icon

Má môj syn alergiu na slnko?

bella77
12. apr 2020

Zienky prosim Vas o názor, čo toto moze byt? Má to len na tvári na lickach. Malý ma 3 roky doteraz sme nemali žiadny problém ani alergiu,nic take nejedol,takže jedlom to asi nebude. Utorok sa poradím s doktorkou,ale dovtedy...stretli ste sa s tým niekto? Zaujímavé ze na obed som mu to natrela smotanou,poobede to bolo oveľa lepšie a teraz znovu taketo...ma to horúce,sem tam sa Si to poskriabe. Ďakujem za vas názor.

skrabe

Má môj syn alergiu na slnko?
lucilaines
12. apr 2020

Ahoj, ano vyzera to ako alergia na slnko, momentalne vyzeram takto isto 🙂 a ak dobre vidim, nema to len na tvaricke, ale aj kusok vo vystrihu, to je dalsie typicke miesto na alergiu. Pozri mu este ruky-opak dlani. Ja to mam cely zivot, je to velmi velmi neprijemne. Ale jedine co pomaha je kysla smotana natriet, fenistil a fenistil kvapky. Pred dovolenkou pri mori zvyknem brat Zyrtec a je to teocha lepsie, ale nikdy nie som uplne bez toho.

timing
12. apr 2020

Žihľavka-alergia na slnko. Tiez to akurat teraz mam, na predlaktiach. Natierala som mastickou fenistil, ale nezabralo. Musela som zobrat zodac aby sa mi ulavilo a prestalo to svrbiet. Pomohlo.
A zial teraz savyhybam slnku kym to nezmizne z ruk uplne. Najblizsie ak pojdem na slnko silny krem na opalovanie( uv faktor). Takto som prežila minule leto. Teraz som sa pozabudla :/

stefi_k
12. apr 2020

Ak maš doma fenistil kvapky, tie my pomožu ako prva pomaoc a ist lekarke nechat to pozriet, pripadne prwdpisat zirtec.

bella77
autor
12. apr 2020

@lucilaines ano ano mal to kúsok aj na krku aj za ušami...ešte mal dlhý rukav tak na rukách ani nohách to nemá. Mám doma len fenistil kvapky tak to mu zatial dam. A tu smotanu teda...len ma to prekvapilo, lebo minule leto nemal žiadny problém,alergici zatial nie sme..ďakujem za radu

bella77
autor
12. apr 2020

@timing ďakujem tak teda asi ozaj na to slnko...Juuuj.. krpec

bella77
autor
12. apr 2020

@stefi_k áno mam,tak nasadim ten, to som si naj v kútiku myslela,že to by asi mohlo..mám v pláne utorok doktorku,najprv zavolam kedze je takáto situácia aj..ďakujem za názor a radu

stefi_k
12. apr 2020

@bella77 ono teraz je to slnko dost silne a sme ešte vyblednuty. Mne sa to tiež vyhodi len raz začas, su roky kedy nič a stane sa že až opuchnem

bella77
autor
12. apr 2020

@stefi_k aj krpec to ma k večeru az take hrudkovite,grizovite...juj

lucilaines
12. apr 2020

@bella77 ja nemam vobec ziadnu alergiu na nic, ale toto ma trapi od detstva. Ale tak ako kocka vyssie spomina, su roky, kedy sa mi to nestane. Ale teraz je vraj nejake mimoriadne silne UV ziarenie a tiez ma nenapadlo sa natriet a taka som opuchnuta, ze sa tu idem zblaznit. Davaj na to pozor, natieraj 50tkou a teraz aspon den dva nech si da pauzu od slnka, aby ho to nebolelo 🙂

bella77
autor
12. apr 2020

@lucilaines už som objednala po odporúčaní biodermu tak verím že to bude ok...ja som ho aj natrela 50 kou ale z minulého roka juj..som nevedela ze to moze zareagovať

lucilaines
12. apr 2020

@bella77 vies co to vobec nemuselo a asi ani nebolo tym, ze by bola z minuleho roka. To proste nemusi zabrat. Ja sa mozem natriek aj 50tkou kolkokrat a aj tak sa mi to spravi. Urcite to nieco pomoze, ale nezlakni sa keby nahodou aj nie. Skor tie antihistaminika zaberaju.

bella77
autor
12. apr 2020

@lucilaines Juuj dakujem za pomoc

gabulienka623
12. apr 2020

@bella77 moja dcérka má tiež alergiu na slnko. Prvýkrát sa jej to objavilo minulý rok ako 4,5rocnej. Má to vždy len pri prvom jarnom slnku, 1-2x. Berieme na to aerius, tiež som dávala smotanu. Najlepšie zaberá locoid krém, s ním to za deň zmizne, ale moc nepoužívame, pretože to je hormonálny krém. Takto dopadla pri prvom slnku pred 3 týždňami.

bella77
autor
12. apr 2020

@gabulienka623 Juuuj moje kuriatko,to skoro ako nás...tak predsa to bude alergia na slnko..no nič utorok volam dr, že čo.. zatiaľ mám len fenistil kvapky a smotanu teda...ako často ste natierali tu smotanu ? A Heeej ten locoid je kortikoid...uvidím čo dr povie ,co predpise.

gabulienka623
12. apr 2020

@bella77 smotanu som dávala aj 4x denne. Pekne sa jej to stiahlo, ale vždy len na chvíľku, potom to znovu ocervenelo. Čiže nejak veľmi to nepomáhalo, ale tak od úľavy skôr, taký studený obklad, keďže líca jej úplne horeli.
Inak tiež nie je na nič alergická, len toto jarné slnko.

bella77
autor
12. apr 2020

@gabulienka623 hmmm a ako dlho vam cca trvalo kým to zmizlo? Nas to ma dnes tretí deň.. juj

fiafia
12. apr 2020

@bella77 mne to dcerke spravilo po zime par x ked bolo dost teplo. Taky " prvy vacsi kontakt so slnkom" a potom uz bolo dobre. Davala som fenistil

bella77
autor
12. apr 2020

@fiafia Ďakujem za názor, bude to slnkom ale.ze riadne mu to podrazdilo

gabulienka623
12. apr 2020

@bella77 aj 4-5 dní kým to zmizlo, s locoidom za 1 den

kata305rina
19. jún 2021

@gabulienka623 ahojte úplne rovnako vyzerá uz 2. Deň moja ,dávam jej alersum a 50bioderma opakoval ale aj tak ,včera keď som si to už všimla tak bola von len večer a aj tak nemám pocit že to ustupuje , dcéra aj máličko pije niekedy nič len mliečko som myslela či to aj tým nieje

maruska.s
14. máj 2022

@bella77 ahojte, prosím Vás,čo to nakoniec bolo? Nás teraz vyzerá dosť podobne,už skoro týždeň a nejako to nemizne 🤷‍♀️

kata305rina
15. máj 2022

@maruska.s u nás nebola nijak potvrdená alergia na slnko ani na nič iné ale alersun ( krém ) zaberal ona bývalá spuchmuta hlavne v tvári a teraz to už neregistrujeme žebyala nejaké ťažkosti , ale vtej dobe užívala D vo väčšom množstve

simonka525
17. apr 2025

@maruska.s dobrý deň viem že je to už dávno nepamätáte si prosím ako dlho to trvalo mi to máme už štyri dni vyrážky zmizlo ale líca má červené stále. Ďakujem

snowflakenel
17. apr 2025

Aj,ja mam. Hlavne sa natierrat,,no treba otestovat, co zabera. Mne la.roche 50- ka.
Toto jarne slnko je najsilnejsie, ja sa.vyhadzem,za 5 minut, len ked idem pradlo vesat.

maruska.s
17. apr 2025

@simonka525 žiaľ, toto si už ozaj nepamätám...ale nejaký čas to určite trvalo...nezmizlo to tak rychlo