icon

Má ísť dieťa s chôdzou k ortopédovi?

dettilv
25. apr 2024

Ahojte. 2 ročnej dcére ide práva noha viac dnu. Mám ísť s ňou k ortopedovi a on povie čo ďalej? Alebo rovno na rehabilitáciu? Vdaka

januska12323
25. apr 2024

Pediatrovi, on vás pošle ďalej.

dettilv
autor
25. apr 2024

Pediatrovi som volala ale iba sestrička povedala že k pediatrovi. Len ja som hneď s tym začala že či tam potrebujeme výmenný lístok. Ale teraz rozmýšľam že čo vie urobiť s tým ortopéd? Cviky by nám ukázali skôr na rehabke nie?

gabriela2952
25. apr 2024

@dettilv ja by som išla na fyzio

lualjosa
25. apr 2024

@dettilv 1. pediater - zhodnoti a da vymenny listok na ortopediu, 2. ortoped - zhodnoti, ci je to vec, co sa da riesit cvicenim, ak ano, posle vas na fyzio, 3. fyzio

mikitilik29
25. apr 2024

@dettilv my máme ten istý problém. Dcéra od malička zakaša jednu nozku dnu pri chôdzi. Pediatricka nás poslala na neurologiu a ortopediu. Zatiaľ sme sledovaní na ortopedii, každý polrok chodíme na kontrolu. Včera nám Dr povedal ze do troch rokov života dieťaťa sa nohy vyvíjajú a nerobia s tým nič iba sa to sleduje🤷 tiež som na nervy z toho lebo staršia dcéra to nemala. Odporučil nám v lete ju nechávať behať bosu po prírodnom teréne.

dettilv
autor
25. apr 2024

No už sme aj doma. Vraj tam nič nemá🤔tak ja asi skúlim alebo čo lebo fakt som to videla (a nie len na ale viacerí). Skúsim ešte nejakého súkromného fyzioterapeuta a keď aj tam povedia že to má ok tak už uverim 🤭