na chrasticky a urcite po odpadnuti na jazvy.
Betadine sa dava tiez, dezinfikuje a susi, ale pokojne ho mozes vymenit. Zaklad je ten hypermangan.