Má dcérka skrytý reflux alebo iný problém?
Dobry den, dcérka ma 4,5 mesiaca, bola kojená do 3 zacala odmietať a schudla doktorka nam odporúčala UM, no odmietala aj UM stale pri jedení plače, niekedy sa jej odgrgne az po 2 hodinách, mlieko prúdom nevracia.Casto sa jej cla doktorka tvrdí ze nema reflux no o a mi z jednej dávky 120 vypije len 60 ml a viac uz nechce.Davali sme aj antirefluxne mlieko no len nam bolo povedané ze reflux nem tak jej mame davat normalne.Mate s tym niekto skúsenosť? Nepribrala ani kilo od kedy jej davame cisto umelé mlieko nie antirefluxne.Cele dni ani neje.dakujem
Naša má 5.. grckali sme prúdom, v nemocnici doktorka povedala že každé dieťa má reflux. Dali nám AR mlieko, to užívame, grgne hneď po dopiti, a niekedy ešte aj za hodinu, 2.. zlepšilo sa to. Inak neskúšala si dieťatku dať už prikrmy?
Prikrmy neskúšali, mala nechce pit ani antirefluxne vypije mi 30 ml za 2 hodiny, v nemocnici ze je vsetko v poriadku.Ona je spokojna vobec neplače len pri kŕmení ale nema o kŕmenie vobec zaujem.

@zuzanahaziorova12 my máme skrytý reflux a malej dávame klasické UM ,nie antirefluxové, ale po každom papaní dávame Gastrotuss Baby sirup a odkedy toto dávame, reflux ustal. Mali sme presne také príznaky, po každom papaní plač, mala sa v rukách celý čas hýbala, chrčala a často aj počas dňa sa jej čkalo. My sme skúsili aj zahusťovanie mliečka, ale zahustené mala vôbec nechcela vypiť, potom sme skúsili tento sirup a hneď pomohol, on v podstate zahusťuje mliečko v žalúdku a tým pádom ho nevytláča hore do pažeráku. Malá tiež nevracala, ale bola nekľudná celý deň, od refluxu sa až prehýbala do luku, odvtedy máme aj v kočíku aj postieľke klin, pri prebaľovaní po papaní dávame pozor,aby sme jej nedvíhali vysoko nôžky, po papaní vždy vo vyvýšenej polohe, aj mliečko jej dávame vo vyvýšenej polohe a reflux sa zlepšil natoľko, že naozaj len sem tam je jej zle. No nám doktorka hneď povedala o skrytom refluxe , dohodli sme sa,že najprv skúsime sirup a zahusťovanie mliečka, keďže sme už raz menili UM nedávno, preto sme ostali pri klasickom HIPP a nakoniec ani netrebalo antirefluxove, ale pokiaľ by sirup nezabral, prešli by sme na druhé mlieko.