icon

Liečite svoje deti prírodnou liečbou?

11. okt 2023

Je tu niekto kto svoje deti nelieči liekmi a sirupom ale prírodnými prostriedkami?

juliacenc
11. okt 2023

Ake prostriedky mas na mysli? Pretoze su aj prirodne sirupy, kvapky..

kimina21
11. okt 2023

Ja sa snazim nepouzivat lieky a pokial mozno bylinkami liecit

saxana000
11. okt 2023

Kym ide.o bezne prechladnutie skusam vitaminy morsku vodu caj s medom niekedy zaberie niekedy nke..ked sa.choroba naplno rozvinie uz neexperimentujem a siahnem po liekoch

autor
11. okt 2023

@kimina21 ako konkrétne

autor
11. okt 2023

@juliacenc áno.. ze nie chemické

kvetinka75
11. okt 2023

tak ja som pri bežnom nachladnutí robila rôzne čaje - majoranka, cibulový, kúpele nôh, jedine som čo istý čas kupovala bola Echinacea z lekárne. Keď už to bolo príliš išla som za dr. Antibiotiká dávala minimálne ale potom sme kupovali aj zlekárne niečo - podľa stavu a choroby. Ale bežne sa snažím aj preventívne jesť rôzne prírodné ,,zdroje,, aby sme sa vyhli chorobe. Vitamínmi sa snažím opatrne dopovať. Hlavne od jesene do jari a aj to berieme iba C-čko, prí. D-čko alebo rybí olej. Inak čaje, strava - bylinky, ovocie, zelenina,

autor
11. okt 2023

@kvetinka75 jasne..ja mám 2 mes..tak sa chystám co najmenej liekov..

kvetinka75
11. okt 2023

autorka - no ale pri takomto malom by som veľmi neexperimentovala. Ale úmysel dobrý. treba ísť prírodnou cestou. V prírode je toho veľmi veľa, kým sa dá.

vkatush
11. okt 2023

Náš pediater je aj bylinkar. Takže pokiaľ to nie je vážne, vždy mi povie, čo najlepšie z prírody zaberá.
Bohužiaľ, teraz na 9m malý dostal už antibiotiká, lebo príroda bola slabá.
Ale aj tak ešte k tomu čaje, náparka/difuzer s eukalyptom a masť na hrudník skúšame.

Len u 2m pozor, tam všetko ešte riešiť s lekárom a nie sama. Nám bolo povedané aj v nemocnici, lekárni aj doktorom, že do 3m ak niečo, riešiť s doktorom alebo ísť do nemocnice, nedávať nič svojvoľne, hlavne pri teplote.

autor
11. okt 2023

@kvetinka75 teraz nie...len do budúcnosti to chcem skôr tak..diky za komentár

autor
11. okt 2023

@vkatush hej..to by som Neskúšala vôbec.. doktor bylinkar zaujímavé

kvetinka75
11. okt 2023

@vkatush tak to máte super pediatra

autor
11. okt 2023

@kvetinka75 že.. to malo kto je z dr taky

vkatush
11. okt 2023

@kvetinka75 áno, úžasný, je, tuším to majú v rodine, že aj jeho otec bol bylinkar a tuším tiež aj lekar. A dcéra mu robí na novorodenckom doktorku, pri nej som rodila, čo bola úplná náhoda 😁
Len bohužiaľ, už má svoj vek, ja som bola napr jeho prvý novorodenec, keď si otváral ordináciu a o chvíľu bude mať dôchodkový vek, tak som zvedavá, do kedy potiahne. Ale on isto bude chcieť byť, kým bude môcť, vládať. Som rada, že môj malý má jeho za lekára.

kimina21
11. okt 2023

U nas najcastejsie trapia deti sople a kasel.Najlepsie na sople,co nam zabera,su preplachy,nie s konvickou,ale mame striekacky na preplachy nosa a to velmi pomaha,aspon nasim detom,aj na zadne sople.Dlho som sa na to odhodlavala,ale ked mladsi dostal ATB kvoli soplom,kyore mu pozatekali a po 2tt sa vratili,tak som zacala s preplachmi.Ked su farebne,tak bud kvapnem do nosa koloidne striebro alebo urobim s nim preplach.Vela inhalovania,bud roztok so solou alebo vybublinkovana vincentka,niekedy aj koloidne.Ked treba davam aj vnutorne.Pouzivam propolis,kapucinku,echinaceu.Vysoke davky D a C pocas choroby.Cibulovo-majorankovy caj,cibulovy sirup,sirup zo smrekovych vyhonkov.Zabaly na hrudnik,bud mastove alebo kapustny list s medom.Vela tekutin,caje bylinkove-materina duska,lipa,baza atd.Nezrazam teplotu,pokial sa da,sledujem dieta,ako reaguje na teplotu a podla toho sa riadim.A ked tak sa snazim zrazat najskor bez liekov-vinove zabaly,vlazna spracha,nastruhany zemiak ats.Som na FB vo viacerych skupinach,kde liecia bylinkami,tak tie rada citam.Len prirodne to ide cosi dlhsie,ako pri liekoch.

autor
11. okt 2023

@kimina21 ahoj..no vidím ze ty sa tiež snažíš prírodné.. od akého veku sa to dá aplikovať?