Má anatomický rozdiel jazyka vplyv na reč?
Ahojte, 4-rocny syn začal chodit na logopediu, rozprava az moc, všetko vie povedat az velmi rozsiahlo, iba R mu nejde… doktorka sa vyjadrila ze ma anatomicky iny jazyk trosku, ze tu spicku nema taku vyraznu, ako keby gulatsi, nema ju taku ohybnu. Mali ste toto niekto? Naucili sa vaše deti R? Ďakujem
Ja este dodam, ze vacsina deti sa nauci povedat r az okolo 5.-6. roku. Mate kopec casu na trenovanie 🙂
@ronie338 je taka ako keby sirsia velka ano, ale ze dlha je dost
@guudy no akoze mne dneska dosla doktorka ako keby snad tragedia
@ronie338 a riesia sa nejako velka uzdicka? Ako sa toto riesi?
Uzdicka sa nastrihne, pohyb jazyka sa zvolni, zlepsi sa vyslovnost. Mate divnu logopedicku. Ries to s pediatrom, nech sa mrkne na uzdicku..
Moje deti chodili na logo tiez a R im naskocilo aj pocas prvej triedy zs. Pokial to R tam pocuju, tak to problem nie je 🙂
@guudy takze by sa to asi malo nastrihnut, aj ked je dlha v podstate dost, len siroka v podstate ako keby … skusim sa jej na to opytat na dalsom stretnuti, pocut ho počuje to ano, aj cvicime, len teda fakt ked mu ta uzdicka brani tak asi bude treba to narezat
Ta uzdicka mu bráni v rozprávaní, to je inak asi 2sekundovy zakrok. Keď sa narodil bol kojeny alebo um? Len pre to že zväčša sa na to príde keď sa nevie prisat a laktacna ti pozera ci to nie je problém ze ma veľkú uzdicku. To potom aj na to pomaha

A nie je veľká podjazykova uzdicka? Ta to zvykne robiť ze ma potom trochu iný tvar jazyk