Liečite svoje deti prírodnou liečbou?
Je tu niekto kto svoje deti nelieči liekmi a sirupom ale prírodnými prostriedkami?
Ja sa snazim nepouzivat lieky a pokial mozno bylinkami liecit
Kym ide.o bezne prechladnutie skusam vitaminy morsku vodu caj s medom niekedy zaberie niekedy nke..ked sa.choroba naplno rozvinie uz neexperimentujem a siahnem po liekoch
@kimina21 ako konkrétne
@juliacenc áno.. ze nie chemické
tak ja som pri bežnom nachladnutí robila rôzne čaje - majoranka, cibulový, kúpele nôh, jedine som čo istý čas kupovala bola Echinacea z lekárne. Keď už to bolo príliš išla som za dr. Antibiotiká dávala minimálne ale potom sme kupovali aj zlekárne niečo - podľa stavu a choroby. Ale bežne sa snažím aj preventívne jesť rôzne prírodné ,,zdroje,, aby sme sa vyhli chorobe. Vitamínmi sa snažím opatrne dopovať. Hlavne od jesene do jari a aj to berieme iba C-čko, prí. D-čko alebo rybí olej. Inak čaje, strava - bylinky, ovocie, zelenina,
@kvetinka75 jasne..ja mám 2 mes..tak sa chystám co najmenej liekov..
autorka - no ale pri takomto malom by som veľmi neexperimentovala. Ale úmysel dobrý. treba ísť prírodnou cestou. V prírode je toho veľmi veľa, kým sa dá.
Náš pediater je aj bylinkar. Takže pokiaľ to nie je vážne, vždy mi povie, čo najlepšie z prírody zaberá.
Bohužiaľ, teraz na 9m malý dostal už antibiotiká, lebo príroda bola slabá.
Ale aj tak ešte k tomu čaje, náparka/difuzer s eukalyptom a masť na hrudník skúšame.
Len u 2m pozor, tam všetko ešte riešiť s lekárom a nie sama. Nám bolo povedané aj v nemocnici, lekárni aj doktorom, že do 3m ak niečo, riešiť s doktorom alebo ísť do nemocnice, nedávať nič svojvoľne, hlavne pri teplote.
@kvetinka75 teraz nie...len do budúcnosti to chcem skôr tak..diky za komentár
@vkatush hej..to by som Neskúšala vôbec.. doktor bylinkar zaujímavé
@vkatush tak to máte super pediatra
@kvetinka75 že.. to malo kto je z dr taky
@kvetinka75 áno, úžasný, je, tuším to majú v rodine, že aj jeho otec bol bylinkar a tuším tiež aj lekar. A dcéra mu robí na novorodenckom doktorku, pri nej som rodila, čo bola úplná náhoda 😁
Len bohužiaľ, už má svoj vek, ja som bola napr jeho prvý novorodenec, keď si otváral ordináciu a o chvíľu bude mať dôchodkový vek, tak som zvedavá, do kedy potiahne. Ale on isto bude chcieť byť, kým bude môcť, vládať. Som rada, že môj malý má jeho za lekára.
U nas najcastejsie trapia deti sople a kasel.Najlepsie na sople,co nam zabera,su preplachy,nie s konvickou,ale mame striekacky na preplachy nosa a to velmi pomaha,aspon nasim detom,aj na zadne sople.Dlho som sa na to odhodlavala,ale ked mladsi dostal ATB kvoli soplom,kyore mu pozatekali a po 2tt sa vratili,tak som zacala s preplachmi.Ked su farebne,tak bud kvapnem do nosa koloidne striebro alebo urobim s nim preplach.Vela inhalovania,bud roztok so solou alebo vybublinkovana vincentka,niekedy aj koloidne.Ked treba davam aj vnutorne.Pouzivam propolis,kapucinku,echinaceu.Vysoke davky D a C pocas choroby.Cibulovo-majorankovy caj,cibulovy sirup,sirup zo smrekovych vyhonkov.Zabaly na hrudnik,bud mastove alebo kapustny list s medom.Vela tekutin,caje bylinkove-materina duska,lipa,baza atd.Nezrazam teplotu,pokial sa da,sledujem dieta,ako reaguje na teplotu a podla toho sa riadim.A ked tak sa snazim zrazat najskor bez liekov-vinove zabaly,vlazna spracha,nastruhany zemiak ats.Som na FB vo viacerych skupinach,kde liecia bylinkami,tak tie rada citam.Len prirodne to ide cosi dlhsie,ako pri liekoch.
@kimina21 ahoj..no vidím ze ty sa tiež snažíš prírodné.. od akého veku sa to dá aplikovať?

Ake prostriedky mas na mysli? Pretoze su aj prirodne sirupy, kvapky..