Liečba stafylokoka v nose
Ahojte.
Neviete my poradit co by pomohlo mne,manželovi a synovi na stafylokoka v nose?
Kazdy mame ine potiaze,syn upchaty nos rano po zobudeni,po preplachu nosa zelene huste ,potom po cely den nič bral uniflox,pamycon,cefzil(atb) 10 dni.(nepomohlo),kupena rinogermina od pondelka ideme davat.
Manzel dutiny,tocenie hlavy,zateka mu do hrdla,od oktobra 3 atb,
Berie imunor,preplachy nosa atd.
Ja rano upchaty nos ,preplachy nosa ale mne nic nejde.
Svrbenie rano v nose a ked preplachnem prejde to.
Citala som co moze pomoct ale nemozem uzivat všetko.
Vitamin C berieme a mozem dokupit kapucinku,rakytnikovy olej,koloidne striebro,rinogerminu pre vsetkych troch?,hlivu?
Vobec neviem.Alebo si mame predpisat ATB?ja som mala za posledy mesiac 2 silne nádchy,citim ze mi asi zacina dalsia.
Viete my niekto poradit kto mate podobnu skusenost?
Stafylokoka mame cca od oktobra,syn skolkar.
Ďakujem vam krásne a prajem pekny den všetkým.
U nas mal syn nasadene atb podla citlivosti zo sterov, lieky zabrali , tak isto aj ja, zaujimave, ze kazdemu vysla ina citlivost na lieky
Antibiotiká podľa citlivosti, na dekontamináciu prípravky Prontoderm, napr. aj Prontoderm Nasal Gel, mupirocín (Bactroban) do nosa. ZS
@barbie1981 och to je strašné,chudáčik.
Ja vam drzim palce aby mu to uz preslo,my sme to vsetci doma schytali.
Drzte sa
@riskoh ako sa to robi.
Mne ani malemu len predpisuju Atb ziadna citlivost nic o tom neviem.
@alzbetkacicka citlivost sa robi z kultivacii- vyter nosa/hrdla. To vam asi dr robila, kedže mate potvrdeneho zlateho. Na vysledkoch je vzdy urcene na co je citlivy a voci comu rezistentny a podla toho sa nasadia ATB. Ak sa nelieci alebo lieci nespravne moze prejst do MRSA a toho sa uz clovek tazko zbavi
@nykkushka a treba ho liecit s Atb ked nerobi vacsie problemy?syn ma rano upchaty nos (iba rano) a vyplachnem mu dutiny a vyjde mu zelene huste,doktorka mu uz Atb nechce davat kedze je zdravý.
Potiaze ma len rano po prebudení,nestaci len vyplachovat nos a posilnit imunitu?ďakujem
Nie som si istá , ale preplachy by sa nemali robiť keď je tam baktéria.
@monikaduskova no ano
Ale aj orl aj pediater tvrdia ze stafylokok je bezna flora v nose a preplachy mame robit.
Ja a muz berieme teraz atb na stafylokoka.
Synovi atb nezabrali tak snad aspon nam.
Nevieme si uz rady.
Neviem ani ci sa moze dieta ockovat ked ma stafylokoka v nose a sposobuje mu upchaty nos a huste zelene guče po vyplachnuti konvickpu kazde rano uz 3 mesiace.
Ja uz som aj rezignovala lebo nikto nam nevie ani nechce pomoct.🙁
@monikaduskova no ano
Ale aj orl aj pediater tvrdia ze stafylokok je bezna flora v nose a preplachy mame robit.
Ja a muz berieme teraz atb na stafylokoka.
Synovi atb nezabrali tak snad aspon nam.
Nevieme si uz rady.
Neviem ani ci sa moze dieta ockovat ked ma stafylokoka v nose a sposobuje mu upchaty nos a huste zelene guče po vyplachnuti konvickpu kazde rano uz 3 mesiace.
Ja uz som aj rezignovala lebo nikto nam nevie ani nechce pomoct.🙁
@alzbetkacicka dobry den ako nakonec ste dopadli?
@alzbetkacicka dobry den ako nakonec ste dopadli?
@angelinja zatial sme nedopadli nijak.
Tu som sa docitala ze na stafylokoka je dobra kapucinka a tea tree olej.
Takze bral kapucinku a kvapky vyrobene z vincentky a tea tree oleja (4 kvapky )
Asi 4 dni po vyplachnuti nosa rano nemal zelene sople tak sme ho dali zaockovat a asi po tyzdni sa zelene sople vratili ale to tak ze dost lebo ma chudak aj upchaty nos v noci a niekedy aj cez den
Proste sa vratil v plnej sile ale to uz vyse tyzdna neberie kapucinku.
Mate podobny problem?
@angelinja zatial sme nedopadli nijak.
Tu som sa docitala ze na stafylokoka je dobra kapucinka a tea tree olej.
Takze bral kapucinku a kvapky vyrobene z vincentky a tea tree oleja (4 kvapky )
Asi 4 dni po vyplachnuti nosa rano nemal zelene sople tak sme ho dali zaockovat a asi po tyzdni sa zelene sople vratili ale to tak ze dost lebo ma chudak aj upchaty nos v noci a niekedy aj cez den
Proste sa vratil v plnej sile ale to uz vyse tyzdna neberie kapucinku.
Mate podobny problem?
@alzbetkacicka mozem sa spytat ake atb ste dostali vy ( rodicia)??? my tiez a dcera 17 ročná . Mala aj hemofila aj klebsielu a to nie je skolkarka ake je alergicka a oslabena imunita uz to riesime cez alergologicku ) ale ja s tym mam problem nemozem peniciliny a ciplofloxacin atb mala na ne reakcie 😏.
@alzbetkacicka mozem sa spytat ake atb ste dostali vy ( rodicia)??? my tiez a dcera 17 ročná . Mala aj hemofila aj klebsielu a to nie je skolkarka ake je alergicka a oslabena imunita uz to riesime cez alergologicku ) ale ja s tym mam problem nemozem peniciliny a ciplofloxacin atb mala na ne reakcie 😏.
@tanika my sme s manzelom brali amoksiklav.
@tanika my sme s manzelom brali amoksiklav.
@alzbetkacicka 😏oj ten ja nemozem alergicka reakcia …

Ahoj , ja mám bohatú skúsenosť so synom 6r, stafylokoka má už vyše roka. Minulý rok mu to už udrelo do kĺbov a krival😭, za rok liečby mu nepomohlo úplne nič. Bral antibiotiká, bronchovaxon, bactoral, rinogerminu, pamycon úplne všetko. Od novembra je vkuse chorý, teraz mu dávam dospelácky ArkoDefenses tak uvidím či zaberie. Ešte plánujem skočiť na akergologiu či mu imunitu neznižuje nejaká alergia