Má ísť syn s hnisavým nechtom na chirurgiu?
Synovi pred časom začali zarastat nechty, moja pedikérka to pekne spravila. Pár krát sme došli, super šikovná pani. Celkom sa to vyliečilo. Teraz je chlapec na internáte, málokedy je doma, iba náhodou som zbadala aký má nechet, hneď som volala pedikérke a v sobotu sme i nej boli, celý palec hnisavý ona už s tým nevie nič robiť.
Máme ísť na chyrurgiu? Treba tam odporúčanie od pediatra? Ako to prebieha? Ako dlho bolí?
Mne to neda, ale stredoskolak nevie ako si ma strihat nechty?
Na chirirgiu potrebujes vymenny listok od pediatra.
A ako dlho to bde boliet? Podla toho ako daleko to nechal zajst
Mne to neda, ale stredoskolak nevie ako si ma strihat nechty?
Na chirirgiu potrebujes vymenny listok od pediatra.
A ako dlho to bde boliet? Podla toho ako daleko to nechal zajst
@viestta aj dospelí mávajú zarastený necht, oni si tie nevedia strihať? Môj ex a to mal aj exsvokor, dávali si chyrurgicky odraňovať. Čo ja viem môže to byť dedičné
asi si nevedeli nechty strihat. Kym to nie je dosledok urazu, tak zvycajne su to zle ostrihane nechty. Obzvast ak su "zle" tvyrovane, treba si na to davat pozor. Asi to maju v rodine
No u nas to trapilo dceru mňa tiež keď som bola malá, boli sme na podológii lepšie ako chirurgia ale nakoniec sme boli na ortopedii a urobili jej plastiku a odvtedy ma pokoj.
Ja odporucam asi tiez skor tu podologiu kde Vam to odborne osetria, urcite pomozu, daju aj nejake lieky na to....lepsie ako chirurgia, kde necht asi strhnu, co neskutocne boli.
Zarastanie nechtov nie je dedicne....to na úvod
Všetko je to o strihani nechtov, treba sa naučiť nechty strihať na nohe ROVNO, žiadne oblúky, ani len jemne oblúky nožnicami....kraje zapilovat pilnikom
Radšej kúsok nechať dlhšie...
Mne dali na necht šponu. Tiež mi hnisal. Pekne to vyrástlo postupne. Necht sa vyrovnal a bol pokoj. A na kožnom mi to odporučili. Strhávanie nechtu by v mojom prípade nič nevyriešilo. Mala som tam aj psoriázu, tak bol necht zdeformovaný. Tak nie vždy je to chyba strihania.
nech si natrie na noc ichtamolovou mastou a obviaze. ichtamol vytiahne hnis. treba hrubu vrstvu masti a predtym vydezinfikovat (betadine).
Zajtra treba skocit pediatricke, predpise Framykoin alebo inu antibakterialnu mast.
Smer detsky a pravdepodobne dostanete visnievskeho balzam, dcera mala takto hnisave a balzam vytiahol vela, pedikerka kazdy den, ale nasa je aj podologicka, pekne sa s tym tyzden bavila a dali sme dokopy, na chirurgii iba strhnu, nam nukali a teda usli sme odtial, doktor sa skoro urazil😂ale tak vo dverach som mu vysvetlila, ze mozno sa uvidime, ak to nepojde inak a nevideli sme sa dodnes nastastie
K pediatricke a ona posúdi čo ďalej.Moja dcéra má atypicky tvar nechtu konce má také zdvihnuté a tiež sme chodili na pedikúru a dostala šponu Zatiaľ ichtyol zaviazať a beradine.Chalanovi dobre vynadaj to nevidel v akom to má stave?
@maya_hi zarastaju, ale treba odstranit pricinu. Ti co si ich vedia spravne strihat sa tomu vyhnu. Staci sa opytat na pedikure, kto tam s tymto problemom chodi
@viestta chlapec hra futbal, aj keď teraz pomenej, okrem haloviek a jedných tenisiek si nič neobuje ichtiolovú masť, framykoin aj betadin a pod. Mi doma máme ale s prepáčením prd to pomôže ak je tam zalomený pidi kúsok nechtu. Toto sa už viac krát opakovalo neho. Nechty si nikdy nestrihal sám, vzdy to robila moja pedikérka. Aj napriek tomu sa to opakovalo. Len som nenechala zájsť do takéhoto stavu. On si to čistil dezinfikovať a natierame ako predtým a čakal a čakal
toto si vyrabam kazdy rok, ked som mala zapaleny nechet na noc lustok lalie,namocit vaticku do roztoku a zalepit. Do rana o 70% lepsie. Vyuzivam aj teraz na rany. https://www.home-made.sk/home/bylinky/tinktura-...
Zarastanie nechtov nie je dedicne....to na úvod
Všetko je to o strihani nechtov, treba sa naučiť nechty strihať na nohe ROVNO, žiadne oblúky, ani len jemne oblúky nožnicami....kraje zapilovat pilnikom
Radšej kúsok nechať dlhšie...
@maya_hi zarastaju, ale treba odstranit pricinu. Ti co si ich vedia spravne strihat sa tomu vyhnu. Staci sa opytat na pedikure, kto tam s tymto problemom chodi
@viestta ja som skôr reagovala na to, ako si ho zhodila, žw stredoškolák si nevie správne strihať nechty. Ak by to všetci vedeli, pedikúra by nemusela ani existovať 😏

nechet je podľa vzoru rupsak? 🙈😂 chyrurgia je tiež dobrá 👌 choďte k pediatrovi nech posúdi stav a on vás pošle kam treba