icon

Má dcérka skrytý reflux alebo iný problém?

Dobry den, dcérka ma 4,5 mesiaca, bola kojená do 3 zacala odmietať a schudla doktorka nam odporúčala UM, no odmietala aj UM stale pri jedení plače, niekedy sa jej odgrgne az po 2 hodinách, mlieko prúdom nevracia.Casto sa jej cla doktorka tvrdí ze nema reflux no o a mi z jednej dávky 120 vypije len 60 ml a viac uz nechce.Davali sme aj antirefluxne mlieko no len nam bolo povedané ze reflux nem tak jej mame davat normalne.Mate s tym niekto skúsenosť? Nepribrala ani kilo od kedy jej davame cisto umelé mlieko nie antirefluxne.Cele dni ani neje.dakujem

veronikah96
7. dec 2024

@zuzanahaziorova12 my máme skrytý reflux a malej dávame klasické UM ,nie antirefluxové, ale po každom papaní dávame Gastrotuss Baby sirup a odkedy toto dávame, reflux ustal. Mali sme presne také príznaky, po každom papaní plač, mala sa v rukách celý čas hýbala, chrčala a často aj počas dňa sa jej čkalo. My sme skúsili aj zahusťovanie mliečka, ale zahustené mala vôbec nechcela vypiť, potom sme skúsili tento sirup a hneď pomohol, on v podstate zahusťuje mliečko v žalúdku a tým pádom ho nevytláča hore do pažeráku. Malá tiež nevracala, ale bola nekľudná celý deň, od refluxu sa až prehýbala do luku, odvtedy máme aj v kočíku aj postieľke klin, pri prebaľovaní po papaní dávame pozor,aby sme jej nedvíhali vysoko nôžky, po papaní vždy vo vyvýšenej polohe, aj mliečko jej dávame vo vyvýšenej polohe a reflux sa zlepšil natoľko, že naozaj len sem tam je jej zle. No nám doktorka hneď povedala o skrytom refluxe , dohodli sme sa,že najprv skúsime sirup a zahusťovanie mliečka, keďže sme už raz menili UM nedávno, preto sme ostali pri klasickom HIPP a nakoniec ani netrebalo antirefluxove, ale pokiaľ by sirup nezabral, prešli by sme na druhé mlieko.

dominima
7. dec 2024

Naša má 5.. grckali sme prúdom, v nemocnici doktorka povedala že každé dieťa má reflux. Dali nám AR mlieko, to užívame, grgne hneď po dopiti, a niekedy ešte aj za hodinu, 2.. zlepšilo sa to. Inak neskúšala si dieťatku dať už prikrmy?

zuzanahaziorova12
autor
8. dec 2024

Prikrmy neskúšali, mala nechce pit ani antirefluxne vypije mi 30 ml za 2 hodiny, v nemocnici ze je vsetko v poriadku.Ona je spokojna vobec neplače len pri kŕmení ale nema o kŕmenie vobec zaujem.