icon

Má 7-ročný syn ekzém na bruchu?

nikola81
15. nov 2023

Syn 7 rokov ma na bruchu nieco ako ekzem. Ma to priemer asi 2 cm, nesvrbi, neboli. Ma to tam uz dost dlho, skusala som framykoin mast, aj cajovnikovy olej ale je to stale rovnake. Dnes som si vsimla ze sa mu to robi aj na predlakti a ramenach. Je to ovela mensie ale netusim co to moze byt. Vie niekto poradit ci smer dr?

Má 7-ročný syn ekzém na bruchu?
dadka128
15. nov 2023

@nikola81 ak si nevieš s tym poradiť ty ako mama, smer k dr

nikpa
15. nov 2023

@nikola81 pleseň? Ale keď sa to šíri tak určite by som išla na kožné a čim skôr.

tanyan
15. nov 2023

Pleseň, impetigo (medová chrasta)... Ster môže urobiť aj pediater a poslať na rozbor.
Ja som mala napríklad podobné aj pri extrémne premnoženom Helicobacter pylori.

neson123
15. nov 2023

@tanyan dobry vecer, mozem sa opytat zmizlo vam to potom ked ste sa zbavilo helicobaktera?Mam tiez taketo ale viac na roznych castiach tela a mam aj helikobaktera.Ako sa vam podarilo zbavit helikobaktera?Dakujem

tanyan
16. nov 2023

@neson123 Bolo to približne pred 15 rokmi, vtedy som išla na kožné a tam mi zistili v krvi Helicobacter na úrovni viac ako 40x horná hranica. Následne mi to potvrdili na gastre cez hadicu. Dostala som 2-kombináciu ATB a zlepšilo sa to. Nespomínam si, že by som k tomu mala nejaký špeciálny krém na lokálne ošetrovanie, ale fľaky na bruchu, chrbte aj pažiach zmizli.
Asi po roku som mala ešte recidívu (bez kožných prejavov), ale vtedy som už brala iba Oprazole. Ale na gastre mi hneď povedali, že sa ho nikdy nezbavím úplne a môžem ho iba držať v telom tolerovanom množstve.

neson123
16. nov 2023

@tanyan dakujem