icon

Liek Aerius - skúsenosti?

zuzkapatrik2016
16. máj 2019

Mamičky zabral vasiim detičkám tento liek ?

vikusjk
16. máj 2019

Zalezi, na co ho ma dieta predpisany, je to antihistaminikum. Moja ho berie na sople a nie je to zazrak, ale trochu zabera. Davame ho prve dva-tri dni dvakrat denne, potom uz len raz denne, ale berie ho tak pat dni max.

zuzkapatrik2016
autor
16. máj 2019

@vikusjk v podstate na sople a kašeľ lekárka kázala celú fľašu dobrat tak neviem že či to bude mať nejaký efekt

vikusjk
16. máj 2019

fuha, celu flasu? To sa mi zda dost... je to vyslovene na alergiu? Ja davam malej len cca tyzden, aj to len ked zacne soplit, co je nastastie v poslednej dobe tak raz za tri mesiace (napr. teraz v tom pocasi asi zas nieco chytila)

iveta143
16. máj 2019

my ho mame predpisany na alergiu a nam zabera...a momentalne trosku aj soplime, tak myslim ze ma to miernejsi priebeh ako obvykle

zuzkapatrik2016
autor
16. máj 2019

@vikusjk i mne sa to zdá trocha prehnane no určite to nebudeme tak dlho brat

vikusjk
16. máj 2019

@zuzkapatrik2016 ono este mozete mat tu mensiu flasu, asi 100 ml, my mavame rovno vacsiu, 250 predpisanu. Ale uvidis, ako bude zaberat, mozno to po par dnoch prejde 🙂 Drzim palce

drozdajkahra
16. máj 2019

@zuzkapatrik2016 synovec užíval aerius dlhodobo, lebo v troch rokoch,mal obrovské krčné mandle a hrozilo že mu ich vyberú a po tomto sirupe sa to upravilo, teraz má päť a mandle podľa jeho lekárky v pohode

babalenka
16. máj 2019

Ja som nan pocula od jednej maminy ze je rakovinotvorny ze dietatu ho neda lekarka jej nepovedala nic na to len prikyvla

vikusjk
16. máj 2019

@babalenka 😲 😲 😲 cozee? nevies, odkial to mala?

kittykat22
16. máj 2019

@zuzkapatrik2016 ahoj veľmi to pomohlo. Ja som to dostala na ORL aj syn od pediatricky, pri opakovaných chorobách. Ono sa musí dobrať celá fľaša pretože látky v nej podporujú imunitu. Je to keď je dieťa stále choré, tak nemá moc šancu nabrať protilátky a imunitu. Ten aerius je super. Vdaka nemu sme neboli dlhsiu dobu u doktora.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
madeleine
16. máj 2019

Upozornujem, ze je navykovy, ja som ho brala ako alergik dlhe roky a postupne sme znizovali davky s kopou vedlajsich ucinkov. Bohuvdaka uz nepotrebujem a mam zalozny iny liek na nudzove situacie, ktory pouzivam mozno dvakrat v roku. Na soplik a kaslik by som rozhodne hladala inu volbu, pokial sa da tomu vyhnut.

pribinak
16. máj 2019

Ja aj syn ho užívame od polovice augusta do konca septembra. U mna je to 90 tabletiek. Dávam si 2-3x denne. Je to jedným zo základných liekov pre alergikov.
Čiže ak ste alergici, tak ho normálne dcérke daj. Pomáha. Určite bude mat menej soplov
Ja ani syn sme žiadne vedlajšie prejavy nemali

vikusjk
16. máj 2019

Co sa tyka vedlajsich ucinkov, tak sme nemali ani my, ale ako vravim, my ho uzivame kratkodobo, len ked ochorie a len cca tyzden, na znizenie tvorby soplov.

bibistec
17. máj 2019

Mne ja dcera z neho mala.krce v bruchu cize prejavil sa vedlajsi ucinok a tiez som pocula ze je velmi skodlivy ze su z neho skryte reakcie a plesne. A mojej dcere naozaj zistili plesne ale uzivala ho dlhodobo. Ono co spomina mamicka vyssie ten rakovinotvorny ucinok uz nepamatam zlozenie konkretne aeriusu ale niektore antihistaminika obsahuju parabeny a tie su pri dlhodobom uzivani karcinogenne. Vzdy treba zvazit akykolvek liek ci prevysuju benefity alebo rizika.

nancy666
17. máj 2019

Nám ho dala lekarka že dlhodobo to mozme brat. Je to podľa mna maly zázrak. Nikdy sme síce ani keď lekarka povedala neminuli celu fľašu naraz, vždy len pár dni a príznaky odišli. Mali sme na kašeľ, nie alergiu.

bibistec
17. máj 2019

@nancy666 vela alergii sa prejavuje kaslom

nancy666
17. máj 2019

@bibistec my nemáme alergie žiadne

kittykat22
17. máj 2019

Ženy ako vážne, je načase písať do fóra veci ktoré si dopredu overíme a napíšeme k tomu odkiaľ to máme. Pretože tieto reči typu jedna pani povedala, ja si myslím, a asi to bolo toto nikomu nepomôžu. V lidovkach v 2009 https://bit.ly/2VyJvMl písali, že aerius obsahuje E110 - potravinárska žluť ktorá je nevhodná pre deti https://bit.ly/2Vvl7Lh Samozrejme výrobca deklaruje v príbalovom letáku, že človek ktorý je na túto zložku precitlivelý, tak by to užívať nemal. Pravda je, že firma to nepíše pre naše dobro, ale pre prípad, že by prípadnú žalobu zmietli zo stola s vetou - veď ste to tam mali napísané. Mne osobne aerius pomohol aj synovi, ale mali sme jedno balenie. Nebrali sme to dlhodbo.

zuzkapatrik2016
autor
17. máj 2019

@kittykat22 ďakujeme za informácie , v dnešnej dobe sú pomerne vo všetkom Éčka , to už aby človek nič nejedol 😬

kittykat22
17. máj 2019

@zuzkapatrik2016 v tom článku z lidoviek písali, že si pán pýtal iný liek, ktorý je bez tej prísady, a v pohode, a ešte aj zabral 🙂 máme ešte šancu 😀😅

zuzkapatrik2016
autor
17. máj 2019

@kittykat22 aký neviete?

kittykat22
17. máj 2019

@zuzkapatrik2016 nie, nepísali v tom článku. Napísali len, že pán povedal doktorke nech to vymení, a ona dala niečo iné. A v tom sirupe sa tá zložka už nenechádzala. Takže zjavne také sirupy sú. Ja byť tebou skúsim na MK zdravotníci na MK. Nemajú tu náhodou farmaceutky fórum? Tam by si sa mohla spýtať.

zuzkapatrik2016
autor
17. máj 2019

@kittykat22 dákujem